Home » Fietstrainers: De beste direct drive fietstrainers van Tacx en Wahoo

Fietstrainers: De beste direct drive fietstrainers van Tacx en Wahoo

fietstrainers Tacx en Wahoo

Wanneer je op zoek bent naar een fietstrainer die je makkelijk kan koppelen aan Zwift zullen wij al snel één van de direct drive fietstrainers van Tacx en Wahoo aanraden. Uiteraard zijn er ook andere Zwift fietstrainers die geschikt zijn, denk bijvoorbeeld aan een Elite fietstrainer! In deze blog hebben wij de (in onze ogen) beste smart fietstrainers op een rij gezet. Ook lees je hier in welke webwinkels je een goede fietstrainer kan kopen, denk bijvoorbeeld aan Decathlon, Betersport, Bol.com en meer.

Wat is een direct drive fietstrainer?

Een direct drive fietstrainer is een fietstrainer waar je de fiets zonder achterwiel op kan plaatsen. Eén van de voordelen van direct drive fietstrainers is dat je achterband niet verslijt door het trainen op de fietstrainer. Ook hoef je geen speciale trainingsband aan te schaffen. Vaak zijn deze fietstrainers ook smart trainers. Dit wil zeggen dat je ze via Bluetooth, ANT+ en FE-C kan koppelen aan verschillende trainingssoftware zoals Zwift of Trainerroad. Tijdens het fietsen zal je merken dat de trainer de weerstand automatisch aan zal passen wanneer je “klimt” in bijvoorbeeld Zwift.

Fietstrainers kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je Tacx en Wahoo fietstrainers kunt kopen. Klik op één van de onderstaande webwinkels om direct de beschikbare fietstrainers in de winkel te kunnen bekijken.

De beste fietstrainers van Tacx en Wahoo vergeleken

De top modellen onder de fietstrainers van Tacx en Wahoo zijn de Tacx Neo 2T Smart en de Wahoo KICKR Power trainer. Wanneer je een groter budget hebt om te besteden aan een fietstrainer zou je het beste één van deze modellen kunnen kiezen. Twijfel je welk model voor jou het meest geschikt is? Vergelijk dan eerst de specificaties van deze twee trainers in de onderstaande tabel. Gebruikers zijn zeer enthousiast over beide modellen. Meer informatie kan je lezen wanneer je de fietstrainer bekijkt in de webwinkel.

Tacx-Neo-2T-Smart

Op de Tacx NEO 2T Smart kan je ook trainen zonder netstroom door zelf genererende stroomvoorziening. De trainer wordt niet geleverd met een cassette. Door road feel worden verschillende ondergronden (zoals gravel) gesimuleerd net als afdalingen!

Hellingspercentage: 25%
Vermogen: 2200 Watt
Gewicht: 21 kg
Nauwkeurigheid: < 1%

Wahoo-KICKR-Power

De Wahoo KICKR Power fietstrainer kan zijdelings meebewegen in een hoek tot 5%. Hierdoor ervaar je een realistisch fietsgevoel. Je krijgt bij aankoop een cadanssensor en een 11-26 cassette. De trainer heeft automatische kalibratie.

Hellingspercentage: 20%
Vermogen: 2200 Watt
Gewicht: 21 kg
Nauwkeurigheid: 1%

Bekijk deze fietstrainers in andere webwinkels:

Tacx Flux 2 Smart versus Wahoo KICKR Core

Zoek je een smart fietstrainer in een prijsklasse lager dan de vorige twee fietstrainers? Dan kan je eens kijken naar de Tacx Flux 2 Smart en de Wahoo KICKR Core. Deze twee trainers vallen ongeveer in dezelfde prijsklasse en verschillen qua specificaties niet veel van elkaar. Bekijk de specificaties naast elkaar in de onderstaande tabel om een goede keuze te maken tussen de twee modellen. Wij hebben zelf de Wahoo KICKR Core aangeschaft.

Tussen de Flux en de NEO 2T Smart vind je de Tacx Flux 2 Smart. Deze fietstrainer is fluisterstil in het gebruik. Misschien wel één van de meest stille trainers. Net als bij de KICKR Core krijg je geen cassette bij de aankoop van de trainer. Deze moet je apart kopen. Hij is geschikt voor een 8-11 speed SRAM of Shimano cassette.

Hellingspercentage: 16%
Vermogen: 2000 Watt
Gewicht: 21 kg
Nauwkeurigheid: < 2,5%

Tussen de KICKR Snap en de KICKR Power vind je de KICKR Core direct drive fietstrainer. De weerstand wordt automatisch aangepast wanneer je in een bepaalde trainingssoftware bergop fietst. Eventueel kan je bij deze trainer een van de Wahoo accessoires zoals de KICKR Headwind of Climb aanschaffen.

Hellingspercentage: 25%
Vermogen: 1800 Watt
Gewicht: 18 kg
Nauwkeurigheid: 2%

Bekijk deze fietstrainers in andere webwinkels:

Fietstrainer accessoires

Wanneer je een fietstrainer hebt aangeschaft kan je er ook verschillende accessoires bij kopen. Vooral Wahoo heeft een aantal interessante accessoires. Wat dacht je bijvoorbeeld van de KICKR Headwind die tijdens het fietsen zorgt voor een verkoelende bries? Of van de KICKR Climb waardoor het klimmen op Zwift bijna niet meer van echt te onderscheiden is? Hieronder vind je een overzicht van een aantal handige fietstrainer accessoires.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.