Review Sanbo Massage Gun

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Bij het zoeken naar massage gun apparaten kwamen wij erachter dat er veel verschillende prijscategorieën zijn. De meest bekende en populaire modellen kosten minimaal een paar honderd euro. Wij waren op zoek naar een iets voordeliger geprijsde massage gun om eens te testen of de hype terecht is. Op Bol.com kwamen wij eigenlijk al snel uit bij de massage gun van het merk Sanbo. De Sanbo massage gun was voordelig geprijsd en stond ook bovenaan als het ging om populariteit. In de reviews stonden eigenlijk alleen positieve punten. Wij besloten een review te schrijven over deze Sanbo massage gun.

Over Sanbo

Het merk Sanbo was voor ons nog totaal onbekend. Het verschil tussen dit merk en veel andere massage gun merken is dat de producten van dit merk worden gemaakt in Europa. Omdat de regels en richtlijnen in Europa strenger zijn kan je er meer op vertrouwen dat de kwaliteit beter is volgens Sanbo. Ze bieden zelfs 100% kwaliteitsgarantie. Ook de prijs/kwaliteit is beter. Vragen over het apparaat? Er is een Nederlandstalige klantenservice.

Handig om te weten voor het gebruik van de Sanbo massage gun

  • Na 1 uur gebruik moet je het apparaat eerst een half uur laten rusten voordat je hem weer gebruikt
  • Blijf uit de buurt van water
  • Masseer per gebied niet langer dan 180 seconden om overbelasting tegen te gaan
  • Veeg het oppervlak na het gebruik af met een licht vochtige doek en droog meteen af
  • Schakel de accu uit
Massage gun review

De 4 soorten opzetstukken bij de Sanbo massage gun

Bij de Sanbo massage gun worden 4 verschillende opzetstukken meegeleverd. Deze onderdelen hebben allemaal een eigen functie.

Vork

WhatsApp Image 2020 07 27 at 15.18.30 3

De vork kan je gebruiken voor het masseren van de wervelkolom.

Kleine bol

WhatsApp Image 2020 07 27 at 15.18.30 1 1

Voor het masseren van de grote spiergroepen zoals onder andere de kuiten en de bovenbeenspieren kan je gebruik maken van de kleine bol als opzetstuk.

Smalle duim

WhatsApp Image 2020 07 27 at 15.18.30 2

Gebruik je het opzetstuk de smalle duim? Dan kan je de gewrichtsdelen masseren.

Platte kop

Sanbo massage gun review

De platte kop kan je gebruiken voor de massage van het gehele lichaam.

De accu van de massage gun

De accu van deze massage gun is 12 v. Is de accu leeg? Verbind het apparaat dan met de adapter. Als het goed is zie je op de adapter dan een rood lichtje branden. Dan zal het 2 tot 4 uur duren voordat de accu weer volledig is opgeladen. Een volledig opgeladen accu kan 4 tot 6 uur mee. Houd er wel rekening mee dat je de massage gun na het gebruik van een uur eerst een half uur moet laten rusten voordat je hem weer kan gebruiken.

Het “menu” van de massage gun

Op de ronde achterkant van de massage gun kan je meerdere gegevens aflezen. Ook kan je hier het apparaat bedienen en het apparaat verbinden aan de adapter. Met de aan- en uitschakelaar kan je de intensiteit inschakelen. Iedere keer dat je op dit knopje klikt wordt de intensiteit hoger. Er zijn 6 verschillende intensiteiten. Je ziet iedere keer een rood lampje extra branden wanneer je de intensiteit hoger zet. Na de 6e klik gaat het apparaat weer uit. Wij hebben niet gevonden of je kan zien hoe vol de accu zit. Het is in ieder geval slim om het apparaat na gebruik meteen weer op te laden.

Review Sanbo massage gun

Het getril van het apparaat zorgt eerst heel even voor een gek tintelend gevoel op je huid. Iets wat je natuurlijk niet gewend bent met een “gewone” massage. Wij hadden geen spierpijn of vermoeide spieren toen we de Sanbo massage gun gebruikten. Toch voelden we wel meteen onze spieren zitten. Je kan met een massage gun dus precies de juiste plekken aanpakken. Ook na de massage voelden we nog een soort “warm” gevoel in onze spieren. Je kan de massage gun prima zelf bedienen. In het begin is het nog wel lastig om zelf het apparaat te bedienen en tegelijkertijd je spieren helemaal goed te ontspannen. Maar oefening baart kunst. ? Let er even op dat je flink wat kracht moet zetten om het opzetstuk te verwijderen uit het apparaat. Het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld de foamroller vonden wij dat je ontspannen kan zitten en de massage gun het werk kan laten doen. Bij een foamroller moet je toch spieren aanspannen om over de roller heen en weer te gaan.

WhatsApp Image 2020 07 27 at 15.18.30 7

Een massage gun, de moeite waard?

Zoals al eerder gezegd waren wij eigenlijk niet van plan om een massage gun te kopen. Door de hele hype rondom de massage gun waren wij echter wel erg nieuwsgierig geworden en besloten we er zelf één uit te proberen. Wij vonden het na de test zeker een handig apparaat om in huis te hebben. Na een zware training kan je de spieren makkelijk los masseren. Ook kan een massage het herstel van de spieren bevorderen (uiteraard wel in combinatie met een goede nachtrust en 7 à 8 uur slaap). Ik denk niet dat wij snel een dure massage gun aan zouden schaffen van topkwaliteit. In onze ogen voldeed de Sanbo massage gun precies aan onze wensen.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.