Voordelen van een crosstrainer voor thuis

crosstrainer voor thuis

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Als triatleet ben je natuurlijk gewend om veel te trainen en om de 3 verschillende onderdelen te trainen. De meeste trainingen werk je buiten af, in de zomer is dat een stuk makkelijker dan in de winter.

Fietstrainingen worden steeds vaker ook binnen gedaan, daar gaan we het nu niet over hebben. Wat we voornamelijk gaan uitleggen waarom een crosstrainer misschien ook een welkome uitbreiding is op alle gear die je al bezit. Dat hoeft niet eens heel veel te kosten, de Focus Fitness Fox 3 is al een heel goed instapmodel.

Binnen of buiten trainen

Het liefst train je natuurlijk buiten. In de winter zwemmen de meeste triatleten binnen, alhoewel dat in het corona tijdperk wel lastiger is geworden. Je ziet dat steeds meer mensen buiten zwemmen, ofwel in buiten water.

Ook de fietstrainingen worden vaak naar binnenshuis verplaatst, het gebruik van fietstrainers heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen.
Je ziet dat de looptrainingen vaker in de winter buiten worden afgewerkt dan de andere twee onderdelen.

Gezien de minder strenge winters kan dat ook steeds makkelijker. Ik weet nog wel van vroeger en dan heb ik het over een jaar of 40 geleden (opa verteld hahaha) dat het regelmatig voorkwam dat ik met de ijspegels aan mijn bril en muts terug kwam van een lange duurloop.

Waarom een crosstrainer?

Toch is een crosstrainer voor thuis geen slecht idee. Dacht ik vroeger dat een crosstrainer alleen voor oudere mensen was, tegenwoordig kijk ik daar toch anders tegen aan.

Ook als je fanatiek en intensief sport kan een crosstrainer meerwaarde hebben. Bijvoorbeeld voor je actieve herstel. Doe de ene dag een harde interval training buiten, werk de andere dag op de crosstrainer actief aan je herstel.

Je hoeft niet de deur uit, je doet een hersteltraining met weinig schokbelasting. Op die manier ben je weer sneller klaar voor een stevige looptraining en je vermindert de kans op blessures. Heb je een (loop)blessure? Dan kan je op de crosstrainer eerder en makkelijker aan je herstel werken doordat een workout op de crosstrainer minder impact op je spieren heeft dan een looptraining.

Buiten dat je de crosstrainer zelf kunt gebruiken kunnen ook eventuele andere gezinsleden de crosstrainer gebruiken. Gewoon binnen, geen reistijd en ondertussen kijkend naar een favoriete film of serie.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Henk

Henk schrijft regelmatig artikelen voor Triathlon365. Naast de artikelen die hij schrijft voor deze website, is hij ook actief op zijn eigen website: Roeitrainer365.nl