Wahoo KICKR Power V5.0 review

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Wahoo KICKR Power V5.0 is momenteel de beste fietstrainer van het merk Wahoo. Deze smart trainer valt dan ook in het topsegment. Naast dat de snelheid, kracht en afstand worden gemeten kan je ook de gegevens bekijken die de cadans sensor meet.

Over de topklasse Wahoo KICKR Power V5.0

De Wahoo KICKR Power V5.0 is een interactieve smart trainer in het topsegment. Het is een fietstrainer voor de fanatieke fietser of zelfs professionele fietser die in de wintermaanden liever binnen traint. Met deze trainer heb je geen excuus meer, in het voorjaar ben jij in absolute topconditie! Een vergelijkbare trainer is de Tacx Neo 2T smart. Ben je op zoek naar een iets voordeliger geprijsde fietstrainer met goede specificaties? Dan kan je eens kijken naar de Wahoo KICKR Core.

Prijsvergelijker en aanbiedingen van de KICKR Power

Hieronder zie je een overzicht van de meest recente prijzen en aanbiedingen van dit model interactieve fietstrainer.

Meer informatie en een videoreview bekijken

Wanneer je start met fietsen zorgt de trainer voor een automatische kalibratie. Hierdoor vergeet je dit niet meer handmatig te doen en wordt je geleverde wattage tijdens het fietsen nauwkeurig gemeten. Wij zijn zelf in het bezit van de Wahoo KICKR Core. Deze trainer is lastig te verplaatsen omdat er geen handvat aan zit. De Wahoo KICKR Power V5.0 heeft echter wel een handig handvat. Ook kan je de wielhoogte aanpassen. Let op: Deze trainer wordt geleverd zonder voorwielsteun. Deze kan je wel los aanschaffen wanneer je meer stabiliteit ervaart.

Goed om te weten: De Wahoo KICKR Power V5.0 is een fietstrainer waar bijna elk type fiets op past. Fietsen met verschillende wielmaten (24 t/m 29 inch) en fietsen met een inbouwbreedte van 130 0f 135mm. Om het passend te maken kan je gebruik maken van de verschillende spacers voor 8,9 en 10 speed cassettes en van de adapters voor steekassen (10x142mm en 15x148mm), deze worden meegeleverd. De Canyon Ultimate met velgrem, E-bikes, single speed, baanfietsen en ligfietsen passen niet op deze trainer.

Waarom kiezen voor de Wahoo KICKR Power V5.0?

Wat maakt de Wahoo KICKR Power V5.0 anders dan andere fietstrainers in dezelfde prijsklasse? Oftewel, waarom zou je voor deze smart trainer kiezen? Ten eerste is het fijn dat je bij de aanschaf van deze fietstrainer een 11-speed cassette krijgt. Bij veel fietstrainers moet je deze cassette namelijk los bijbestellen. Verder kan je veel losse accessoires aanschaffen die je aan deze fietstrainer kan koppelen. Denk aan de Wahoo Fitness KICKR Climb waarmee de fietservaring tijdens het interactieve klimmen nog realistischer wordt, of de KICKR Headwind waarbij de ventilatorsnelheid automatisch toeneemt wanneer je snelheid of hartslag toeneemt.

De bijgeleverde AXIS Action Feet kan je aanbrengen. Deze voetjes zorgen ervoor dat de trainer tot hoeken van 5% mee kan bewegen. Met de meegeleverde adapters kan je zelf kiezen hoe stijf deze bewegingen aanvoelen.

Expert review van onze redactie

Ik heb deze trainer uitvoerig getest en na het lezen van andere beoordelingen kan ik zeggen dat dit apparaat op meerdere gebieden uitblinkt. De installatie is eenvoudig en het werkt perfect samen met Zwift en Garmin. De stabiele en compacte vorm zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring. Met realistische weerstand en de mogelijkheid om stijgingspercentages tot 20% te simuleren, biedt het een authentieke fietservaring.

Een groot pluspunt is de meegeleverde cassette, en de trainer is zeer nauwkeurig tijdens trainingssessies, waardoor het volgen van mijn voortgang gemakkelijk is. Een paar kleine minpunten zijn dat de trainer exclusief een ANT+ dongle en voorwielsteun komt, en het afstellen van bepaalde schakelsystemen kan wat moeite vergen.

In vergelijking met andere modellen zoals de Tacx Neo 2, biedt deze trainer vergelijkbare specificaties en kwaliteit. Het feit dat de Wahoo Kickr Power V5.0 kan worden gekoppeld aan verschillende Wahoo-accessoires, zoals de Wahoo Kickr Climb, is een groot voordeel. Kortom, ik ben zeer tevreden met deze trainer en zou het aanraden aan iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve, realistische en veelzijdige indoor fietstrainer.

Hoogepunten van deze fietstrainer

  • Te koppelen aan de Wahoo Fitness KICKR climb
  • Maximaal vermogen 2200 Watt
  • Zeer nauwkeurige vermogensmeter
Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: