Home » Gratis videos over het triathlon zwemonderdeel

Gratis videos over het triathlon zwemonderdeel

zwemonderdeel

Dit is de ideale periode in de voorbereiding naar het wedstrijdseizoen om te werken aan een juiste (zwem-)techniek. Op Triathlon365 vind je veel artikelen over de juiste zwemtechniek geschreven door onze gastblogger van Zwemanalyse. Misschien vind je het ook makkelijk om wat extra beeldmateriaal te hebben zodat je weet waar je in het water op moet letten. Er zijn verschillende gratis videoseries te vinden op internet over de juiste zwemtechniek en het zwemonderdeel.

Triathlon Taren

Eén van de meest bekende videokanalen op het gebied van triathlon is Triathlon Taren. In totaal vind je op zijn YouTube-kanaal maar liefst 63 video’s over zwemmen en de juiste zwemtechniek! De onderwerpen lopen erg uiteen. Zo heb je verschillende video’s over het ademhalen tijdens het “triathlon-zwemmen” maar ook video’s hoe je je kan voorbereiden op het zwemmen in open water tijdens een triathlonwedstrijd.

Zwemcollege van Johan Kenkhuis

Op NOS Sport verschenen er verschillende video’s van Johan Kenkhuis waarin hij uitleg gaf over verschillende zwemtechnieken. Johan Kenkhuis is een olympisch medaillewinnaar en heeft de Swimgym opgericht. De Swimgym is erg populair onder triatleten om te werken aan een juiste zwemtechniek en het bijschaven van de zwemtechniek. Dit gebeurt aan de hand van een videoanalyse die gedaan kan worden tijdens een personal trainining.

Global Triathlon Network

Ook op het YouTube kanaal van Global Triathlon Network vind je 87 video’s over het zwemonderdeel. Hier behandelen ze niet alleen de dingen die je kan doen ín het zwembad, ook vind je hier verschillende oefeningen om je lichaam sterker te maken buiten het zwembad. Met een sterker lichaam kan je ook sneller zwemmen. Op dit kanaal hebben ze ook verschillende tips verzameld van pro-triatlete Lucy Charles Barclay.

Scientific Triathlon

Op het YouTube kanaal vind je verschillende video’s over het zwemonderdeel. Eigenlijk zijn deze video’s podcasts. Deze informatie is net weer wat anders en soms ook uitgebreider dan de informatie op de voorgaande YouTube kanalen.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.