De triathlonfietsen van Fietsenwinkel.nl 2019

Giant Trinity Advanced Pro 2 2019

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

De grote online webwinkel Fietsenwinkel.nl heeft meerdere triathlonfietsen in het assortiment. Deze zijn van het merk Sensa, Giant en Scott Plasma. Deze triathlon- of tijdritfietsen zijn allemaal geschikt voor het voltooien van een triathlon. Natuurlijk is het voor de beginnende triathleet nog niet persé nodig om met een triathlonfiets te rijden. Wie wat meer triathlonervaring heeft wil dat vaak wel. Hieronder zie je goedkope triathlon-fietsen van hoge kwaliteit. Hieronder hebben wij het assortiment triathlonfietsen bekeken van de webwinkel Fietsenwinkel.nl. Ook bij Wiggle vind je verschillende tijdritfietsen voor triatleten

Sensa Dura Triathlon Ultegra 2018

Sensa Dura Triathlon Ultegra 2018

Deze triathlon-fiets van het merk Sensa komt uit 2018 en weegt slechts 8,7 kg. Zowel het frame als de voorvork is gemaakt van hoogwaardig carbon. De fiets is voorzien van de Shimano Ultegra schakelgroep en Shimano Ultegra R8000 53×39 crankstel en 11-25 cassette. De Shimano Ultegra R8000 is een van de best beoordeelde groepsets van dit moment. Je zal zeker geen spijt krijgen als je een fiets koopt met deze groepset. De adviesprijs is €3499, maar op het moment van schrijven is hij €658 goedkoper en kost slechts €2841. Binnen 1 tot 3 werkdagen kan je al een trotse bezitter zijn van deze topfiets.

Sensa Dura Triathlon Ultegra 2019

Sensa Dura Triathlon Ultegra 2019

De 2019 versie van de Sensa Dura triathlon Ultegra fiets is ook al uit en verkrijgbaar. Er zijn weinig grote veranderingen te bespeuren. Er is wederom gekozen voor de Shimano Ultegra groepset en een 11-25 cassette. Voor deze versie is gekozen voor de supra RA Pro wielen met Schwalbe One Evo banden. Ook de zadelpen heeft een upgrade gehad. De grote verschillen tussen de 2018 en 2019 versie zit dus in de afmontage. Gelukkig stunten Fietsenwinkel.nl regelmatig met de prijzen van beide fietsen. De adviesprijs is €3399, maar op het moment van schrijven kost de Sensa Dura Triathlon Ultegra 2019 €3059.

Giant Trinity Advanced Pro 2 2019

Giant Trinity Advanced Pro 2 2019

Giant is onder veel triathlonliefhebbers een populair merk. De Giant Trinity Advanced Pro 2 2019 is een zeer solide triathlonfiets. De fiets is ontwikkelt voor superieure aerodynamische prestaties. Dankzij het innovatieve AeroVault System, dat in het frame is geïntegreerd, kun je voedsel meenemen Er is ook een prachtig hydratatiesysteem geïntegreerd in het frame. Het frame bestaat volledig uit carbon. Er is gekozen voor een Shimano Ultegra groepset. De adviesprijs van €3299 is voor veel liefhebbers misschien wat hoog, maar deze fiets is het wel waard!

Sensa Dura Integra Ultegra 2019

Sensa Dura Integra Ultegra 2019

Het frame en de afmontage van deze fiets verschillen van de andere 2019 versie van de Sensa. Dit zie je goed op de onderstaande afbeelding. Er zijn daarnaast wel veel gelijkenissen te vinden tussen de twee triathlonfietsen. Je krijgt bij deze tijdritfiets van Fietsenwinkel.nl een gratis Bikefitting ter waarde van 100 euro. Dit aanbod geldt voor alle triathlonfietsen die op het moment in het assortiment zitten.

Scott Plasma 10 2019

Scott Plasma 10 2019

De Plasma 20 van het merk Scott is een premium model van de Plasma serie. Op deze triatlonfiets vind je dan ook verschillende high-end onderdelen terug. Er is natuurlijk gelet op de aerodynamische eigenschappen van de fiets. Dit merk je aan het zeer lichte frame en de algemene bouw/afmontage. De Plasma 10 2019 is voorzien van een Shimano FC-RS510 crankstel en een Shimano CS-R7000 cassette. Dit model wordt gezien als een van de betere in het prijssegment€3000-€4000.

Optrimize

Categorie: Fietsen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: