Sportvoeding trends 2020

sportvoeding trends 2020

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De timing, hoeveelheid en soorten sportvoeding zijn enorm belangrijk voor het goed presteren tijdens een triathlonwedstrijd. Je kan nog zo goed getraind hebben, wanneer er iets mis gaat met de voeding tijdens een wedstrijd dan kan je niet de beste prestatie leveren. Hoe langer de wedstrijd, hoe belangrijker voeding wordt. Voeding is bij de triathlonsport misschien wel nog belangrijker dan bij andere sporten, vooral door de duur van de sport. Uiteraard wordt er daarom ook veel onderzoek gedaan naar sportvoeding. In deze blog hebben wij een aantal sportvoeding trends voor 2020 op een rijtje gezet.

Mondspoelen met koolhydraten als sportvoeding trends

De laatste tijd hoor je steeds vaker over triatleten die hun mond spoelen met koolhydraten. Tijdens het spoelen wordt de sportvoeding niet doorgeslikt en krijgt het lichaam dus ook geen extra energie binnen. Het schijnt dat de hersenen door het spoelen wel het signaal binnen krijgen dat het lichaam meer energie kan leveren. Al wordt dit niet door ieder onderzoek bevestigd. Het lichaam schijnt tijdens het spoelen wel onderscheid te maken tussen zoetstoffen en echte suikers.

Wij zijn erg benieuwd wat er uitkomt wanneer er nóg meer en gedetailleerde onderzoeken worden gedaan naar het mondspoelen met koolhydraten. Voor nu vertrouwen wij nog even op het daadwerkelijk doorslikken van de koolhydraten. ?

Gepersonaliseerde voeding

Bij veel onderzoeken is het zo dat wanneer iets werkt voor de ene sporter dat het dan niet persé voor iedere sporter werkt. Of een bepaald voedingspatroon werkt kan van de persoon afhangen, maar ook van de soort sport die iemand beoefent. Hierdoor gaat het steeds belangrijker worden om een op maat gemaakt programma te gebruiken voor een sporter. Bij het maken van zo’n gepersonaliseerd voedingsprogramma wordt er (onder andere) gekeken naar de hoeveelheid zweet die je verliest, de gevoeligheid van jouw maag en het weer of klimaat waar jij je wedstrijd in moet voltooien.

Enervit sportvoeding in Nederland (en de rest van de Benelux)

In 2020 zal het 40 jaar bestaande Italiaanse merk Enervit ook sportvoeding verkopen in de Benelux. Zij verkopen sportvoeding voor voor, tijdens en na het sporten. Voor de komende 4 jaar zullen zij de officiële voedingspartner zijn van Ironman in Europa. Bekijk ook de gratis 16 pagina’s tellende informatiegids over voeding tijdens de Ironman.  Een groot deel van de producten is veganistisch en het grootste deel is zonder gluten. In het assortiment vind je gels die je kan nemen zonder water, repen voor tijdens het sporten met veel eiwitten, isotonic drink poeder en nog veel meer.

 

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: