Hardloopriem: Drinkgordel, heupband en heuptas

hardloopriem

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De hardloopriem is misschien wel één van de meest populaire hardloopaccessoires. Er zijn verschillende benamingen die gebruikt worden voor de hardloopriem. Zo heb je de drinkriem (waar je een bidon of soft flask in kwijt kan) en de heuptas. Ook vind je de hardloopriem onder de Engelse benaming “running belt” terug. In deze blog bekijken we de verschillende modellen die op de markt verkrijgbaar zijn.

Drinkgordel hardlopen

Een drinkriem is een hardloopriem waar je een bidon, soft flask of meerdere kleine drinkflesjes in kwijt kan tijdens het hardlopen. Aan zo’n drinkgordel zit vaak ook een tasje waar je wat kleine spullen in op kan bergen tijdens jouw duurloop. Denk hierbij aan een sleutelbos of sportvoeding zoals energie gels. Vaak zie je in de beschrijving van het product hoeveel liter sportdrank of water je mee kan nemen. Hieronder vind je enkele drinkgordels van verschillende merken en in verschillende prijscategorieën.

Heuptas: Hardloopriem met opbergmogelijkheid

Heuptassen zijn tassen met een band die je draagt om de heup. Ze zijn er met een elastische band en een niet-elastische band. Vaak kan je de band stellen zodat hij de juiste maat is. Veel van deze heuptassen hebben een kliksluiting. Er zijn ook elastische banden die naadloos zijn en geen sluiting hebben. Deze banden worden heupbanden genoemd. Je hebt heuptassen met een hele kleine opbergmogelijkheid waar je alleen een sleutelbos en wat gels in kwijt kan en grotere heuptassen waar je ook een smartphone of andere grotere spullen in op kan bergen.

Heupband

Heupbanden zijn onder hardlopers erg populair. Dit zijn vaak naadloze, elastische en lichtgewicht banden die je om je heup draagt. Deze heupbanden hebben meerdere voordelen ten opzichte van drinkgordels en heuptassen. Doordat ze elastisch en naadloos zijn heb je tijdens het hardlopen weinig last van irritatieplekken. In de heupband kan je spullen kwijt zoals een smartphone, een drinkfles, sportvoeding of een sleutelbos. Doordat de heupband is gemaakt van elastisch materiaal is de kans een stuk minder groot dat de band losser komt te zitten en dat de spullen in de band erg heen en weer schudden tijdens het hardlopen. Op een heupband kan je vaak ook makkelijk een startnummer opspelden net als op een startnummerband. Er zijn ook trailrunning heupbanden verkrijgbaar waar je trail stokken in kwijt kan.

Tip: Wil je water meenemen in de heupband tijdens het hardlopen? Kies dan voor een soft flask in plaats van een bidon. Deze kan je makkelijker kwijt en vormt zich ook beter aan het lichaam.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: