GPX bestand downloaden en op een Wahoo fietscomputer zetten

GPX bestand downloaden en op een Wahoo fietscomputer zetten

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Er zijn op internet veel verschillende gratis GPX bestanden te vinden. Maar hoe importeer je deze bestanden nou op een Wahoo fietsnavigatiesysteem? In deze blog vind je een uitgebreid stappenplan “GPX bestand downloaden en op een Wahoo fietscomputer zetten”. Ook lees je hoe je de gedownloade route kan vinden op jouw Wahoo fietscomputer.

In deze blog heb ik gebruik gemaakt van de Wahoo ELEMNT ROAM. Deze fietscomputer hebben wij gekregen in samenwerking met SBSupply. Lees ook de Wahoo ELEMNT ROAM review.

GPX bestand downloaden

Er zijn verschillende websites waar je GPX bestanden kan downloaden. Wij hebben hieronder een lijst gemaakt met een aantal populaire websites waar je routes kan downloaden. Wanneer je in de zoekmachine zoekt op GPX fietsroutes krijg je echter nog veel meer downloadbare routes te zien. Je kan de route het best direct downloaden op je smartphone. Zo kan je hem meteen openen met de Wahoo elemnt app.

Populaire websites waar je GPX bestanden kan downloaden voor het fietsen zijn bijvoorbeeld:

 • gpstracks.nl
 • route.nl
 • Routeyou
 • MTBroutes.nl
 • Bikemap.net
 • Biketrails.nl
 • GPS-Tour.info

De Wahoo ELEMNT ROAM

Voor deze review heb ik gebruik gemaakt van de Wahoo ELEMNT ROAM. Deze fietscomputer kan je kopen in de webwinkel SB Supply.

Wahoo Fitness ELEMNT ROAM GPS Stealth Bundel Fiets Computer

269,99
Sbsupply.nl
Prijs gecheckt op 8 april 2024 21:24

GPX bestand downloaden en op een Wahoo fietscomputer zetten

Stel je wilt de route uit de Amstel Gold Race fietsen. Je kan dan op de website routeyou.com de toerversie van 150 km downloaden. Om dit te kunnen doen open je de website en ga je naar de route die je wilt downloaden. Klik op het “download” pictogram. Je ziet onder het kopje Meest gebruikt “GPX downloaden”. Als je daarop klikt wordt de route meteen gedownload. Je kan dan meteen kiezen voor openen. Open het bestand met de Wahoo Elemnt app en kies voor import route naar Wahoo elemnt app. De route staat nu in de Wahoo elemnt app.

WhatsApp Image 2020 08 17 at 09.44.59 6

Route aanzetten en bekijken op jouw Wahoo fietsnavigatiesysteem

Heb je de route geïmporteerd naar de Wahoo elemnt app? Dan kan je hem op de volgende manier bekijken en aanzetten op jouw fietsnavigatiesysteem:

 1. Fietscomputer aanzetten

  Zet de fietscomputer aan door de knop aan de linkerzijkant even ingedrukt te houden.

 2. Ga naar “Instellingen”

  Druk één keer kort op de knop aan de linkerzijkant van de fietscomputer om naar “Instellingen” te gaan.

 3. Koppel de fietscomputer aan de app

  Klik op koppelen telefoon en druk op de middelste knop aan de onderkant om op “paar” te klikken. Koppel de fietscomputer aan de app met behulp van de QR-code. Staat er alleen vergeet telefoon? Kies dan voor vergeet telefoon en ontkoppel de fietscomputer in de app. Daarna begin je weer bij stap 2.

 4. Ga naar het routescherm

  Druk twee keer op de rechterknop (PAG) onderaan de voorkant van de fietscomputer. Je ziet nu een map.

 5. Ga naar het scherm met de routes

  Klik op route (linkerknop onderaan)GPX bestand downloaden en op een Wahoo fietscomputer zetten

 6. Bekijk de route die je wilt gaan fietsen

  Selecteer de gewenste route en druk op “kies”Wahoo elemnt

 7. Start de route

  Klik op start. Je kan nu beginnen met fietsen. Als je nog niet “op” de route zit krijg je de melding te zien “Route starten. Wil je naar de start geleid worden?”. Klik dan op ja.route starten

Wat te doen bij de melding “Geen routegegevens. Download met behulp van companion app”.

Bij stap 6 “Route starten. Wil je naar de start geleid worden?” kan je de melding krijgen “Geen routegegevens. Download met behulp van companion app”. Je kan dan de Wahoo fietscomputer ontkoppelen van de app en daarna weer koppelen aan de app. Krijg je weer dezelfde foutmelding? Dan kan je kijken of de nieuwste update van de kaart in Nederland is gedaan op de app.

WhatsApp Image 2020 08 17 at 10.05.32 6

Ik krijg de melding “GPS verkrijgen”. Wat moet ik doen?

Sta je nog binnen wanneer je de route op de Wahoo fietscomputer aan wilt zetten? Dan kan het zijn dat je de melding “GPS verkrijgen” ziet. Als je dan naar buiten gaat kan jouw fietscomputer weer verbinding maken en gaat de melding weg.

WhatsApp Image 2020 08 17 at 10.05.32 7
Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

2 gedachten over “GPX bestand downloaden en op een Wahoo fietscomputer zetten”

 1. Bij het openen van mijn gpx bestand, heb ik per vergissing geduwd op openen met ´garmin´ ipv wahoo element. Mijn gpx bestanden worden nu steeds geopend op garmin. Hoe kan ik dat veranderen?

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel op: