Polar H10 hartslagmeter review en onze ervaring

Polar hartslagmeter sensor H10

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Polar H10 is een hartslagmeter in de categorie borstband. Je kan de borstband verbinden met bluetooth of ANT+ aan diverse apparaten. Denk hierbij aan sporthorloges, fietscomputers, fietstrainers en telefoons. Je kan de Polar H10 ook prima gebruiken in combinatie met andere merken. Je hoeft de H10 niet per se te koppelen aan een Polar product. Vrijwel alle ANT+ apparaten en een deel van de Bluetooth apparaten zijn geschikt. De borstband geeft een nauwkeurige hartslagmeting, ook onder water. Een voordeel is dat de borstband ook een eigen geheugen heeft. Heb je geen toestel gekoppeld? Dan wordt de activiteit toch opgeslagen op de borstband, totdat je deze synchroniseert met een ander toestel of de Polar Flow app.

Hoogtepunten op een rij

 • Eén van de beste borstbanden die je kan kopen
 • Nauwkeurige meting
 • In twee maten verkrijgbaar (M – XXL & XS – S)
 • Verbinding met zowel ANT+ als bluetooth mogelijk
 • Beste koop voor triatleten in 2022
 • Voelt comfortabel aan

Polar H10 kopen

Er zijn twee maten en meerdere kleuren van deze borstband beschikbaar. Bij de maten is er rekening gehouden met de aanbevolen borstomtrek. Hieronder bekijk je per maat de borstomvang die is aanbevolen, de beste prijzen, aanbiedingen en deals.

M-XXL

Deze Polar H10 hartslagsensor is het meest verkocht en wordt aangeraden voor een borstomvang van 65 – 93 cm

XS -S

Deze Polar H10 hartslagsensor is geschikt voor een borstomvang van 51 – 66 cm.

Borstomvang meten? Bekijk hier een Nederlandse uitleg van Wikihow.

In een video bekijken

In de onderstaande video afkomstig van het youtubekanaal van Polar maak je kennis met de borstband. Je ziet goed wat de band kan, hoe je deze draagt en bevestigd en hoe de H10 werkt in combinatie met Polar Flow.

Batterij van de H10 vervangbaar

De Polar H10 borstband heeft een ingebouwde CR2025 knoopcel batterij die je zelf kan verwisselen als deze leeg is. Dit zijn geen hele dure batterijen, zoals je hier kan zien. Het vervangen van de batterij is vrij eenvoudig. In de onderstaande video zie je hoe je dit eenvoudig zelf kan doen:

Goed om te weten: Na het vervangen van de batterij moet je de hartslagband opnieuw koppelen aan jouw apparaten.

De borstband in afbeeldingen bekijken

Onze mening over de H10 van Polar
5

Summary

Al jaren een topfavoriet op onze redactie. Nauwkeurige meting, hartslag onder water, betrouwbare hartslagsensor van goede kwaliteit. Wij gebruiken de Polar H10 op het moment samen met o.a. de Garmin 745 en een Wahoo fietscomputer, zonder problemen!

Voordelen

 • Nauwkeurige hartslagmeting, zelfs onder water.
 • Compatibel met zowel ANT+ als bluetooth-apparaten.
 • Kan worden gebruikt met verschillende merken, niet alleen Polar-producten.
 • Heeft een eigen geheugen om activiteiten op te slaan, zelfs als er geen apparaat is gekoppeld.
 • Comfortabel om te dragen.
 • Verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren.

Nadelen

 • Na het vervangen van de batterij moet de borstband opnieuw worden gekoppeld aan apparaten.
Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: