Clifton 8 Hoka One One: Vernieuwingen en ervaringen

clifton 8 Hoka One One

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Nog even geduld en dan is het nieuwste Clifton model van Hoka One One verkrijgbaar in de webwinkels! Wij zijn alweer een aantal jaar fan van de schoenen van Hoka One One (de hele redactie loopt inmiddels op Hoka’s). De afgelopen jaren mochten wij zowel de Clifton 6 als de Clifton 7 testen. Voor ons is dit één van de fijnste Hoka modellen naast de Mach (wij hebben ook de Mach 4 mogen testen). Uiteraard waren wij nu ook weer benieuwd naar de nieuwste aanpassingen en verbeteringen aan de Clifton. Wij zijn op onderzoek uitgegaan! In deze blog lees je al het nieuws over de Clifton 8 van Hoka One One.

Over de Hoka One One Clifton lijn

De Clifton modellen zijn allround modellen die zeer geschikt zijn voor de dagelijkse trainingsloopjes. Door (onder andere) de demping in de schoen is hij erg comfortabel om te dragen. Verder is dit model ondanks de demping erg licht. Dit is bij modellen met demping van andere merken vaak niet zo. Dan merk je namelijk dat de schoenen met meer demping ook meteen een stuk zwaarder zijn. Doordat de schoenen licht en comfortabel zijn, zijn ze ook ideaal voor het lopen van lange(re) afstanden.

Clifton 8 Hoka One One: Vernieuwingen en ervaringen

Wij zijn even gaan speuren wat de nieuwste aanpassingen zijn die je tegen gaat komen bij de Clifton 8 en wat de ervaringen zijn van sporters die deze schoen al hebben gedragen. Allereerst is het handig om te weten dat de Clifton 8 vanaf 1 juni beschikbaar is in de winkels. Qua gewicht valt deze schoen tussen de Hoka One One Mach 4 en de Asics Novablast. In één van de reviews die uit zijn gekomen over deze schoen wordt er benoemd dat de stof aan de bovenkant van de schoen goed ademt waardoor je voeten zelfs op warmere dagen “koel” blijven. Dit vernieuwde mesh bovenwerk is ook één van de meest opvallende vernieuwingen aan de Clifton 8 ten opzichte van de Clifton 7. Verder heeft Hoka One One juist zijn best gedaan om de elementen waar de Clifton zijn populariteit aan te danken heeft te behouden. De zool is nóg iets lichter en responsiever geworden. Wij zijn ook al benieuwd naar de nieuwe Hoka One One Clifton 8 kleuren!

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: