Home » Strava art: van dinosaurussen fietsen tot hartjes maken voor een geliefde

Strava art: van dinosaurussen fietsen tot hartjes maken voor een geliefde

Strava art. Screenshot httpswww.strav.arthome

Strava Art zie je de laatste tijd steeds vaker in het nieuws. Zo fietst Geert uit Zwolle een groot hart in Nederland, als alternatief voor de Alpe d’Huzes (bron), zorgt het rennen van figuurtjes op de kaart in Engeland dat mensen hun motivatie voor sporten niet verliezen (bron) en fietst Erik Dekker (Ex-wielrenner) ook kunstwerken (bron). Dankzij de populaire website Strav.art wordt het steeds populairder. Heb jij wel eens kunst gemaakt op een routekaart?  

Wat is Strava art?

Strava art kun je in het Nederlands vertalen als Strava kunst. Het is een (grappige) route op een kaart die met een GPS-toestel is bijgehouden. Waar je tijdens een normale sporttraining je route op de kaart terugziet, vaak een standaard saai trainingsrondje, is het bij Strava art de kunst dat de uiteindelijke route iets grappigs (of moois) op de kaart is. Hierbij kun je denken aan een route in de vorm van een hartje, dier of zelfs een kunstwerk zoals de Mona Lisa. Op de website Strav.art (waar ook de uitgelichte afbeelding vandaan komt) zie je enorm veel voorbeelden. Sommige mensen hebben zelfs dinosaurussen gefietst, een groot hart voor Valentijnsdag gemaakt of een insect als route gemaakt. Ook ex-wielrenner doet aan Strava art:

Hoe kun je zelf kunst op Strava maken?

Wil je zelf een kunstwerk op de kaart maken? Leuk! Het vereist wel een klein beetje planning vooraf. Volg de volgende stappen om zelf Strava art te creëren:

  1. Download een app waarmee je een GPS-activiteit kan registeren op je telefoon of een geschikt sporthorloge (bekijk de lijst met beste sporthorloges voor inspiratie). Strava wordt vaak aangeraden voor het maken van … Strava kunst.
  2. Zoek een locatie waar je een route op wilt maken. Landelijke gebieden lenen zich minder goed voor het maken van kunst op de kaart. Stedelijke omgevingen zijn vaak beter, omdat je hier meer wegen en mogelijkheden hebt.
  3. Plan een route op de kaart. Teken het uit op Strava (wel op de laptop/pc). Helaas moet je hier tegenwoordig in het betaalde Strava-tijdperk wel een abonnement voor afsluiten bij het bedrijf. Je zou als alternatief ook Google Maps, Runkeeper of een andere sport/GPS-app kunnen gebruiken.
  4. Ren, fiets, wandel, huppel of hinkel je route

Bekende kunstwerken op de kaart bekijken

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van Strava Art, in Strava zelf.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *