Visor kopen: Beste visor cap modellen 2023

visor

Het is weer lente en we hebben al kunnen genieten van een aantal heerlijke zonnige weken. Tijdens het hardlopen op zo’n stralende dag is het fijn om een hardloop pet of zonneklep (visor) te dragen. Je hebt dan namelijk geen last van de felle zon die in je ogen schijnt. Ben jij op zoek naar een visor of visor cap? In deze blog hebben wij een overzicht gemaakt van de soorten, merken en modellen die geschikt zijn om te dragen tijdens het hardlopen.

Wat is een visor?

Een visor (ook wel zonneklep genoemd) is een zeer populair hardloopaccessoire. Het is een zonneklep die met een band om het hoofd vast zit. Deze cap is ideaal om te dragen op zonnige dagen! Naast een zonneklep kan je uiteraard ook kiezen voor een hardloop pet. Doordat het hoofd slechts deels bedekt is wanneer je een visor draagt, is deze optie wellicht wat luchtiger en prettiger op een warme dag.

Visor merken

Er zijn verschillende merken die visors in het assortiment hebben speciaal voor hardlopers. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van deze merken. Deze merken worden onder andere verkocht in de onderstaande webwinkels.

  • All4running
  • RunningDirect

Compressport zonneklep

In meerdere online hardloopwinkels vind je visor modellen van het merk Compressport. Er zijn twee verschillende modellen verkrijgbaar, zo heb je de visor ultralight en de spiderweb headband.
De visor ultralight is verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Draag je dit model dan wordt het vocht niet opgenomen, maar wel afgevoerd. De hoofdband is elastisch waardoor de pasvorm altijd goed is.

Dan heb je ook nog de spiderweb headband on/off. De hoofdband van deze cap is gemaakt van naadloos microvezel materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat de hoofdband heel zacht is. Ook houdt het materiaal geen vocht vast maar voert de transpiratie meteen af. Verder heeft de hoofdband veel ventilatiegaatjes waardoor hij lekker luchtig is.

Ciele cap

Het merk Ciele staat vooral bekend om de opvallende hardloopcaps met verschillende kleurvlakken. Deze caps – die in ontzettend veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn – hebben een beetje een retro uitstraling. Naast de hardloop petten van het merk Ciele kan je dus ook kiezen voor een Ciele visor.
Er is één model zonneklep verkrijgbaar van het merk Ciele, dat is de RPDVISOR. Aan de achterzijde van dit model vind je een klein elastisch bandje met een clipje dat je los kan klikken en waarmee je hem kan verstellen en op de juiste maat kan maken. De stof droogt snel en na een pittige training kan je de visor makkelijk wassen in de wasmachine.

Visor van het merk Buff

Een cap van het merk Buff kan ook ideaal zijn om te dragen tijdens het hardlopen. Het merk Buff staat bij de meeste mensen meer bekend als een echt outdoor merk, toch hebben ze ook veel producten voor sporters.
Zo heb je bijvoorbeeld de Buff R-Solid. In de cap zit een speciale zweetband verwerkt die zweet effectief absorbeert. Aan de achterzijde kan je de pet makkelijk verstellen.

Naast de R-Solid visor heb je van het merk Buff ook de Buff Pack Run visor. Dit is een cap die zeer comfortabel zit en die voorkomt dat je last krijgt van een irriterende huid. De klep is flexibel en beschikt over vormgeheugen. De hoofdband is gemaakt van een elastische, sneldrogende stof die je niet kan verstellen.  

Banner onder


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Plaats een reactie