Middenklasse fitness fiets en indoorfietsen

Wanneer je een fitness fiets aan wilt schaffen kan je rekening houden met het budget en met de verschillende kenmerken van de fitness fiets. Meer over de meest belangrijke kenmerken waarin fietsen van elkaar kunnen verschillen lees je in de blog indoorfietsen voor triatleten. In deze blog lichten wij vijf middenklasse indoor fietsen van verschillende webwinkels uit. Door de vergelijkingstabellen wordt het een stuk makkelijker om een goede keuze te kunnen maken.

Modellen fietsen

indoorfietsen zijn verkrijgbaar in grofweg drie verschillende klassen of categorieën. Deze categorieën zijn bepaald door middel van de prijs van de fietsen en door de kenmerken van de fiets. De eerste, en goedkoopste, klasse is de basisklasse, de tweede (en iets duurdere klasse) is de middenklasse en de derde categorie is de topklasse.

Middenklasse fitness fietsen

In de middenklasse vind je fietsen die vaak geruislozer zijn tijdens het fietsen dan de fietsen in de basisklasse. Dit komt omdat de weerstand bij deze fietsen vaak niet geregeld wordt door een vilten blokje en omdat veel van deze fietsen geen kettingaandrijving hebben.

De middenklasse fietsen zijn meer geschikt voor intensief gebruik dan de basisklasse. Ook hebben ze soms meerdere extra functies.

Voor een middenklasse indoorfiets betaal je vaak meer dan voor een basismodel fitnessfiets. Toch is het verschil tussen deze twee klassen niet zo groot als tussen de middenklasse en de topklasse fitnessfietsen.

5 Middenklasse fitnessfietsen

Hieronder hebben we vijf middenklasse fietsen uit verschillende webwinkels op een rijtje gezet. Onder de korte beschrijving vind je een tabel met de kenmerken van de fiets, ook vind je de prijs en de naam van de webwinkel. Op deze manier kan je de fietsen goed met elkaar vergelijken om zo een juiste keuze te kunnen maken.

Tunturi FitRace 40 HR

Bekijk de Tunturi FitRace 40 HR | Prijs: 349,- | Coolblue.nl

tunturi fitrace

De Tunturi FitRace 40 HR is de keuze van Coolblue voor de middenklasse variant. Op deze middenklasse fiets vind je een LCD scherm waarop je de afstand, hartslag, snelheid, tijd en het calorieverbruik kan aflezen. Er zit geen ingebouwde hartslagsensor op de fiets. In de webwinkel is deze fiets afgeprijsd van 399,- naar 349,-. De fiets dien je met twee personen te monteren en de monteercomplexiteit is complex. Je ziet dat dit een middenklasse fiets is omdat je er gemiddeld vier uur op een dag op kan fietsen. Dat is meer dan de 1-2 uur die je kan fietsen op een basisklasse fiets. Je krijgt ook nog eens drie jaar garantie op deze fiets.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht43,5 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Maximaal belastbaar gewicht135 kg
AandrijvingV-aandrijfriem
Weerstand systeemRemblokken
PedalenToe clips & SPD

FitBike Race Magnetic Home

Bekijk de FitBike Race Magnetic Home | Prijs: 499,20 | Betersport.nl

fitbike magnetic home

De FitBike Race Magnetic Home is de “beste voor thuis” keuze van betersport. De fiets is in de webwinkel van Betersport afgeprijsd van 665,60 afgeprijsd naar 499,20 euro. De fiets heeft een V-Belt aandrijving en een magnetisch weerstandsysteem. Dit betekent dat de fiets tijdens het gebruik weinig geluid maakt. Ook kan je met een magnetisch weerstandsysteem een hogere weerstand instellen dan met een viltblokje en hoef je er veel minder voor te doen om hem te onderhouden. Het zadel kan je met millimeters verstellen en het stuur kan je horizontaal ook met millimeters verstellen. Hierdoor kan je de fiets helemaal naar eigen voorkeur verstellen. De fiets bevat ook armpads waardoor je dezelfde houding aan kan nemen als op een triathlonfiets! Bij de fiets wordt een fietscomputer geleverd die trainingstijd, snelheid, afstand, aantal rotaties per minuut, en een indicatie van het aantal verbrande calorieën aangeeft. Eventueel kan je bij de fiets een interactieve fietscomputer aanschaffen die je kan koppelen aan je smartphone. Verder kan je SPD pedalen bestellen die op de cranks van deze fiets passen.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht50 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Maximaal belastbaar gewicht125 kg
AandrijvingV-Belt
Weerstand systeemMagnetisch
PedalenToe clips

Domyos fiets VS900

Bekijk de Domyos fiets VS900 | Prijs: 449,99 | Decathlon

domyos spinningfiets

Op de Domyos VS900 kan je met gemak 5 tot 8 uur per week trainen. De console op de fiets meet tijd, afstand, snelheid, RPM en een inschatting van het aantal verbrande calorieën. Het leertje dat gebruikt wordt om de weerstand mee te regelen zorgt ervoor dat de geluiden worden beperkt bij aanraking met het wiel. Hierdoor train je stiller. Het zadel en stuur zijn verstelbaar in hoogte en diepte. De fiets kan je makkelijk alleen monteren in 30 minuten. Deze fiets kan je ook gebruiken op een oneffen ondergrond. De fiets bevat namelijk verstelbare poten (vier stuks) waardoor je hem makkelijk stabiel kan neerzetten.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht58 kg
Gewicht vliegwiel20 kg
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
AandrijvingV-Belt
Weerstand systeemLeertje
PedalenRiempjes (kunnen vervangen worden door klikpedalen)

Kettler Racer 1

Bekijk de Kettler Racer 1 | Prijs: 599,- | Betersport.nl

kettler racer 1

De Kettler Racer 1 is in de webwinkel van betersport.nl afgeprijsd van 749,- naar 599,-. Hiermee valt deze bike qua prijs aan de bovenzijde van de middenklasse. Voor deze prijs valt het eigenlijk wel tegen dat er geen magnetisch weerstandsysteem op zit maar een systeem met viltblokjes. Dit is echter wel een van de weinige bikes met een vrijloop. Dat betekent dat je, net als op een gewone racefiets, je benen stil kunt houden. Hierdoor lijkt de fietservaring meer op het echte racefietsen. Bij andere bikes blijven de trappers ronddraaien wanneer je jouw benen stilhoudt. Pas wanneer de trappers zijn uitgedraaid of wanneer je op de noodknop drukt staan de trappers stil. De viltblokjes zijn minder stil in gebruik en dienen om de zoveel jaar vervangen te worden. De fiets bevat speciale handsensoren waarmee de hartslag gemeten kan worden tijdens het fietsen. Het toetsenbord dat bij het apparaat geleverd wordt is transpiratieresistent.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht70 kg
Gewicht vliegwiel18 kg
Maximaal belastbaar gewicht130 kg
AandrijvingRiem
Weerstand systeemViltblokjes
PedalenToe clips

FitBike Race Magnetic Pro

Bekijk de FitBike Race Magnetic Pro | Prijs: 599,20 | Betersport.nl

fitbike magnetic pro

De FitBike Race Magnetic Pro is in de webshop van Betersport.nl afgeprijsd van 798,93 naar 599,20. Met deze prijs zit deze fiets aan de bovenkant van de basisklasse en bijna in de proklasse. Voor deze prijs krijg je echter ook heel veel! Deze bike kan ook ingezet worden voor bedrijfsfitness, personal training en indoor cycling lessen. Het crankstel is gelijk aan dat van een normale sportfiets. Het magnetisch weerstand systeem werkt geruisloos en behoeft geen onderhoud, ook kan de weerstand hiermee nog nauwkeuriger geregeld worden. Door de combinatie tussen het zware vliegwiel en het magnetische weerstandsysteem kan je tot wel 600 watt trainen. Je kan de fiets instellen met behulp van een speciaal schuifmechanisme. Dit schuifmechanisme zorgt ervoor dat je het zadel en stuur met millimeters kan verstellen. Deze fiets kan je uitbreiden met een speciale trainingscomputer. Op kieskeurig.nl is deze fiets al 8 keer uitgekozen door consumenten als beste gewaardeerde bike van Nederland.

KenmerkenBeschrijving
Gewicht61 kg
Gewicht vliegwiel22 kg
Maximaal belastbaar gewicht150 kg
AandrijvingV-Belt
Weerstand systeemMagnetisch
PedalenToe clips met SPD systeem
Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie