Home » Aftershokz Xtrainerz review

Aftershokz Xtrainerz review

Aftershokz Xtrainerz review

Een aantal maanden geleden hebben wij zelf de Aftershokz Xtrainerz aangeschaft. Dit is een waterdichte koptelefoon waar je mee kunt zwemmen en die je ook op kunt houden tijdens een hardlooptraining in de stromende regen. Douchen met muziek op? Ook dat kan met de Aftershokz Xtrainerz!

Over het merk Aftershokz

Het merk Aftershokz staat bekend om de bone conduction hoofdtelefoons. In plaats van dat je oordoppen draagt en hier het geluid door hoort, eindigt de hoofdtelefoon op je jukbenen. Door de trillingen hoor je het geluid net alsof je oordoppen draagt. Eén van de voordelen van het dragen van een boneconduction headphone is dat je ook omgevingsgeluiden goed kan horen. Hierdoor zijn de Aftershokz hoofdtelefoons een stuk veiliger om te dragen in het verkeer. Er zijn verschillende soorten hoofdtelefoons verkrijgbaar van Aftershokz. Wij hebben zelf gekozen voor de Aftershokz Xtrainerz.

De Aftershokz Xtrainerz: Waterdicht met muziekopslag

In tegenstelling tot andere modellen van het merk Aftershokz zijn de Aftershokz Xtrainerz waterdicht. Je kan met deze hoofdtelefoon ook zwemmen (IP68)! Dit wel zeggen dat hij stofvrij is en dat hij waterdicht is voor een langere tijd dan 30 minuten en/of dieper dan 1 meter. Wanneer je de hoofdtelefoon draagt tijdens het zwemmen maak je gebruik van de bijgeleverde oordopjes. Op de Aftershokz Xtrainerz kan je ook makkelijk muziek opslaan in de formaten MP3, WAV, WMA, AAC en FLAC. Je hebt 4 GB geheugen om muziek op te slaan, dit zijn ongeveer 1200 nummers. In 2 uur laad je de hoofdtelefoon volledig op en je kan dan ongeveer 8 uur genieten van de muziek.

Aftershokz Xtrainerz Bone conduction hoofdtelefoon - Sapphire Blue

★★★★★
160,95
Bol.com
Prijs gecheckt op 19 april 2021 06:32

Aftershokz Xtrainerz review

Wij waren erg benieuwd naar de ervaring van de oordopjes op je jukbeenderen in plaats van in je oor. Vanaf het begin waren wij meteen erg enthousiast. Het geluid klinkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je oordopjes draagt in je oor. Wanneer er iemand tegen je praat of er verkeer langs rijdt hoor je dit wel beter dan bij oordopjes in je oor. De hoofdtelefoon is makkelijk te bedienen met de knopjes op de zijkant van het apparaat. Er zijn drie knopjes waarmee je het apparaat aan en uit kan zetten, het geluid harder en zachter kan zetten en waarmee je makkelijk naar andere muzieknummers kan navigeren. Wij dragen de Aftershokz heel vaak tijdens het trainen. Vaak tijdens het hardlopen, zwemmen en wanneer we een flink stuk gaan wandelen. Ook tijdens het hardlopen blijft de hoofdtelefoon goed zitten.

Dagboek Sporttas
Aftershokz Xtrainerz review
Aftershokz Xtrainerz review
nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *