Hoka One One Clifton 7 en Clifton Edge

Hoka One One Clifton Edge

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Sinds één van onze redactieleden de Hoka One One Clifton 6 heeft mogen testen van All4running, heeft ze geen ander merk meer gedragen. Na dit model volgde namelijk ook de Hoka One One Bondi 6. Nu heeft Hoka One One twee nieuwe modellen op de markt gebracht. De Clifton 7 en de Hoka One One Clifton Edge. Uiteraard zijn wij erg nieuwsgierig naar deze nieuwe schoenen. Vanaf 1 juli verkrijgbaar in de winkels!

Over de Hoka One One Clifton

In 2014 werd de Hoka One One voor het eerst geïntroduceerd op de markt. Oorspronkelijk was de Clifton een wedstrijdschoen vergelijkbaar met de Saucony Kinvara raceschoen. Beiden schoenen staan bekend om het lichte gewicht. De laatste jaren veranderde de Clifton echter steeds meer in een schoen die je ook tijdens de dagelijkse trainingsrondjes kan dragen. Naast het lichte gewicht staat de schoen bekend om zijn goede demping. De Clifton is ook zeer geschikt om te dragen tijdens trainingen over een lange afstand.

Hoka One One Clifton Edge

We beginnen dit keer met de Hoka One One Clifton Edge. De Clifton Edge verschilt op verschillende punten van andere Clifton schoenen. Het is de eerste keer dat deze schoen een opvallende lange hak heeft. Hierdoor vangt hij de schokken van lopers met een haklanding beter op. De zool van de schoen lijkt minder dik. De schoen is net zoals de andere Clifton schoenen licht van gewicht. Het is een snelle schoen voor op de weg. Vooral de verlengde hiel en het profiel van de schoen zorgen voor extra snelheid. De tussenzool van de schoen is erg breed. Hierdoor biedt de schoen veel stabiliteit. De tussenzool van de schoen is iets stijver dan die van andere Clifton modellen. Wel biedt deze schoen ook een goede demping.

De Clifton 7

De Hoka One One Clifton 7 lijkt qua uiterlijk veel meer op de Clifton 6 en de voorgaande modellen. Uiteraard zijn in dit model weer verschillende verbeteringen toegepast. Zo heeft de schoen een nieuw bovenwerk dat nog beter ademt. Ook voorkomt een nieuwe constructie dat de tong van de schoen tijdens het hardlopen gaat schuiven. Verder kan je de schoen makkelijker aantrekken door de hogere lip aan de achterkant van de schoen. De Hoka One One Clifton 7 is nóg lichter geworden dan de Clifton 6. Deze schoen is een neutrale hardloopschoen die gedragen kan worden tijdens de dagelijkse trainingsrondes.

Uitgelichte afbeelding: All4running.nl

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.