Teufel Airy Sports TWS review

Airy Teufel review

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wij kregen in samenwerking met Daisycon en Teufel de Teufel Airy Sports TWS oordopjes toegestuurd. Dit zijn draadloze bluetooth in-ears dopjes. Volgens Teufel blinken de oordopjes uit in draagcomfort, gebalanceerd geluid en de uitstekende accuduur. Wij hebben Teufel Airy Sports TWS oordopjes nu een aantal weken in huis en hebben deze in diverse situaties uitgetest. Zo gebruiken wij deze draadloze oordopjes gekoppeld aan een PC, onze telefoon en aan de Garmin Forerunner 745 sporthorloge voor tijdens het sporten. Onze bevindingen lees je in deze review.

Meer weten: Bekijk de oordopjes van Teufel via deze link

Over de Teufel Airy Sports TWS

De Teufel Airy Sports TWS zijn draadloze oordopjes die in een handig doosje worden geleverd. Het doosje is tevens de oplaadunit. Je koppelt de draadloze oordopjes. De pasvorm wordt omschreven als comfortabel en de batterijduur als goed. Je koppelt de oordopjes, die je met een clip achter je oren bevestigt, aan een apparaat met bluetooth. Dit kan bijvoorbeeld aan een laptop, pc, telefoon of goed sporthorloge. Er zit een prima volume en diepe bas in de oordopjes verwerkt. Je kan tot 7 uur achterelkaar muziek luisteren. Dankzij de IPX3 normering is het bestand tegen regen. Handig als je tijdens de training te maken krijgt met een flinke bui!

Enkele specificaties:

Afmetingen van de oortjes:

 • Breedte: 5,68 cm
 • Gewicht: 16,4 g
 • Hoogte: 3,85 cm
 • Diepte: 2,64 cm

Batterij van de oortjes

 • Batterijstatus: 7 h
 • Accu capaciteit: 60 mAh
 • Type batterij: Lithium-ion

Geluid

 • Waterdichtheid: IPX3
 • Breedbandluidspreker: 1
 • Breedbandluidspreker: 8,00 mm
 • Frequentiebereik van/tot: 12 – 20000 Hz
AIRY SPORTS TWS black accessory

De verpakking

De Teufel Airy Sports TWS oordopjes komen binnen in een klein doosje. In het doosje zit de luxe oplaadcase, de oordopjes en een gebruiksaanwijzing. De gebruiksaanwijzing is duidelijk. Je kan deze ook eventueel ook online bekijken via deze link. De handleiding is in het Nederlands. Er staat eigenlijk alles in wat je nodig hebt. Daarnaast zitten er ook een aantal ear tips bij. Zo kan je een goed passend dopje voor jou oor kiezen. De Teufel Airy Sports TWS wordt geleverd met een XS, S, M en L eartip.

Opladen

Je laadt de twee oordopjes op in een handig doosje. In het doosje doe je een USB-C kabel. Wij gebruiken deze kabel ook voor onze Android telefoons, dus deze hadden we al in huis. Op het doosje wordt het huidige batterijniveau aangegeven.

web.whatsapp 1

Koppelen aan een apparaat

Wij hebben de oordopjes aan diverse apparaten gekoppeld. Het was eerst even zoeken om de koppelstand te vinden, maar na het raadplegen van de gebruiksaanwijzing was het toch snel gelukt. Nu is het een fluitje van een cent. We hebben geen enkele keer problemen ondervonden met het koppelen. Ook niet nadat we bijvoorbeeld de oordopjes loskoppelden van de PC, om deze direct aan een sporthorloge te koppelen. Je kan het in principe koppelen aan alles met Bluetooth 5.0, Bluetooth AAC en Bluetooth aptX.

web.whatsapp

Draagcomfort

De oordopjes clippen om de oren heen. Handig, omdat sommige draadloze oordopjes nog wel eens uitvallen. Het was eerst even puzzelen hoe je de oordopjes in moest doen, maar als ze eenmaal zitten, dan zitten ze ook goed vast. Tijdens het hardlopen blijven de oordopjes ook goed en stevig zitten. Qua draagcomfort is het ook prima in orde. Al kiezen wij er zelf vaak voor om niet langer dan een uur met oordopjes in te zitten. Een vrije gehoorgang is soms ook wel prettig 😉.

Geluid

Wij maken hier op de redactie veel gebruik van de bone conduction koptelefoon. Het geluid gaat dan via de jukbeenderen en niet via de gehoorgang. Een nadeel van deze manier van muziek luisteren is dat een mooi geluid en diepe bas ontbreekt. Dit ontbreekt zeker niet bij de Teufel Airy Sports TWS. Het geluid is helder en de bas is fijn, maar niet mega diep. Met spraakoproepen is het geluid ook prima. Je bent zelf goed verstaanbaar en hoort andere mensen ook goed. Je moet natuurlijk wel een telefoon gekoppeld hebben voor spraakoproepen.

DSC09494

Eindoordeel

De Airy Sports TWS zijn hele fijne oordopjes. Het is erg prettig dat de oortjes met een clip om de oren heen zitten. Dit is vooral tijdens het sporten, zoals hardlopen, erg fijn. De Teufel oordopjes blijven dan goed zitten. Het oplaaddoosje is netjes en de gebruiksaanwijzing erg compleet. De bas is niet mega-diep, maar dat mag de pret niet drukken. Het koppelen aan een PC of Garmin horloge ging bij ons vlekkeloos. Een prima optie om draadloos muziek te luisteren tijdens het sporten.

Meer weten: Bekijk de oordopjes van Teufel via deze link

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.