Zo kies je de juiste onderwatercamera!

onderwatercamera

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Deze periode van het jaar wordt door veel triatleten gebruikt om weer extra aandacht te besteden aan de juiste techniek. De techniek van het zwemmen, hardlopen en fietsen worden onder de loep genomen en eventueel wordt er wat bijgeschaafd. Immers win je met een juiste zwemtechniek een hoop tijd en voorkom je blessures. Wanneer je werkt aan een goede techniek is het belangrijk om een goede trainer of coach te hebben die mee kan kijken en aanwijzingen en tips kan geven. Ook kan je zelf aan de slag gaan met beelden die je kan analyseren. Voor het zwemmen kan een onderwatercamera dan heel fijn zijn om te hebben! Maar waar vind je onderwatercamera’s en welke onderwatercamera is geschikt hiervoor?

Soorten onderwatercamera’s

Wanneer je op zoek gaat naar een onderwatercamera is het goed om te weten dat er verschillende soorten onderwatercamera’s zijn. Zo heb je weggooi camera’s en action camera’s die je onder water kan gebruiken. Natuurlijk zijn er ook speciale onderwatercamera’s. Deze camera’s kunnen wel van elkaar verschillen. Let bijvoorbeeld altijd op in welk water de camera gebruikt kan worden en hoe diep je met de camera onder water kan. Er zijn naast onderwatercamera’s ook waterproof of waterdichte camera’s. Het is goed om te beseffen dat waterproof camera’s niet altijd geschikt zijn om onder water te gebruiken. Meestal zijn deze camera’s spatwaterdicht.

Zo kies je de juiste onderwatercamera

Bekijk alle onderwatercamera’s | Bol.com | CoolBlue |

Wanneer je op zoek gaat naar een onderwatercamera is het belangrijk om te kijken wat voor soort onderwatercamera bij jou past. Wanneer je een soort hebt gekozen is het ook goed om rekening te houden met de verschillende eigenschappen en kenmerken van de onderwatercamera’s. Denk bijvoorbeeld aan hoe diep je met de onderwatercamera onder water kan, wat de beeldkwaliteit is, de batterijduur, hoe shockproof de camera is en de opslagruimte etc. Ook is het, zeker wanneer je beelden wilt analyseren, belangrijk om een camera te kiezen waarmee je kan filmen. En waarbij de kwaliteit van het opgenomen bewegende beeld goed is. Er zijn soms ook verschillen hoe lang je de onderwatercamera onder water kan gebruiken. Dit is vooral belangrijk als je met de camera wilt gaan duiken of hem onder water vast zet of vast hangt.

Geschikte onderwatercamera’s voor het maken van zwembeelden

Wij hebben een aantal onderwatercamera’s opgezocht die geschikt zijn voor het maken van beelden van het zwemmen in het zwembad. Hierbij hebben wij de volgende eisen gesteld aan de camera. Ten eerste wilden wij dat de kwaliteit van de beelden goed zou zijn. We hebben gekeken of de kwaliteit van de video’s meer dan 1080 p was. Bij deze resolutie krijg je heldere beelden.

Nikon Coolpix W300 en W150

Bekijk deze camera | Bol.com | CoolBlue |

Er zijn verschillende Nikon Coolpix camera’s op de markt die gebruikt kunnen worden als onderwatercamera. Deze camera’s zijn regelmatig te vinden in lijstjes van de beste onderwatercamera’s. De Coolpix W300 staat vaak bovenin deze lijstjes. Deze camera is waterdicht tot 30 m en je filmt in 4k kwaliteit. Ben je op zoek naar een iets betaalbaardere optie? Dan kan je ook kiezen voor de Coolpix W150. Deze camera is waterdicht tot 10 m en heeft een beelddefinitie ondersteuning van 1080p. Het nadeel van deze camera is de relatief lage maximale ISO waarde van 1600.

Nikon Coolpix W150 - Wit

★★★★★
175,00
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:27

Nikon Coolpix W300 Oranje

★★★★★
449,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:27

Olympus Tough TG-6

Bekijk deze camera | Bol.com | CoolBlue |

Ook de Olympus Tough TG-6 (en de eerdere varianten van deze camera) vind je in alle toplijstjes. Deze camera is waterdicht tot 15 meter diep. Filmen kan met deze camera in 4K resolutie of in Full HD 1080p. De Full HD beelden kan je vertragen tot slow motion opnames. Doordat je tijdens het filmen kan kiezen uit 3 witbalansen weet je zeker dat je levendige kleuren krijgt. Vergeet niet de extra geheugenkaart bij te bestellen om deze camera te kunnen gebruiken.

Olympus Tough TG-6 - Zwart

★★★★★
359,07
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:27

Ricoh WG-6

Bekijk deze camera | Bol.com | CoolBlue |

De onderwatercamera van het merk Ricoh vind je ook terug in alle toplijstjes. De camera is waterdicht tot 20 meter. Filmen kan met deze camera in 4k Cinema resolutie. Bij deze camera moet je een geheugenkaart bij bestellen om foto’s te kunnen maken. Van het merk Ricoh kan je ook een goedkopere onderwatercamera vinden, de Ricoh WG-60. Van deze camera is de resolutie echter wel lager tijdens het filmen, namelijk 1080p. Met deze goedkopere camera kan je tot 14 m onder water. Heb je meer geld te besteden? Dan kan je ook voor de duurdere Ricoh G-900 kiezen. Deze camera is geschikt voor extreme situaties waardoor je hem goed kan gebruiken voor sport & outdoor. Filmen kan met deze camera weer in 4k Cinema resolutie en de camera is waterdicht tot 20 m. In donkere situaties kan je een ringlamp aanzetten om onderwerpen te verlichten.

Ricoh WG-6 - Zwart

★★★★★
394,81
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:27

Fujifilm FinePix XP140

Bekijk deze camera | Bol.com | CoolBlue |

De laatste camera die overal wordt aangeraden als onderwatercamera is de Fujifilm FinePix. Deze camera filmt (onder andere) in Ultra HD 4k. In de reviews vind je terug dat gebruikers zeer tevreden zijn over de heldere beeldkwaliteit. Ook zijn gebruikers zeer te spreken over de heldere beelden die gemaakt kunnen worden in donkere situaties. De camera is waterdicht tot wel 25 meter.

Fujifilm FinePix XP140 - Zwart/Geel

★★★★★
225,26
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:27

Fujifilm FinePix XP140 Blauw

★★★★★
189,00
Coolblue.nl
Prijs gecheckt op 22 februari 2024 07:27
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.