Garmin Fenix 6 review en onze eerlijke mening

Garmin Fenix 6 triathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Garmin Fenix 6 is een multisporthorloge dat eind 2019 werd gelanceerd door Garmin. Het horloge valt onder de categorie topklasse. Dankzij de betrouwbare hartslagmeter aan de pols en nauwkeurige Multi-GNSS (GPS, GLONASS & Galileo navigatiesatellietsystemen) is het een populair horloge onder de mensen die veel sporten. Voor de af en toe sporter is het horloge minder geschikt, omdat je dan niet het maximale uit de Fenix 6 kan halen. Dit horloge was voor ons het beste horloge in de categorie topklasse in 2020 én 2021, maar is inmiddels van de troon verstoten door zijn opvolger; de Garmin Fenix 7. Toch is de Fenix 6 nog steeds een uitstekende aankoop, ook in 2023, als je kijkt naar prijs/kwaliteit. Dankzij de uitstekende batterijduur kan je er prima een hele afstand mee voltooien.

Prijzen vergelijken en verschillende versies

De Fenix-serie van Garmin komt vrijwel altijd uit in meerdere versies. In het geval van de Fenix 6 zijn dit drie formaten, waar weer verschillende versies onder vallen. De formaten zijn zijn: Fenix 6S, Fenix 6, Fenix 6X. Waar de S het kleinste horlogescherm heeft en de X het grootste. Ook is er een PRO-versie gemaakt, die net wat meer functies heeft, zoals Trendline Popularity Routing en PacePro. Hieronder zie je enkele voorbeelden van de diverse versies. In de titel van het product zie je staan om welke versie het gaat.

Verschillen tussen de Fenix 6 en Fenix 7

Er zitten een aantal grote verschillen, maar ook overeenkomsten, tussen de twee modellen. De Fenix 7 is het nieuwste horloge en heeft alle nieuwe dingen die Garmin heeft ingebouwd. Precies wat je ook zou kunnen verwachten van een horloge uit 2023. De grootste verschillen zijn dat de Fenix 7 wel een touchscreen heeft en dat de batterij beter is. Voor triatleten is de Fenix 6 op veel punten nog steeds prima en wellicht wel de beste keuze als je de adviesprijs belangrijk vindt. Een volledig overzicht van alle overeenkomsten en verschillen bekijk je hier.

Eindconclusie
4

Summary

Ook in 2023 en ook zeker nog in 2024 een uitstekend horloge. De Fenix 6 is eind 2019 gelanceerd en is nu te koop voor een zachte prijs. Helemaal vergeleken met de nieuwere Fenix 7. Een top horloge voor triatleten.

Voordelen

  • Sinds de release van de Fenix 7 is de Fenix 6 vriendelijk geprijsd
  • Contactloos betalen met het horloge
  • Meet zuurstofsaturatie en vo2 max
  • Ondersteuning van meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen (GPS, GLONASS en Galileo

Nadelen

  • Hier en daar wel wat verouderd vergeleken met de twee nieuwere modellen

Veelgestelde vragen en antwoorden

Een aantal vragen en antwoorden. Zelf een vraag over dit horloge? Wij hebben deze uitgebreid uitgetest en weten waarschijnlijk wel het antwoord. Stel dit gerust via onze contactpagina.

Overstappen? Heb je nu een Fenix 6 als triathlonhorloge?

Als je nu een Fenix 6 als triathlonhorloge hebt, dan bezit je een prima horloge voor vrijwel alle triathlonafstanden die je maar kan bedenken. Dit is nog steeds – ook in 2023 – een perfect horloge voor triatleten. Wil je het nieuwste van het nieuwste, dan is het misschien de moeite waard om over te stappen naar een Fenix 7, anders is de Fenix 6 helemaal prima en zien wij het nut niet zo in van het kopen van de Fenix 7.

Kan ik een hele triathlon doen met de Garmin Fenix 6?

Jazeker. De batterijduur in GPS is er prima voor geschikt. Je zou zelfs kunnen overwegen om een ultra-afstand te doen 😉.

Grootste voordeel van de Fenix 6?

De adviesprijs. Voor dit geld is er geen ander horloge met dezelfde features.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: