Baantjes zwemmen in een klein zwembad met zwemelastieken

Zwemelastieken zwemmen klein zwembad weerstandband

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Eerder schreven we al over zwemtraining met elastieken. Dit artikel gaat in op de trainingen in het zwembad waarbij je elastieken om je benen bind, waardoor je bepaalde delen van je lichaam meer zal trainen dan tijdens een normale training, waarbij je geen hulpmiddelen gebruikt. Veel mensen vroeger aan ons of dit soort elastieken ook goed zijn om te gebruiken om baantjes mee te zwemmen in een klein zwembad. Dit is echter een hele andere soort elastiek. Dit bind je aan een iets van een paal achter een zwembad en daarna aan je been of middel, waardoor je op dezelfde plek kan blijven zwemmen. Je creëert als het waren een eigen endless pool.

Voorbeelden in video’s

In de onderstaande video’s zie je voorbeelden van dit soort slimme zwemtrainingen. In twee filmpjes zie je sporters die zwemmen met een tuigje of een constructie om de middel. In het laatste filmpje wordt het zwemelastiek aan het been vastgemaakt.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=lFHVPSH5FyE

Zwemelastiek kopen voor een klein zwembad

Je kan bij diverse aanbieders, zowel offline als online, dit soort weerstandselastieken kopen. Hieronder zie je twee voorbeelden van dit soort elastieken, die je direct kan kopen. De getoonde prijzen worden dagelijks live opgehaald bij de aangesloten webshops.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.