Home » Triathlon schoenen van het merk Zoot

Triathlon schoenen van het merk Zoot

triathlon schoenen van het merk Zoot

Naast het merk Asics die de Noosa Tri schoenen als triathlonschoenen op de markt heeft gebracht, zijn er meer merken die triathlon schoenen in hun collectie hebben. Eén van die merken is Zoot. Zoot is een triathlonmerk met onder andere wetsuits, trisuits, kleding en accessoires in hun collectie. Ook zijn er triathlonschoenen van het merk Zoot. Net als de Noosa Tri schoenen zijn ook deze schoenen lichtgewicht en ideaal om mee te racen tijdens een triathlon.

Over het merk Zoot Sports

Even een korte introductie van het merk Zoot. Zoot Sports is in 1983 ontstaan in Kona, Hawaii. Christal Nylin, een vrouw die in Kona woonde in de beginjaren van de triathlon, bedacht dat de triathleten meer functionele kleding nodig hadden tijdens de races. Het liefst wilde ze kleding bedenken die voor meerdere sporten geschikt waren, hierdoor zou er minder tijd verloren gaan tijdens de wissels. Zo maakte ze uiteindelijk tweedelige hardlooppakken van een zwemstof met pads erin. Zo ontstonden de eerste triathlonpakken. In 1996 verhuisde het merk Zoot naar het vasteland, rond die tijd werd de collectie steeds verder uitgebreid. Zoot was ook het eerste merk dat speciale hardloopschoenen ontwierp voor tijdens een triathlon. Tegenwoordig is Zoot Sports gevestigd in Carlsbad in Californië.

€55,36
2 nieuw vanaf €55,02
Prijs gecheckt op 5 december 2021 21:29
Amazon.de
€94,95
Prijs gecheckt op 5 december 2021 21:29
Amazon.de
€124,60
2 nieuw vanaf €124,60
Prijs gecheckt op 5 december 2021 21:29
Amazon.de
€189,95
Prijs gecheckt op 5 december 2021 21:29
Amazon.de
Prijs gecheckt op 5 december 2021 21:29
Amazon.de
Prijs gecheckt op 5 december 2021 21:29
Amazon.de

Triathlon hardloopschoenen van het merk Zoot

Het merk Zoot Sports heeft enkele triathlon hardloopschoenen in de collectie. De schoenen zijn van binnen geheel naadloos waardoor je de schoenen tijdens een wedstrijd zonder sokken zou kunnen dragen zonder snel last te krijgen van irritatieplekjes. Ook bevatten veel van de schoenen een handige en snelle sluiting. De schoenen zijn voor de neutrale loper. Omdat de schoenen niet veel demping bevatten zijn ze erg snel en licht, ideaal dus als wedstrijdschoen of als hardloopschoen voor trainingen op de baan. Wij hebben zelf de W Makai schoen uitgeprobeerd en die bevalt erg goed! Ook zonder sokken kan je er zo een stuk op lopen zonder dat ze gaan schuren. Daarnaast merken we dat de schoen snel droogt.

banner
nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *