Stryd Next Gen: Nieuwe vermogensmeter voor hardlopers

Stryd Next Gen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De Stryd Footpod is één van de eerste power meters voor tijdens het hardlopen. Sinds een tijdje is de Next Gen vermogensmeter van het merk Stryd voor hardlopers verkrijgbaar. Een nieuwe soort powermeter voor tijdens het hardlopen. In deze blog lees je alles over de Stryd Next Gen.

Over de Stryd Next Gen

De Stryd Next Gen is een vermogensmeter/power meter voor tijdens het hardlopen. De Stryd is tevens het eerste merk die een vermogensmeter voor tijdens het hardlopen op de markt bracht. Tegenwoordig zijn er meerdere merken die een hardloopsensor op de markt hebben gebracht maar de Stryd vermogensmeters meten nog steeds de meeste gegevens tijdens een hardlooptraining of wedstrijd.

Doel van een vermogensmeter voor tijdens het hardlopen

Een vermogensmeter voor tijdens het hardlopen kan je gebruiken om jouw loopstijl te analyseren. Met alle gegevens die de powermeter voor je verzamelt tijdens de training kan je tijdens volgende trainingen werken aan een betere looptechniek en aan het verbruiken van zo min mogelijk energie per kilometer.

Stryd Next Gen kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je de Stryd Next Gen kan aanschaffen. Hierbij kan je denken aan webwinkels zoals Bol.com en All4running.nl.

Hardlopen met een vermogensmeter

Wil jij gaan hardlopen met een vermogensmeter maar wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Dan zijn er meerdere boeken die je kan gebruiken. Eén van deze boeken is het boek Lopen op vermogen van Koen de Jong. Op Bol.com vind je het boek Run with Power “The Complete Guide to Power Meters for Running” van Jim Vance.

Run With Power The Complete Guide To Pow

16,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:22

Verschillen tussen de Stryd Footpod en de Stryd Next Gen

Er zijn meerdere verschillen te zien tussen de oudere Stryd Footpod en de nieuwste Stryd Next Gen. Hieronder hebben wij de verschillen tussen het oudere model en zijn opvolger op een rij gezet.

  • Makkelijker in- en uitklikken
  • Siliconen laagje om hem beter op zijn plaats te houden
  • Responseverbetering van 5x
  • Nog betere metingen van de wind
  • Nieuwe hardloopprofielen voor verschillende soorten runs (track of trail)
  • Sprint accuracy
  • Aangepaste Next Gen sensoren
  • Dynamic Range
  • Sample Frequency

Meer vermogensmeters en hardloopsensoren voor tijdens het hardlopen

Naast de Stryd vermogensmeters (waaronder de Stryd Next Gen en de Stryd Footpod) voor tijdens het hardlopen zijn er tegenwoordig ook powermeters van andere merken voor hardlopers verkrijgbaar. Stryd blijft echter de onbetwiste leider op de markt. Naast de vermogensmeters zijn er tegenwoordig ook steeds meer loopsensoren verkrijgbaar. Deze zijn een stuk voordeliger maar meten ook veel gegevens tijdens het hardlopen. Hieronder hebben wij een aantal hardloopsensoren op een rij gezet:

Polar Stride Sensor Bluetooth Smart

Deze hardloopsensor die je kan bevestigen aan jouw hardloopschoenen meet gegevens zoals snelheid, tempo, afstand, pasfrequentie en paslengte.

Polar Stride Sensor Bluetooth Smart

69,95
Triathlonaccessoires.nl
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:22

Garmin Dynamics RunPod

De Garmin Dynamics RunPod kan je bevestigen aan de achterkant van jouw hardloopbroek. Met de RunPod meet je 6 verschillende hardloopdynamica-gegevens zoals de grondcontacttijd, verticale ratio, verticale oscillatie, staplengte, grondcontacttijd-balans en cadans. Met deze gegevens kan jij jouw hardlooptechniek verbeteren. Wanneer je de RunPod dagelijks een uur gebruikt gaat de batterij minimaal één jaar mee! Daarna kan je de batterij vervangen.

Garmin Running Dynamics Pod - Stappenteller Voor Smartwatch

★★★★★
49,99
Bol.com
Prijs gecheckt op 17 juli 2024 13:22

Veelgestelde vragen over de Stryd Next Gen

Hieronder geven wij antwoord op een aantal veelgestelde vragen over de Stryd Next Gen. Heb jij nog vragen over deze vermogensmeter voor hardlopers? Stel je vraag dan aan ons!

Wat ontvang je bij de aanschaf van de Stryd Next Gen?

Bij de aanschaf van de Stryd Next Gen ontvang je de Stryd Next Gen, een USB oplaadkabel en 2 verschillende clips waarmee je de Stryd kunt bevestigen aan jouw hardloopschoenen.

Aan welke sporthorloges kan je de Stryd Next Gen koppelen?

Er zijn verschillende sporthorloges waar je de Stryd Next Gen aan kan koppelen. Denk aan een sporthorloge van het merk Garmin, Polar, COROS, Suunto of de Apple Watch.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: