Asics presenteert “slimme schoen” op CES2020

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Het Japanse merk Asics presenteerde op de technologiebeurs CES 2020 een prototype van zijn eerste slimme hardloopschoenen. De Asics Smart Shoes zijn gemaakt in samenwerking met het Japanse sensorbedrijf No New Folk. Dit jaar werden er ook al slimme inlegzolen van een ander merk gepresenteerd. We bekijken hieronder de slimme schoenen van Asics en de Orphe Track chip van het bedrijf No New Folk. De slimme schoen van het bedrijf heeft nog geen releasedatum. De getoonde versie betreft een prototype.

Sensortechnologie van No New Folk

Het lijkt er op het eerste gezicht op dat Asics voor de slimme schoenen dezelfde technologie gebruikt die de Orphe Track  chip biedt. Dit is een klein apparaat gemaakt door het Japanse bedrijf No New Folk. Deze is al geruime tijd beschikbaar in Japan. Voor de eerste slimme schoenen van Asics heeft het bedrijf deze chip geïntegreerd in een eigen schoen. Deze sensor zit aan de binnenkant en heeft een zes-assige bewegingssensor, evenals barometrische druk- en trilling sensoren. Het wordt bestuurd met behulp van een TM32L4-microcomputer, die bewegingsdetectie met laag vermogen biedt.

De schoen bekijken

Gizmodo heeft de schoenen op de CES 2020 beurs uitgetest. Het resultaat zie je in het onderstaande filmpje

Wanneer komt de slimme schoen van Asics uit?

Het bedrijf heeft een prototype van de Smart Shoe tentoongesteld en het is op dit moment nog onduidelijk wanneer de schoen echt te koop is. Voor de demo hebben ze de nieuwe chip gebruikt in de Evoride schoen. Dit model is niet het definitieve model.

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: