Van het merk ASICS zijn vooral de GEL-noosa tri bekend als de ideale triathlonschoenen. Wat niet veel mensen weten is dat de ASICS GEL 451 hardloopschoenen ook speciaal voor triatleten zijn ontworpen. De GEL 451 is een snel model dat ideaal is om te dragen tijdens (kortere) triathlonwedstrijden. In deze blog lees je alles over de ASICS GEL 451 schoenen en de kenmerken die deze schoen perfect maken om te dragen tijdens triathlonwedstrijden. Hierbij kan je denken aan het naadloze bovenwerk en het speciale vetersysteem.

Over de ASICS GEL 451

Bekijk de ASICS GEL 451 | Webshop Asics |

De GEL 451 is een lichtgewicht triathlonschoen die vooral geschikt is voor kortere en snellere triathlons, denk bijvoorbeeld aan triathlons over de olympische afstand. Als triathlonschoen is dit model erg geschikt, mede door het speciale BOA vetersysteem en het naadloze bovenwerk. Deze twee kenmerken maken dat je sneller kan wisselen van het fietsen naar het lopen.

Speciaal BOA vetersysteem

De ASICS GEL 451 heeft een speciaal vetersysteem waardoor je de schoenen snel aan en uit kan trekken. Het vetersysteem wordt het BOA vetersysteem genoemd. Je vindt dit vetersysteem ook (hardloop)schoenen van andere merken dan ASICS, denk aan Zoot, Salomon, Adidas en New Balance. BOA is een vetersysteem waarmee je de veters met een speciaal veterwiel losser of strakker kan draaien.

Naadloos bovenwerk

De hardloopschoenen hebben een naadloos bovenwerk waardoor je schoen makkelijk zonder sokken kan dragen zonder irritatieplekken te krijgen. Wanneer je de schoenen zonder sokken aan kan schieten zal je merken dat je sneller kan wisselen. De pasvorm is daarnaast ook nog beter door het naadloze bovenwerk. Een naadloos bovenwerk vind je vaker bij triatlonschoenen, zo zie je dit ook bij verschillende Zoot triathlonschoenen.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Hardlopen in de winter

De zool van de ASICS GEL 451

Aan de onderkant van de schoen vind je een zool met ASICS GEL demping. Deze demping vangt de schokken op tijdens het hardlopen waardoor je minder last krijgt van je gewrichten. De buitenkant van de zool is een speciale Magic Sole buitenzool die een verend effect heeft. Deze hardloopschoen heeft een speciale sockliner met gaatjes, hierdoor wordt het vocht goed afgevoerd en blijven je voeten droog en koel. De sockliner is een uitneembare voering in de schoen.