Quintana Roo triathlonfietsen 2020

Quintana Roo triathlonfietsen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Ben jij op zoek naar een tribike voor het komende seizoen? Bekijk dan ook eens de Quintana Roo triathlonfietsen. De éérste fiets die is ontworpen speciaal voor de triathlonsport en speciaal voor triatleten. Er zijn veel professionele triatleten die met veel plezier op deze triathlonfietsen rijden.

Over het merk Quintana Roo

Het merk Quintana Roo is opgericht in 1987 door Dan Empfield. In dit jaar werd door dit bedrijf de eerste triathlonspecifieke wetsuits ontworpen. Twee jaar later kwamen de eerste triathlonfietsen op de markt. Je zou kunnen zeggen dat Quintana Roo het eerste merk is dat zich volledig richtte op het ontwerpen van een fiets specifiek geschikt voor de triathlonsport. Tegenwoordig bestaat de collectie uit verschillende moderne DISC fietsen.

Kenmerken van de Quintana Roo triathlonfietsen

Waarom kiezen voor een Quintana Roo triathlonfiets? Als je dat wilt weten is het goed om te weten wat de kenmerken zijn van de Quintana Roo triathlonfietsen en wat de redenen zijn waarom veel profs kiezen voor een triathlonfiets van dit merk. Ten eerste zijn deze fietsen op veel verschillende manieren verstelbaar. Zo kan je het zadel niet alleen naar voren en achteren verstellen, je kan ook de hoeken veranderen. Hetzelfde kan met het stuur. Zo kan iedereen een houding vinden op de fiets die snel maar ook zeker comfortabel is.

Quintana Roo triathlonfietsen 2020

In de Quintana Roo webshop zijn meerdere modellen triathlonfietsen verkrijgbaar. Wij hebben een overzicht gemaakt van de modellen. De PRSIX (DISC) is de nieuwste fiets uit de collectie. De fietsen van Quintana Roo hebben verschillende compartimenten ingebouwd waar je voeding in kan bewaren tijdens de wedstrijden. Uiteraard houden wij goed in de gaten of er in de loop van 2020 nieuwe modellen worden toegevoegd aan de collectie. Bij de aanschaf van een triathlonfiets kan je ook nog kiezen uit verschillende losse opties. Daarover lees je meer onder “Losse opties bij de aanschaf van een Quintana Roo triathlonfiets”.

Quintana Roo triathlonfietsen

PRSIX (DISC)

Dit model van Quintana Roo is getest in de windtunnel en getest (en goedgekeurd) door verschillende Quintana Roo triatleten. Dit model heeft een combinatie van elementen die ervoor zorgen dat de fiets superieure aërobische voordelen biedt ten opzichte van andere tribikes. De vele manieren waarop je de juiste positie kan vinden zorgen voor een combinatie van snelheid en comfort. Zelfs de hoeken, zoals van het zadel, kunnen veranderd wordenDe frameset is gemaakt van carbon waardoor hij lichter is (en dus sneller). De PRSIX DISC is de nieuwste geüpdate versie van de PRSIX (nu met DISC remmen). Op YouTube vind je verschillende video’s, zoals reviews en beschrijvingen van fietsen van de profs, over de PRSIX DISC

Vergelijking verschillende modellen Quintana Roo triathlonfietsen

vergelijking Quintana Roo triathlonfietsen

Losse opties bij de aanschaf van een Quintana Roo triathlonfiets

Er zijn een aantal opties waar je uit kan kiezen bij de aanschaf van een Quintana Roo triathlonfiets. Wij hebben alle opties op een rijtje gezet.

Kleuren

Er zijn 11 verschillende kleuren waar je uit kan kiezen bij het samenstellen van jouw droomfiets.

 • Zwart
 • Grijs/Groen (mat)
 • Lichtblauw
 • Rood
 • Roze
 • Mintgroen
 • Wit
 • Grijs
 • Donkerrood (mat)
 • Blauw (mat)
 • Donkerblauw (mat)

Er zijn twee verschillende manieren waarop het logo verwerkt kan worden op het frame. Zo kan de hele naam op het frame gedrukt worden of het logo (QR). Uiteraard kan je ook kiezen voor een ander kleur logo dan de kleur van het frame.

Groepenset

Je kan kiezen uit twee verschillende groepensets. Kies voor de Dura-Ace DI2 Electronic of voor de Ultegra DI2 Electronic. Voor de Dura-Ace betaal je uiteraard meer.

Ultegra di2 wielset

Er zijn vijf soorten wielen waar je uit kan kiezen bij het samenstellen van de Quintana Roo triathlonfietsen.

 • Shimano RS370 DISC
 • Reynolds AR58/62 DISC
 • HED VANQUISH 6GP
 • Enve Ses 7.8 DISC
 • ZIPP 404 NSW DISC

Meer keuzes

Je kan ook kiezen voor een Ultegra Di2 CeramicSpeed Upgrade en voor een Ultegra Di2 Stages Powermeter.

De Quintana Roo triathlonfietsen van professionele triatleten

Wij zijn altijd erg benieuwd op welke triathlonfietsen de professionele triatleten fietsen. Op het YouTube kanaal van Global Triathlon Network (GTN) vind je rond het WK in Kona Hawaii verschillende video’s waarin er uitgebreid wordt gekeken naar de fietsen van de profs. Altijd een mooi moment om weg te dromen bij de mooiste en snelste fietsen ter wereld. Onder andere Joe Skipper en Joe Gambles reden hier op de PRSIX DISC van Quintana Roo.
Ook weten wij dat de drievoudig Isklar Norseman XTREME triathlon winnaar Allan Hovda op het nieuwste model rijdt van Quintana Roo, de PRSIX DISC.

 

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: