Zwemergometer en zwemtrainingsbank: Zwemtraining op het droge

Indoor krachttraining Canva

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Binnen blijven en trainen voor een triathlon is voor het fietsonderdeel en voor het looponderdeel geen heel groot probleem. Voor het fietsonderdeel kan je binnen trainen op een fietstrainer of een smart bike. Voor het looponderdeel kan je gebruik maken van een loopband. Trainen voor het zwemmen wordt echter wel een stuk lastiger. Veel mensen trainen vooral de juiste spieren met krachtoefeningen, bijvoorbeeld met behulp van elastieken. Minder hoor je over de zwemergometers die verkrijgbaar zijn. Wij hebben ons hier in verdiept.

Zwemergometer:

Misschien kan je een zwemergometer wel een klein beetje vergelijken met een roeimachine. Je ligt hier op het “zitvlak” en komt naar iets naar voren door met je armen kracht te zetten op de elastieken. Op deze manier boots je een zwemtraining na op het droge. Op een ergometer kan je verschillende trainingsgegevens bekijken op een elektrisch display. Wanneer je geld wilt besparen kan je ook eens kijken naar een zwemtrainingsbank. In principe werkt dit vrijwel hetzelfde, echter kan je geen trainingsgegevens bekijken.

Zwemergometer Vasa

Met de zwemergometer van het merk Vasa kan je gegevens zoals tijd, afstand, armslagfrequentie, watt en armkracht bekijken op een elektronisch display. Met ANT+ kan je de trainingsgegevens overdragen naar trainingssoftware. Voor ANT+ draadloos betaal je €3282,- voor de ergometer met kabel betaal je €3179,-. Wanneer je op zoek bent naar een goedkoper alternatief kan je ook eens kijken naar de onderstaande zwemtrainingsbank.

Zwemtrainingsbank “Trainer Pro” Vasa

Deze zwemtrainingsbank kan je vergelijken met de zwemergometer. Het verschil is dat je geen gegevens bij kan houden. De oefeningen blijven hetzelfde. Voor deze zwemtrainingsbank van het merk Vasa betaal je €1538,-.

Waar koop je een zwemtrainingsbank of zwemergometer

In Nederland zijn er niet veel merken en (web-) winkels waar je een zwemergometer of zwemtrainingsbank aan kan schaffen. Wij hebben de bovenstaande producten gevonden bij sport-thieme.nl.

Bekijk ook deze fietstrainers en loopbanden

Optrimize

Categorie: Zwemmen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: