Gel-Noosa Tri: De triathlon schoen van Asics

Asics Gel Noosa Tri

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Er zijn verschillende merken die speciale hardloopschoenen in de collectie hebben voor triathleten. Zo heeft Asics een aantal jaar geleden voor de eerste keer de Gel-Noosa Tri collectie uitgebracht. Dit is een collectie met triathlon schoenen voor mannen en vrouwen die ook bekend is om de opvallende kleuren en prints waarin de schoen wordt uitgebracht. Meer over de geschiedenis van de triathlon schoen van Asics lees je in deze blog.

Een korte geschiedenis van de triathlon schoen van Asics

Het Asics Noosa-model bestaat sinds 2001. De Gel Noosa Tri is vernoemd naar het Noosa triathlon-evenement in Australië. De voorlopers van dit model waren de Gel Bondi en de Gel Forster Tri. De eerste schoen had een veelkleurige zool en de tweede schoen was helemaal neon-gekleurd. Ook het Noosa model is erg opvallend van kleur. Deze opvallende kleuren zijn gebruikt om een schoen te creëren waarmee mensen zich konden onderscheiden en die vrolijkheid brachten net na de vreselijke gebeurtenissen van 9/11. De Asics Gel 451 is een snelle wedstrijdschoen voor triatleten.

Kenmerken van de Gel-Noosa triathlonschoen

Het eerste wat opvalt als je de Gel-Noosa hardloopschoenen ziet is het opvallende uiterlijk van de schoen. De schoenen hebben vaak neon-kleuren en opvallende prints. Wanneer je de schoen optilt zal je merken dat hij erg licht is. Dit komt omdat er weinig demping in de schoen zit, er zitten alleen kleine gelpads in de hak en voorvoet. Door dit lichte gewicht is de schoen naast het gebruik als triathlonschoen ook geschikt voor trainingen op de baan of voor wedstrijden op de weg.
Wanneer je als triathleet geen sokken wilt dragen in je schoenen kan dat met deze schoen prima. Het bovenwerk is naadloos en volledig geperforeerd waardoor er weinig kans is op irritaties. Vocht wordt in deze schoenen beter afgevoerd en laat lucht door. De schoen is geschikt voor lichtpronerende lopers. Ook voor neutrale lopers is deze schoen geschikt.
De speciale zool biedt optimale grip, ook op natte oppervlakken. Lees hier meer over het nieuwste model, de Gel Noosa-Tri 12.

Waar koop je de Gel-Noosa Tri schoenen?

Je kan de Gel-Noosa Tri schoenen in verschillende webwinkels aanschaffen. Er zijn modellen voor mannen, vrouwen en kinderen. Wanneer je niet de nieuwste van de nieuwste schoenen wilt hebben kan je een kijkje nemen in de Asics outlet webwinkel. Hier krijg je ook nog extra korting op de oudere modellen.

Optrimize

Categorie: Hardlopen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: