Tacx Flux S review: onze mening

Tacx-Flux-s-2.png
€699,00
3 nieuw vanaf €699,00
Prijs gecheckt op 17 februari 2024 03:28
Amazon.nl
Betersport.nl

De Tacx Flux S is een smart fietstrainer die qua prijs en specificaties iets onder de Tacx Flux 2 te vinden is. Deze trainer komt zeker in de buurt van de echte topsegment fietstrainers. De vriendelijke prijs maakt dat deze trainer toegankelijk is voor alle fietsers die in de winter liever binnen willen trainen.

Over de Tacx Flux S

Met een maximale weerstand van 1500 Watt, een maximale hellingshoek van 10% en metingen van vermogen, cadans en snelheid die niet meer dan 3% afwijken biedt deze Tacx Flux S direct drive fietstrainer alles wat je als fanatieke amateurfietser nodig hebt. Hoe sterker en fanatieker je wordt, hoe meer je gebruik gaat maken van de hogere weerstanden en hellingspercentages. Voor de meeste amateurfietsers zijn deze cijfers echter ruim voldoende.

Prijsvergelijker en aanbiedingen vergelijken

Een videoreview bekijken

Hieronder zie je een review met daarin alles wat je maar wilt weten over de Flux S van Tacx.

De Tacx Flux S is een betaalbare direct drive smart trainer. Wanneer je de trainer koppelt aan apparaten en aan een trainingsapp zoals Zwift of TrainerRoad, zal je merken dat de weerstand automatisch (softwarematig) wordt aangepast. Hierdoor wordt de fietservaring realistischer, uitdagender én een stuk leuker! Er zijn veel verschillende soorten trainingsprogramma’s die je kan gebruiken met de smart trainer.

Wanneer je de Tacx Flux S aanschaft is het wel handig om te weten dat er bij de fietstrainer geen cassette mee wordt geleverd. Er passen veel verschillende soorten Shimano, SRAM en Campagnolo cassettes op deze trainer. Voor enkele cassettes heb je nog een extra body nodig om het passend te maken. Heb je de fietstrainer en de juiste cassette in huis? Dan heb je alleen nog een cassette-afnemer en een kettingzweep nodig.

Vergelijkbare keuzes

Wil je weten welke fietstrainers vergelijkbaar zijn met deze direct drive smart trainer? Dan kan je eens een kijkje nemen bij de Elite Suito T, de Tacx Flux 2 en de Elite Direto XR. Qua prijs komt de Elite Suito T het dichtst in de buurt. Heb je een hoger budget? Dan kan je ook eens naar de Tacx Flux 2 en de Elite Direto XR kijken.

Waarom kiezen voor de Tacx Flux S?

Je zou de Tacx Flux S kunnen zien als het kleinere broertje van de Tacx Flux 2. Omdat de Flux S een iets minder sterke motor heeft (dus een lagere maximale weerstand en stijgingspercentage) is hij ook lager geprijsd. Deze lagere prijs maakt de Tacx Flux S wel een goede keuze! Zeker omdat veel eigenschappen wél hetzelfde zijn, bijvoorbeeld dat hij erg stil is in het gebruik.

Mijn mening over de Tacx Flux S
4.5

Summary

Ik ben zeer tevreden met de Tacx Flux S! Deze fietstrainer biedt een geweldige ervaring om binnen kilometers te maken,. De montage verliep bij mij zeer eenvoudig. Tijdens gebruik is het apparaat lekker stil. Iets waar ik met andere fietstrainers wel eens moeite mee heb gehad.
 
Een ander pluspunt is dat de Tacx Flux S een leuk alternatief biedt voor buiten fietsen. Het is een prettige trainer die stabiel en stil is, en het geeft een realistische trainingservaring. Een extra voordeel is dat het geen speciale achterband vereist.
 
Hoewel er enkele minpunten zijn, zoals het moeten aanschaffen van een cassette en de fabrieksinstellingen van het vliegwiel die mogelijk aanpassingen vereisen via de Tacx-app, blijft de algemene ervaring positief. Het is een prima apparaat om binnen mee te trainen, hoewel sommige gebruikers aangeven dat de trainer bij steile hellingen iets meer zou mogen afremmen. Over het algemeen is de Tacx Flux S een goede smart trainer die aan de verwachtingen voldoet.
 
Als je op zoek bent naar een fietstrainer in een iets lagere prijscategorie, is de Tacx Flux S zeker het overwegen waard. Hoewel de specificaties iets lager zijn dan die van de Tacx Flux 2, biedt de Flux S nog steeds een goede trainingservaring. Als je echter het budget hebt, zou ik aanraden om voor de Tacx Flux 2 te gaan vanwege de iets betere specificaties.

Voordelen

  • Betaalbare direct drive smart trainer met goede specificaties.
  • Maximale weerstand van 1500 Watt en maximale hellingshoek van 10%.
  • Nauwkeurige metingen van vermogen, cadans en snelheid met afwijkingen van maximaal 3%.
  • Compatibel met trainingsapps zoals Zwift en TrainerRoad voor een realistische en uitdagende fietservaring.
  • Stil in gebruik en biedt een goede stabiliteit.
  • Geen speciale achterband vereist.

Nadelen

  • Geen cassette meegeleverd, vereist aanschaf van een compatibele cassette.
  • Fabrieksinstellingen van het vliegwiel vereisen mogelijk aanpassingen via de Tacx-app.
  • Sommige gebruikers vinden dat de trainer bij steile hellingen iets meer zou mogen afremmen.
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.