Wahoo KICKR CORE of Tacx Flux 2 Smart T2980

Wahoo-KICKR-CORE-of-Tacx-Flux-2-Smart-T2980.png

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Met een gelijke adviesprijs van €799,- is de keuze tussen de Wahoo Kickr Core of de Tacx Flux 2 Smart T2980 vrij lastig. Wij hebben gekeken naar de specificaties van de twee verschillende fietstrainers. Ook hebben we meerdere reviews bekeken. Zo hebben we voor jou de verschillen tussen deze twee direct drive smart fietstrainers uit het middensegment op een rij kunnen zetten.

Specificaties Wahoo KICKR CORE en Tacx Flux 2 Smart T2980

Ondanks dat de specificaties tussen de beide fietstrainers iets verschillen en in het voordeel van de Tacx Flux 2 Smart T2980 uitkomen, zijn de reviews over de Wahoo Kickr Core ook zeer lovend. Zo zou hij stiller zijn en net wat meer “smooth” werken.

Let op: Bij beide fietstrainers wordt er geen cassette meegeleverd, deze moet je zelf bijbestellen. Wanneer je voor de duurdere Wahoo KICKR Power V5.0 of de Tacx Neo 2T Smart gaat krijg je wel een cassette meegeleverd.

Wahoo KICKR CORE

Wahoo KICKR CORE 1
  • Maximaal vermogen: 1800 W
  • Stijgingspercentage: 16%
  • Nauwkeurigheidspercentage: 2%
  • Gewicht: 18,14 kg

Tacx Flux 2 Smart T2980

Tacx Flux 2 Smart T2980
  • Maximaal vermogen: 2000 W
  • Stijgingspercentage: 16%
  • Nauwkeurigheidspercentage: 2,5%
  • Gewicht: 23,6 kg

Reviews Wahoo KICKR CORE en Tacx Flux 2 Smart T2980

Specificaties van de fietstrainers zijn belangrijk voor het krijgen van een goede eerste indruk. Wanneer je echt een goede keuze wilt maken is het echter ook belangrijk om meerdere reviews te bekijken. Zo weet je ook hoe de support is van het merk, hoe de fietstrainer bevalt, of er misschien opvallende problemen terugkomen en ga zo maar door. Wij hebben meerdere reviews bekeken van de Wahoo KICKR CORE en de Tacx Flux 2 Smart. Onze bevindingen hebben wij hieronder op een rij gezet.

De stilste fietstrainer

Beide fietstrainers zijn zeer stil in het gebruik. Toch zie je in veel reviews terug dat de Wahoo KICKR CORE de stilste van de twee is. Dit schijnt met de riem die wordt gebruikt voor de aandrijving te maken te hebben.

Reactiesnelheid in Zwift

Waar de Wahoo KICKR CORE in uitblinkt in vergelijking met de Tacx Flux 2 Smart T2980 is de reactiesnelheid in Zwift. Wanneer je hem ERG-mode zet past de fietstrainer de weerstand automatisch aan wanneer je bijvoorbeeld begint met klimmen. In Zwift voel je tijdens de start van een beklimming direct de weerstand toenemen. Ook kan je in Zwift makkelijk trainen op wattage en verschillende wattageblokken.

Cadanssensor

Ga jij voor de Wahoo KICKR CORE? Dan is het goed om te weten dat hier geen ingebouwde cadanssensor bij zit. Deze zit wel in de Tacx Flux 2 Smart T2980. Ook bij veel andere fietstrainers rond deze prijscategorie krijg je een ingebouwde cadanssensor. Het kost vaak een paar tientjes om een losse cadanssensor te kopen die je kan gebruiken.

Zwaarte van het vliegwiel

Gebruikers van de Tacx Flux 2 Smart T2980 vinden dat deze fietstrainer een goede weerstand levert bij lage snelheden. Hierdoor voelt het klimmen op deze trainer erg realistisch aan. Het vliegwiel van de Tacx Flux 2 is zelfs zwaarder dan het vliegwiel van de Wahoo Kickr Power 2018.

Verschil in specificaties

Er zit natuurlijk een verschil in de specificaties tussen de twee verschillende fietstrainers, maar wat wil dat nou eigenlijk zeggen? Moet je deze verschillen ook meenemen in de uiteindelijke keuze die je maakt? Veel fietsers zijn het erover eens dat de verschillen tussen de twee trainers zo klein zijn dat je deze niet persé mee hoeft te nemen in de uiteindelijke keuze die je maakt.

Fietscomputer

Heb je een fietscomputer of fietsnavigatiesysteem van het merk Wahoo? Dan zou je kunnen overwegen om te kijken naar een Wahoo KICKR fietstrainer. De fietstrainer en de fietscomputer kan je dan makkelijk aan elkaar koppelen. Alhoewel je de fietscomputer via ANT+ FE-C ook kan koppelen aan een Tacx fietstrainer.

Accessoires Wahoo KICKR CORE

Bij de Wahoo KICKR CORE kan je verschillende “accessoires” kopen zoals de KICKR CLIMB, de KICKR HEADWIND, een fietstrainermat, een ANT+ Dongle, voorwielsteun of de KICKR desk.
De KICKR HEADWIND is de eerste “smart” ventilator. Wanneer jouw snelheid of hartslag toeneemt, neemt automatisch ook de snelheid van de ventilator toe. Jouw voorvork kan je plaatsen op de KICKR CLIMB. Hierdoor kan je beklimmingen tot 20% en afdalingen van -10% zeer realistisch laten nabootsen. De fiets beweegt op deze manier hetzelfde als tijdens een echte beklimming.

Conclusie: Wahoo KICKR CORE of Tacx Flux 2 Smart T2980?

Eerlijk gezegd denken wij dat het niet veel uitmaakt of je nou een Wahoo KICKR CORE koopt of een Tacx Flux 2 Smart T2980. Qua specificaties én reviews zijn er niet enorm veel verschillen en springt geen van de twee trainers er écht uit. Toch kan je de verschillen die er zijn wel meenemen in het maken van jouw keuze. Wij hebben zelf de Wahoo KICKR CORE besteld. Ten eerste omdat deze fietstrainer beschikbaar was (wat in deze tijd niet vanzelfsprekend is), omdat hij een snel reactievermogen heeft wanneer je hem gebruikt in combinatie met Zwift en omdat hij haast geruisloos is in het gebruik. Ook hebben wij een Wahoo ELEMNT ROAM fietscomputer die we makkelijk kunnen koppelen. Zoek je een fietstrainer met een cadanssensor en net wat betere specificaties? Dan kan je ook voor de Tacx Flux 2 Smart T2980 gaan. Uiteraard kan je ook besluiten om voor de duurdere (en nog betere) Tacx Neo 2T Smart te gaan of de Wahoo KICKR V5.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.