Tacx Flux S Smart T2900S

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Een van de fietstrainers die op het moment van schrijven beschikbaar is in de Coolblue webwinkel is de Tacx Flux S Smart T2900S. Dit is een middenklasse direct drive fietstrainer van het merk Tacx. Wanneer je deze fietstrainer voor 23:59 besteld wordt hij morgen bezorgd. Je betaalt geen verzendkosten en kan de fietstrainer binnen 30 dagen retourneren, mocht hij niet bevallen. Op de fietstrainer krijg je maar liefst 2 jaar garantie.

Vermogen, stijgingspercentage en nauwkeurigheid

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte fietstrainer kijk je – na het bepalen van een budget – allereerst naar het maximaal vermogen (Watt), het stijgingspercentage dat de fietstrainer na kan bootsen en de nauwkeurigheid. Bij de Tacx Flux S Smart zijn deze gegevens als volgt: Het maximaal vermogen van deze fietstrainer is 1500 Watt. De fietstrainer kan een hellingspercentage nabootsen van 10%. Het nauwkeurigheidspercentage is 3% wat wil zeggen dat je zeer nauwkeurig kan trainen op wattage.

Nog even op een rijtje:
– Maximaal vermogen: 1500 Watt
– Hellingspercentage: 10%
– Nauwkeurigheidspercentage: 3%

Tacx Flux S Smart T2900S of Tacx Flux 2 Smart T2980

In de Coolblue webwinkel vind je naast de Tacx Flux S Smart T2900S ook de Tacx Flux 2 Smart T2980. De laatstgenoemde is 300 euro duurder maar heeft ook betere specificaties. Dit maakt de fietstrainer ook een “Coolblue’s keuze”. Wat voor jou de beste keuze is heeft te maken met jouw budget en fitnessniveau. Wanneer je al een gevorderde fietser bent wil je misschien dat de fietstrainer een hoger stijgingspercentage kan nabootsen en dat het maximale vermogen hoger ligt. Dit is bij de Tacx Flux S Smart het geval. Het maximale vermogen ligt namelijk op 2000 Watt in plaats van 1500 Watt. De nauwkeurigheid van de fietstrainer ligt op 2,5 procent, een half procent nauwkeuriger dus dan zijn voorganger.

De Tacx Flux S Smart T2900S kopen

Wil jij de Tacx Flux S Smart T2900S kopen? Dan maak je een goede keuze! Deze fietstrainer wordt namelijk geprezen om de goede prijs/kwaliteit verhouding. De fietstrainer is even stil als de Tacx Flux 2 Smart. De body van deze fietstrainer is geschikt voor Shimano- en SRAM cassettes. Heb je een Campagnolo casette? Dan kan je de fietstrainer ook gebruiken wanneer je een extra body koopt ter waarde van €49,95. Wanneer je een racefiets hebt met een lange kooi derailleur past hij ook op deze fietstrainer, dit was bij zijn voorganger niet het geval.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.