Tacx Flux 2: review en aanbiedingen

Tacx-Flux-s-2.png

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Tacx Flux 2 is een betaalbare fietstrainer die bijna niet onder doet voor duurdere varianten zoals de Tacx Neo 2T. Zo heeft hij een maximale weerstand van maar liefst 2000 Watt! Ook is deze trainer bijna geruisloos in gebruik.

Over de Tacx Flux 2 fietstrainer

Wanneer je op zoekt bent naar een fietstrainer die qua prijs goedkoper is dan de duurste fietstrainers op de markt maar die hier qua specificaties niet veel verschilt is de Tacx Flux 2 een perfecte optie. Een vergelijkbare fietstrainer van Wahoo in dezelfde prijsklasse en met vergelijkbare specificaties is de Wahoo KICKR Core. Ook zou je eens kunnen kijken naar de Tacx Flux S.

Prijsvergelijker en aanbiedingen

Hieronder zie je een vergelijking van de beste prijzen voor deze fietstrainer. De prijzen worden dagelijks opgehaald bij aanbieders die bij ons zijn aangesloten. Via de bekijk-knop lees je meer informatie over de Tacx Flux 2 fietstrainer.

Belangrijke gegevens van de Flux 2

Even wat belangrijke gegevens over de Tacx Flux 2 op een rijtje. Het maximale vermogen wat je kunt fietsen op de Tacx Flux 2 is 2000 Watt. Het maximale stijgingspercentage is 16%. De metingen van de snelheid, het vermogen en de cadans is op 2,5% nauwkeurig. De trainer weegt 23,6 kg. Het kalibreren van de trainer gaat door middel van een spindown kalibratie.

Wil jij alle trainingsgegevens makkelijk kunnen bekijken tijdens de training? Dan is het goed om te weten dat je de Tacx Flux 2 met meerdere apparaten tegelijk kan verbinden via Bluetooth en ANT+. Deze Tacx fietstrainer kan je ook mooi gebruiken in combinatie met een Garmin fietscomputer. Eén van de beste fietscomputers op de markt is de Garmin Edge 1030 Plus.

Je kan tijdens de trainingen gebruik maken van Tacx-Trainingssoftware waar je meer dan 100 video’s vindt van ritten. Ook kan je gericht toewerken naar verschillende sportieve doelen met de speciale Tacx-Trainingsprogramma’s. In deze trainingsprogramma’s kan je ook zelf makkelijk GPS-gegevens uploaden en trainen met 3D-kaarten.

In een video bekijken

Waarom kiezen voor de Tacx Flux 2?

De Tacx Flux 2 is een stuk zachter geprijsd dan het topmodel uit de Tacx fietstrainer serie, de Tacx NEO 2T. Echter verschillen de specificaties niet enorm van elkaar. Zo is de maximale weerstand van de Flux 2 2000 Watt vergeleken met de 2200 Watt op de NEO 2T. Ook is deze trainer fluisterstil en kan je hem net als de Tacx NEO 2T gebruiken zonder netstroom. Hoe sneller je dan fietst, hoe hoger de weerstand. De qua prijs en specificaties vergelijkbare Wahoo KICKR Core kan je bijvoorbeeld niet stand-alone gebruiken. Ook heeft deze trainer een minder hoge weerstand.

Review van onzeredactie

Net als de Wahoo Kickr Core is de Tacx Flux 2 een perfecte optie wanneer je op zoek bent naar een iets betaalbaarder model dan de duurste model (zoals de Wahoo Power V5.0 en de Tacx Neo 2T T2875). Vergeleken met de Wahoo Kickr Core is het maximale wattage wat je op deze fietstrainer kunt trappen zelfs nog iets hoger. Ook kan je deze fietstrainer stand-alone gebruiken (dus zonder netstroom). Dit is ideaal wanneer je voor een wedstrijd op de fietstrainer wilt kunnen fietsen als opwarming en cooling down en als je geen beschikking hebt tot stroom. De metingen zijn nauwkeurig, maar niet zo nauwkeurig als bij de duurste modellen.

Hoogtepunten van deze betaalbare fietstrainer

  • Ook stand-alone te gebruiken (zonder netstroom)
  • Nauwkeurige metingen met maximale afwijking van 2,5%
  • Koppelen aan trainingsapps zoals TrainerRoad en Zwift
Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: