Zelf ontworpen triathlon

Zelf ontworpen triathlon

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Nu er dit jaar veel wedstrijden helaas niet door kunnen gaan is het voor veel triatleten lastiger om gericht toe te werken naar een bepaald doel. Wij zagen eergisteren de video “Create Your Own Race Course | GTN’s DIY Triathlon” langskomen op het YouTube kanaal van Global Triathlon Network. Wij vonden het een gaaf idee om ook zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen en organiseren van onze eigen triathlon en deze zomer gemotiveerd toe te werken naar dit “evenement”! Een zelf ontworpen triathlon als doel voor 2020!

Advies van Global Triathlon Network voor de zelf ontworpen triathlon

  • Zorg ervoor dat er iemand bij het zwemonderdeel aanwezig is om een oogje in het zeil te kunnen houden
  • Kies mooie (toeristische) plekken uit waar je langs fietst
  • Het is geen race dus doe rustig aan en neem de tijd om op een mooie plek pauze te houden en iets te eten en te drinken
  • Neem voldoende voeding en drinken mee of plan een stop bij een café of restaurant om iets te kunnen eten en drinken
  • Zorg dat je de weersvoorspellingen en de watertemperatuur in de gaten houdt zodat je weet wat je kunt dragen
  • Maak je eigen regels voor de triathlon en geniet van het zwemmen, fietsen en lopen

Route bij huis of verder weg?

Natuurlijk kan je een triathlon voorbereiden in de buurt van jouw woonplaats. Maar misschien plan je liever een triathlon op een plek waar je niet vaak komt. Je zou deze zomer regelmatig trainingen kunnen plannen verder weg van huis. Combineer de trainingen bijvoorbeeld met een toeristisch uitje met de familie. Wie weet ontdek je nog een prachtige plek die perfect geschikt is voor een zelf ontworpen triathlon. Uiteraard kan je ook kijken naar bekende triathlonlocaties zoals Almere waar ieder jaar de Challenge Almere-Amsterdam wordt gehouden.

Zo stel je een goede route samen

Allereerst kan je natuurlijk gebruik maken van een kaart of van Google Maps om een mooie route te plannen. Uiteraard is het wel handig om de route (minimaal) één keer uit te proberen om te kijken of je lekker door kan fietsen en lopen zonder al te veel oponthoud zoals veel stoplichten en veel ander verkeer. Zorg dat je de route kent of dat het een makkelijke route is zodat je onderweg niet naar de weg hoeft te zoeken. Een makkelijke route kan bijvoorbeeld een route langs rivieren of kanalen zijn waar je hele stukken rechtdoor kan blijven fietsen. Denk aan de Lek, de Maas, de Waal. Ook kan je langs het IJsselmeer of Markermeer fietsen. Eventueel kan je ook apps zoals Strava en Commute gebruiken om een route samen te stellen.

Voorbereiding voor jouw eigen triathlon

Natuurlijk is het belangrijk om deze niet officiële en zelf ontworpen triathlon goed voor te bereiden, net als bij een normale triathlonwedstrijd. Neem de tijd om een mooie route te bepalen. Zorg dat er iemand mee gaat die op de spullen wil letten in de “wisselzone” en die een oogje in het zeil kan houden tijdens het zwemonderdeel. Misschien zijn er zelfs wel vrienden of familieleden die mee willen doen aan deze zelf ontworpen triathlon.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: