Wedden op de Olympische Spelen – de laatste trends

olympische spelen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De term sportweddenschappen doet je waarschijnlijk denken aan paardenrennen, voetbal en misschien golf of tennis. Maar het is mogelijk om te wedden op elke sport, onder andere op atletiek. De Olympische Spelen heeft genoeg activiteiten die ideaal zijn voor een gokker. Rekening houdend met het feit dat het publiek achter de atleten uit eigen land staat, is het geen verrassing dat gokkers massaal hebben gewed tijdens de Olympische Spelen in Tokyo vorig jaar. Samen meer dan een miljoen dollar. Er is een waaier aan sporten waarop je kan inzetten. Voor iedere sportliefhebber wat wils. Al doe je dat beter niet onbezonnen. 

Waar een weddenschap plaatsen? 

Je zou denken dat de beste plaats om te gokken op de Olympische Spelen bij een befaamde goksite is. Een die al een lange staat van dienst heeft en een goede reputatie heeft. Dat kan je doen maar de kans is groot dat daar je weddenschap plaatsen duurder is dan bij een beginnende goksite. Nederland kent heel wat nieuwe online casino’s sinds dit jaar die nog naam moeten maken in de online goksector. Deze zijn geneigd betere voorwaarden te geven zoals interessante  bonussen en gratis weddenschappen. Met hetzelfde budget zal een speler op meer sporten of wedstrijden kunnen inzetten. 

De populairste weddenschappen 

Al voor de Olympische vlam wordt aangestoken publiceren goksites een reeks opties waar je op voorhand al kan op inzetten. De populairste is ‘Welk land wint de meeste gouden medailles?’ maar er zijn genoeg andere mogelijkheden. Welk land wint de gouden medaille in die of die sporttak? Wat is de uitslag van de groepsfase? Welke atleet neemt een medaille mee naar huis? Wie zijn de vlaggendragers tijdens de openingsceremonie?  

Live wedden op de Olympische Spelen 

Live wedden wil zeggen dat je inzet tijdens het evenement zelf. We zien het nu vaak bij voetbalwedstrijden maar het kan ook bij de Olympische Spelen. Het is dus mogelijk om tijdens een hockeywedstrijd na de twintigste minuut in te zetten op de uitslag, op wie nog zal scoren… Live wedden heeft het voordeel dat de speler de kans heeft de prestaties van beide teams te beoordelen vooraleer in te zetten. 

Wed met je hoofd, niet met je hart 

Hoe doe je dat nu: wedden op de Olympische Spelen? Er zijn enkele basisregels die je kansen en je plezier verhogen als je ze toepast: 

Bepaal vooraf een budget en hou je eraan. De wedstrijden zijn spannend en emotioneel beladen. In een opwelling of overmand door emoties boven je budget gokken is niet verstandig. Wat ons onmiddellijk bij de volgende regel brengt: Wed met je hoofd, niet met je hart. Hoe graag je ook wil dat Nederland de medaille mee naar huis neemt, als ons land geen kans maakt om te winnen, zet dan in op een ander land of op sporttak waar we wel in uitblinken. Om te weten te komen hoe onze atleten het doen, kan je vooraf nog eens de uitslagen van de vorige Spelen bekijken.  

Bovenal: geniet van het spel. Neem wedden niet te serieus, het is een vorm van entertainment, een extraatje terwijl je geniet van de Olympische Spelen zelf. 

Optrimize

Categorie: Overig

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: