Direct drive fietstrainer: Stil en levensecht

Indoor fietstrainer direct drive

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Wanneer je op zoekt bent naar een fietstrainer zal je merken dat je veel keuze hebt in verschillende prijscategorieën. In deze blog bekijken we verschillende direct drive fietstrainers. Bij deze fietstrainers hoef je het achterwiel niet te gebruiken, hierdoor heb je ook geen speciale trainingsband nodig. Verder is deze fietstrainer stiller in gebruik. In deze blog lees je meer over alle voordelen en bijzonderheden van de direct drive fietstrainer.

Over de direct drive fietstrainer

Een direct drive fietstrainer plaats je zonder achterwiel op de fietstrainer. Met een extra cassette kan je de fiets makkelijk opbouwen voor een training in de buitenlucht. Ook kan je de trainer makkelijk op de fietstrainer zetten voor een training binnenshuis. Het verschil met veel andere fietstrainers is dat de direct drive fietstrainer stiller is in gebruik. Ook kan je deze makkelijk koppelen aan een trainingsprogramma zoals Zwift of Trainerroad met behulp van Bluetooth, ANT+ en FE-C. Vaak kunnen direct drive fietstrainers het vermogen, de snelheid en de cadans meten. Het schakelen en veranderen van weerstand gaat vaak een stuk soepeler dan op andere trainers.

Verschillen tussen direct drive fietstrainers

Tussen de direct drive fietstrainers vind je ook meerdere (prijs) verschillen. De duurdere “topmodellen” kunnen een hogere weerstand bieden (rond 2000 watt). Ook zijn de duurdere modellen stil, reageren ze snel wanneer je van weerstand verandert en kan je ze koppelen aan verschillende devices met behulp van connecties en sensoren. Bekende merken die direct drive fietstrainers in hun collectie hebben zijn onder andere Elite, Wahoo en Tacx. Lees ook onze blog over de beste Wahoo en Tacx fietstrainers.

Wahoo direct drive fietstrainer

Bekijk Wahoo fietstrainers | Wiggle | Betersport |

Het merk Wahoo heeft meerdere direct drive fietstrainers in de collectie. De Wahoo Kickr Core en de Kickr Power. De Kickr Power kan hellingen nabootsen tot 20%, de Kickr Core tot 16%. Verder meet de vermogensmeter tot wel 2% nauwkeurig. Deze fietstrainer wordt geleverd met een cadanssensor en een cassette. Wanneer je de trainer koppelt aan trainingssoftware past hij automatisch de weerstand aan wanneer je virtueel een berg op fietst. Verbinden met Mac of Windows? Dan heb je een ANT+ adapter nodig. Je kan deze fietstrainers beide koppelen aan de Kickr Climb hiermee kan je beklimmingen en afdalingen nabootsen.

wahoo

Elite direct drive fietstrainer

Bekijk Elite fietstrainers | Wiggle | Bol.com |

Ook het merk Elite heeft verschillende direct drive fietstrainers in de collectie. De Elite Turno Smart B+ Fietstrainer is hier één van. Je kan deze fietstrainer koppelen via Bluetooth of ANT+. Hierdoor kunnen verschillende gegevens naar apps verstuurd worden, denk hierbij aan snelheid, cadans en vermogen. Het vermogen is 1580 watt. De maximum hellingshoek is meer dan 20%.

elite

Tacx direct drive fietstrainer

Bekijk Tacx fietstrainers | Wiggle |

Het merk Tacx heeft ook meerdere direct drive fietstrainers in de collectie. Twee van deze modellen zijn de Tacx Neo 2T en de Tacx Flux 2 en de Flux S. Het goedkoopste model is de Tacx Flux S. De nauwkeurigheid van de vermogensmeter ligt binnen 3%. Deze fietstrainer kan een helling nabootsen van maximaal 10%. Het maximale vermogen is 1500 watt.

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een direct drive fietstrainer?

Naast de aanschaf van een direct drive fietstrainer is het handig om een extra cassette aan te schaffen wanneer deze niet geleverd wordt bij de fietstrainer. Wil je Zwift of een ander programma gebruiken tijdens het trainen? Kijk dan goed of je een ANT+ dongle nodig hebt.

Bekijk hier verschillende direct drive fietstrainers

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: