5 nieuwe Garmin Forerunner sporthorloges aangekondigd

Nieuwe Garmin Forerunner sporthorloges

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Eind april 2019 heeft Garmin vijf nieuwe sporthorloges aangekondigd. Deze horloges vallen allemaal onder de Forerunner reeks. De nieuwe sporthorloges van Garmin in 2019 zijn op het moment nog niet te koop, maar je kan deze wel alvast reserveren. In deze blog bekijken we de nieuw aangekondigde horloges nader en bekijken we of er ook een leuk multisporthorloge bij is voor triatleten.

Garmin Forerunner 45 en Forerunner 45S

Bekijk en reserveer dit sporthorloge 

Forerunner 45

Deze twee nieuwe horloges zijn voornamelijk gemaakt voor de hardloper. Beide versies kun je reserveren tegen een adviesprijs van €199,-. Het horloge is beschikbaar in de vier kleuren wit, rood, zwart en lavendelblauw. Het waterbestendige horloge is, zoals we van Garmin gewend zijn, een polshartslagmeter en GPS, waarmee je onder andere jouw tempo, afstand en nog veel meer kan bijhouden. De 45 en 45S functioneren tevens als normale smartwatch voor dagelijks gebruik. De hardloper kan er goed intervaltrainingen mee uitvoeren, maar ook rondetijden mee bijhouden. Apps zoals Garmin Connect en Strava werken er goed mee samen. Voor de hardloper een zeer betrouwbaar horloge.

Forerunner 245 en Forerunner 245 Music

Bekijk en reserveer dit sporthorloge 

Forerunner 245 Music

De 45-serie is de goedkopere variant, met name voor de beginnende en gevorderde hardloper. De Forerunner 245 en 245 music hebben alle functionaliteiten van de 45 en 45s. De music variant biedt plaats aan 500 nummer en laat gebruikers playlists synchroniseren van streamingservices, zoals Spotify en Deezer. Ook kun je muziek vanaf bijvoorbeeld een laptop of computer overzetten, zodat je tijdens een workout altijd muziek bij je hebt. De Forerunner 245 en de Forerunner 245 Music bieden gepersonaliseerd inzicht in training en herstel en omvatten tools voor prestatiebewaking, zoals VO2 max en trainingsstatus met aanpassingen voor hersteltijd en aerobe en anaërobe trainingseffecten.

Forerunner 245 en Forerunner 245 Music bieden een batterijlevensduur van maximaal 7 dagen in de smartwatch-modus, tot 24 uur in de GPS-modus en tot 6 uur in de GPS-modus met muziek.

Triathlonhorloge Garmin Forerunner 945

Koop het horloge hier

Forerunner 945

Als laatste kondigde Garmin de Forerunner 945 aan. Dit horloge zou nog wel eens in onze lijst met beste sporthorloges van 2019 kunnen komen. Het premium hardloop- en triathlonhorloge heeft ook de functionaliteiten van de 245 Music. Je kan er zelfs 1000 nummers op kwijt en kiezen uit streamingdiensten Spotify en Deezer. Voor triatleten is dit echter niet vaak de doorslaggevende factor bij het kiezen van een nieuwe sporthorloge.

De Forerunner 945 biedt een batterijlevensduur van maximaal 2 weken in de smartwatch-modus, tot 36 uur in de GPS-modus en tot 10 uur in de GPS-modus met muziek.

Train slimmer met dit GPS-horloge dat de trainingsstatus en VO2 max volgt. Het past de resultaten aan op basis van warmte en hoogte. De Forerunner 945 houdt ook zicht op de hersteltijd en de totale trainingsbelasting. Eventueel kun je HRM-Swim of HRM-TRI hartslagbanden kopen, om nauwkeurige metingen te krijgen.

Het horloge is tevens voorzien van Garmin Pay, waarmee je contactloze betalingen kan uitvoeren. Dit is op het moment mogelijk via de Nederlandse banken ABN en Rabobank. Ook mensen die een creditcard hebben via ICS (International Card Services) kunnen hun horloge koppelen aan Garmin Pay. Zo betaal je snel en simpel onderweg in bijvoorbeeld de supermarkt, benzinestation of op een ander contactloos pinapparaat.

Om te voorkomen dat je tijdens de runs of fietsritten verdwaalt, bevat de Forerunner 945 kaarten, die worden weergeven in kleur. Waar je trainingen ook heen gaan, je vind altijd de beste route met de nieuwe navigatie van Garmin. Daarnaast is het horloge ook voorzien van diverse veiligheids- en volgfuncties, waarmee je eenvoudig je locatie handmatig kan delen met gekozen contacten.

Wij hebben een uitgebreide review geschreven over dit nieuwe triathlonhorloge van Garmin.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.