Tacx Neo 2 smart: review en informatie

Tacx-Neo-2T-Smart
€999,00
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:43
Amazon.nl

De Tacx NEO 2 smart (T2850) staat ook wel bekend als de voorganger van de Tacx NEO 2T. Deze fietstrainer is iets lager geprijsd maar is qua specificaties bijna identiek aan zijn opvolger. Een perfecte keuze voor de fanatieke fietser die alleen genoegen neemt met het allerbeste!

Over de Tacx Neo 2

De Tacx NEO 2 is één van de beste fietstrainers op de markt. Dit heeft onder nadere te maken met de maximale weerstand en het maximale stijgingspercentage, de nauwkeurigheid van de metingen van het vermogen én met de realistische fietservaring. Daarnaast kan je deze fietstrainer, net als de Tacx NEO 2T óók zonder netstroom gebruiken. Ideaal voor wanneer je een warming up wilt kunnen doen voor een wedstrijd.  

De Tacx NEO 2 kwam een jaar eerder op de markt dan de Tacx NEO 2T. Veel specificaties zijn hetzelfde, er zijn echter een paar verschillen tussen deze trainers. Hierover lees je meer in de blog “Tacx NEO 2 en Tacx NEO 2T: Dit zijn de verschillen”. Nadat deze fietstrainer op de markt is verschenen heeft hij een update gehad. Zo wordt hij nu geleverd met dezelfde assen en adapters als de Tacx NEO 2T en is hij dus compatibel met meer soorten fietsen.

Even wat belangrijke specificaties van deze fietstrainer op een rij. Deze fietstrainer is één van de meest stille fietstrainers op de markt. Het maximale stijgingspercentage dat de trainer kan simuleren is 25% en het maximale vermogen 2200 Watt. Wanneer je fietst op deze fietstrainer zal je een realistisch fietsgevoel ervaren. Dit komt onder andere door de Road Feel functie die verschillende wegoppervlakken kan nabootsen. Ook de simulatie van afdalingen en het stabiele frame dat tijdens het fietsen een aantal graden van links naar rechts kan bewegen zorgen voor deze realistische fietservaring.

Waarom kiezen voor de Tacx NEO 2?

Bij de nieuwste Tacx NEO 2T zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de Tacx NEO 2. Ook zijn er een aantal extra functies bij gekomen. De meeste specificaties zijn echter hetzelfde. In veel reviews lees je dat veel van deze extra functies (zoals een verbeterde cadanssensor en een dubbelzijdige vermogensmeter) voor de meeste fietsers eigenlijk niet zo interessant zijn. Vooral profs en zeer fanatieke amateurwielrenners zouden met deze gegevens aan de slag kunnen gaan en winst kunnen boeken. Dit in combinatie met het feit dat de Tacx NEO 2 vaak een paar honderd euro goedkoper is, maakt het een zeer aantrekkelijke keuze.

Prijsvergelijker en aanbiedingen

Review

Hoogtepunten van de Neo 2 review

 • Opvouwen om makkelijk op te bergen
 • Kalibreren gaat automatisch
 • Precieze metingen met een afwijking van maximaal 1%
Mijn mening
5

Summary

De opvolger van de Tacx Neo 2 T2850 is al op de markt gebracht. Dit nieuwe model (de Tacx Neo 2T T2875) heeft verschillende verbeteringen ondergaan ten opzichte van het oudere model. Dit maakt dat wij het nieuwe model ook eerder zouden aanraden. Het is echter wel zo dat je de Neo 2 T2850 sneller kan vinden voor een voordeligere prijs. Oudere modellen worden namelijk sneller afgeprijsd. Dat er verbeteringen zijn doorgevoerd in het nieuwe model wil ook niet zeggen dat het oude model “slecht” is. De Tacx Neo 2 T2850 is daarom ook een ontzettend goede keuze als je een fietstrainer aan wilt schaffen.

Voordelen

 • Betaalbare direct drive smart trainer met goede specificaties.
 • Maximale weerstand van 1500 Watt en maximale hellingshoek van 10%.
 • Nauwkeurige metingen van vermogen, cadans en snelheid met afwijkingen van maximaal 3%.
 • Compatibel met trainingsapps zoals Zwift en TrainerRoad voor een realistische en uitdagende fietservaring.
 • Stil in gebruik en biedt een goede stabiliteit.
 • Geen speciale achterband vereist.

Nadelen

 • Geen cassette meegeleverd, vereist aanschaf van een compatibele cassette.
 • Fabrieksinstellingen van het vliegwiel vereisen mogelijk aanpassingen via de Tacx-app.
 • Sommige gebruikers vinden dat de trainer bij steile hellingen iets meer zou mogen afremmen.
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.