Triatleten zetten zich in voor het goede doel in coronatijd

Loopband binnen triathlon coronatijd

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Het coronavirus heeft er voor gezorgd dat veel triathlonwedstrijden zijn gecanceld. Langzaamaan druppelt het nieuws bij ons binnen van triathlonorganisaties over de wedstrijden van dit jaar. Veel organisaties hebben er voor gekozen om de triathlon editie van 2020 te verplaatsen naar 2021, en dus een jaar over te slaan. Andere organisaties zijn nog naar de mogelijkheden aan het kijken voor een herfsttriathlon. In de afgelopen maanden, waar veel sporters veel tijd thuis hebben doorgebracht, lazen we ook mooie verhalen over triatleten geld voor goede doelen ophaalden. Wij hebben drie mooie verhalen uitgekozen van triatleten die in coronatijd geld verzamelden voor het goede doel. We beginnen natuurlijk met wereldkampioen Frodeno, die wel heel veel geld ophaalde vanuit zijn huis in Spanje.

Triatleet Jan Frodeno haalt meer dan 200.000 euro op

Jan Frodeno won 3 keer in Hawaï: 2015, 2016 en 2019. De 38-jarige triatleet werkte in eigen huis een triathlon af voor het goede doel. Hij begon om 8 uur ‘s ochtends in zijn endless pool van Fastlane Pro, waar hij 3,8 kilometer zwom binnen ongeveer 45 minuten.

https://www.facebook.com/EndlessPoolsCyprus/videos/228584044909101/?v=228584044909101

Daarna stapte hij op de fiets binnen voor een tocht van 180 kilometer. De marathon rende hij op de loopband. Hij haalde uiteindelijk €200.500 op, maar dit is later nog iets opgelopen, omdat mensen nog geld konden storten.

https://www.facebook.com/JanFrodenoTriathlon/videos/434060350766449/

Gemertenaar Bob van Rutte haalt 7500 euro op voor Kika

Bob begon om 9 uur in een lokaal zwembad aan zijn halve triathlon. Zijn doel was om geld in te zamelen voor Kika. Hier zei hij tegen ed.nl over: ,,Ik werk dagelijks met kinderen als leider van het muziekproject Ready to Rock van het Kunstkwartier in Helmond. Ik dacht vaak ‘je moet er niet aan denken dat een van deze kinderen kanker krijgt’. (bron). Bon had wel het geluk dat hij zijn halve triathlon kon volbrengen bij een vriend, die een sportschool heeft in Asten. Eigenlijk zou hij meegedaan hebben aan de 70.3 in Barcelona, maar deze werd wegens het coronavirus gecanceld. Volgens de laatste berichten gaat deze wedstrijd door op 4 oktober 2020.

Charlotte Raubenheimer

De Zuid-Afrikaanse triatlete Charlotte voltooide in haar eigen huis aan een hele triathlon en deed hier iets meer dan 13 uur over. Dit deed ze om geld te verzamelen voor een rolstoel voor een bekende van haar. Het hele verhaal lees je hier (Engelstalig). Het zwemmen deed ze in haar (kleine) zwembad met zwemelastieken, fietsen op een indoor trainer en hardlopen in haar tuin. Vooral de laatste kilometers hardlopen waren zwaar, ook omdat het hele korte rondjes in de tuin waren.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: