Beste triathlonfietsen van 2022

beste triathlonfietsen 2020

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Triathlonfietsen zijn een soort speelplaats van de fietsindustrie. Deze fietsen zijn vrij van de echt strenge richtlijnen. Richtlijnen die wel gelden voor fietsen die zijn ontworpen voor racen op de weg. Ingenieurs kunnen de meest radicale vormen uittesten in het ontwerp van een tri-bike. Hoewel aerodynamica de meest belangrijke ontwerpfactor is, zijn zaken als voldoende hydratatie, pasvorm en comfort ook van cruciaal belang. In deze blog lees je onze persoonlijke top triathlonfietsen van 2020. Er zitten een aantal dure, maar zeer mooie modellen tussen, maar ook een aantal budget triathlonfietsen. Welke TT-bike of tijdritfiets is jouw favoriet?

Let op: De fietsen staan in willekeurige volgorde weergeven. Adviesprijzen zijn vaak voor het basismodel van de triathlonfiets. Of een fiets de ‘beste’ is, blijft een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. De onderstaande fietsen zijn onze favoriete fietsen van dit moment! Wij updaten dit artikel constant met nieuwe modellen.

Wilier Turbine

Adviesprijs: €7800,- | Bekijk specificaties

wilier turbine

Het merk Wilier is een merk dat opvalt in de wielerwereld. Wilier staat voor kwaliteit en voor een geheel eigen identiteit. De Turbine is het triathlonmodel van Wilier. Dit model is verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, onder andere met de kenmerkende en opvallende gele kleur. Deze gele kleur wordt bij meerdere Wilier fietsen gebruikt. In samenwerking met de bekende street-art artiest Yama is er ook een bijzondere Wilier Triestina Turbine fiets ontworpen, het UNICO project wordt dit ook wel genoemd. Andreas Dreitz heeft ook op deze fiets gereden tijdens het WK in Kona. Naast de kleur zijn er ook verschillende andere opties waar je uit kan kiezen bij het samenstellen van de fiets. Denk bijvoorbeeld aan verschillende groepensets, maar ook een speciaal voedingssysteem. Helaas zijn de fietsen niet goedkoop, de prijzen beginnen bij €7800. Daar krijg je echter wel een prachtige fiets voor.

LIV AVOW ADVANCED PRO

Adviesprijs: €5499,- | Bekijk specificaties

LIV AVOW ADVANCED PRO

Giant heeft een merk met fietsen, fietskleding en accessoires speciaal ontworpen voor vrouwen.  Dit merk heet Liv. Liv heeft verschillende soorten fietsen in het assortiment. Denk daarbij aan e-bikes, mountainbikes, stadsfietsen, toerfietsen, racefietsen, sportieve fietsen en zelfs een triathlonfiets. De afgelopen jaren waren de triathlonfietsen goedkoper dan de meeste andere triathlonfietsen op de markt en hadden ze vaak wat “vrouwelijke” accenten zoals roze kleuren. Dit jaar is de triathlonfiets van Liv duurder maar ook een stuk strakker en stoerder! Wij zijn er helemaal weg van! In de webwinkel staat dat hij verkrijgbaar is in een metallic rode kleur. Op de website zagen we deze fiets echter ook in een metallic groen/blauwe kleur met verschillende kleuraccenten. De fiets heeft ook een waterreservoir en een mogelijkheid om voeding op te kunnen bergen.

Quintana Roo PRSIX DISC

Adviesprijs: €7999,- | Bekijk specificaties

quintana roo prsix disc

Quintana Roo is hét merk voor triathlonfietsen. Het nieuwste en beste model van Quintana Roo is op dit moment de PRSIX DISC. De fiets is gemaakt met carbon wat hem licht en snel maakt. De triathlonfietsen van dit merk zijn op ontelbare manieren verstelbaar. Zo kan je bij het zadel en het stuur ook de hoek veranderen. De vele opties die je hebt om de juiste positie te verkrijgen op de fiets maken deze fietsen geschikt voor iedereen. Je kan de fiets zo verstellen dat je er naast snel ook comfortabel op kan fietsen. De fiets is verkrijgbaar in maar liefst 11 verschillende kleuren. Daarnaast kan je ook nog eens verschillende kleurencombinaties maken door het logo eventueel een andere kleur te geven.

Pinarello Bolide TR+

pinarello Bolide TR+

Adviesprijs: €8639,- | Bekijk productspecificaties

Deze snelheidsduivel van Pinarello is nu ook verkrijgbaar speciaal voor triatleten als de Bolide TR+. Het merk Pinarello is vrij nieuw op het gebied van triathlonfietsen (dit is het eerste triathlonspecifieke model), maar niet op het gebied van pure snelheid! Op deze Pinarello Bolide TR+ vind je twee verschillende opbergmogelijkheden voor voeding. Deze opbergmogelijkheden zijn speciaal ontworpen om niets af te doen aan de aerodynamische kenmerken van deze triathlonfiets. Professioneel triatleet Cameron Wurf heeft op deze fiets twee jaar op een rij het parcoursrecord op het fietsparcours verbroken. De fiets is verkrijgbaar in vier verschillende kleurcombinaties.

Trek Speed Concept

Adviesprijs: €4499,- | Bekijk de productspecificaties

trek speed concept

De Trek Speed Concept is het triathlonmodel van het merk Trek. Wij denken dat deze triathlonfiets misschien wel één van de meest populaire modellen is op de markt. Je kan deze fiets helemaal personaliseren en aanpassen naar jouw eigen wensen. Ook qua kleuren kan je écht alle kanten op wanneer je kijkt bij Project One, van metallic naar glitters naar mat en dat in allerlei verschillende kleuren. De 2020 editie is nu online in de webwinkel. Ook is er in de webwinkel nog een frameset verkrijgbaar uit de 7 series uit 2017. De Trek Speed Concept triathlonfiets heeft ook verschillende prijzen gewonnen in de triathlonwereld.

Canyon Speedmax CF SLX 9.0 LTD

Adviesprijs: €9900,- | Bekijk hier de productspecificaties

canyon speedmax

De Canyon Speedmax is het triathlonmodel van het merk Canyon. Dit model is verkrijgbaar in verschillende series. Ook is er van bijna ieder model een speciale vrouwenversie verkrijgbaar, die herken je aan WMN. De nieuwste en de meest luxe serie is de CF SLX 9.0 LTD. De meest betaalbare serie is de Speedmax CF 7.0. Voor deze fiets betaal je €2299,-. Tijdens belangrijke wedstrijden kan je professionele triatleten zoals Patrick Lange en Jan Frodeno op deze fietsen langs zien flitsen.

Specialized triathlonfietsen

Adviesprijs: €3099,- à €11.999,- | Bekijk alle productspecificaties

specialized

Het merk Specialized heeft vier verschillende triathlonmodellen in zijn collectie. De Shiv Elite, de Shiv Expert Disc, de S-Works Shiv Disc – SRAM RED eTap AXS en de S-Works Shiv Disc. Je herkent de meeste Specialized triathlonfietsen aan de grote opslag voor vloeistoffen aan de achterkant van de fiets. De fietsen zijn makkelijk verstelbaar zodat je de ideale positie kan bereiken, aerodynamisch en comfortabel. Het duurste en meest luxe model is de S-Works Shiv Disc. Je hebt bij de fietsen een beperkt aantal kleurkeuzes.

Cervélo P en PX-series

Adviesprijs: … | Bekijk alle productspecificaties

cervélo

Het merk Cervélo heeft verschillende time trial/ triathlon fietsen in de collectie, de P-series en de PX-series. Je hebt verschillende modellen zoals P2, P3 en P5. Aan deze verschillende modellen worden regelmatig verbeteringen gedaan. Het goedkoopste model is de P2, deze kost €2604,93. Wil je een nóg luxere triathlonfiets waarmee je echt de show kan stelen? Dan kan je kijken naar de PX-series, zoals de P3X. Deze fiets heeft geen achtervork waardoor hij echt opvalt ten opzichte van de andere triathlonfietsen.

Giant Trinity Advanced / Trinity Advanced Pro

Adviesprijs: €2074,85 – €5.569,-  | Bekijk alle productspecificaties

giant tribike

Het merk Giant heeft verschillende modellen in zijn collectie speciaal voor triatleten. Ieder jaar worden de collecties vernieuwd. In 2019 had je de Trinity Advanced en de Trinity Advanced Pro 1 en 2. In 2020 heb je de Trinity Advanced en de Trinity Advanced Pro / Pro TT, de 1 Force en de 2. De meest luxe fiets van Giant is de Trinity Advanced Pro 1 Force 2020. Voor deze fiets betaal je €5.569,-. Vergeleken met veel andere merken zijn de triathlonfietsen van het merk Giant zachter geprijsd.

Ceepo

Adviesprijs: €3390,- tot €9690,-  | Bekijk alle productspecificaties | Bekijk de Ceepo fietsen op Wiggle

ceepo triathlonfiets

De collectie van Ceepo bestaat volledig uit triathlonfietsen. Er zijn 5 verschillende modellen op de markt. Vier van deze modellen zijn echte triathlonfietsen (de Katana, Viper-R, Shadow en Shadow-R). Eén model is een racefiets (de Mamba-R), deze fiets is speciaal ontworpen voor trainingen en voor triathlonwedstrijden waarbij je mag stayeren. De prijzen lopen uiteen van €3390,- tot het duurste model dat begint bij €9690,-. Je kan de Ceepo triathlonfietsen volledig naar eigen wens samenstellen. Zo kan je kiezen uit verschillende groepsets, lengte van de crankarm, lengte van de stuurpen en soort wielen. Twee van de vier triathlonfietsen hebben een open achterkant. In de Wiggle webwinkel vind je ook verschillende Ceepo triathlonfietsen.

Felt IA

Adviesprijs: €2299,- tot €14.999,-  | Bekijk alle productspecificaties | Bekijk Felt fietsen bij Wiggle

felt triathlonfiets

De eerste fiets die Felt produceerde in 1991 was voor een triathlon. Tegenwoordig zijn er verschillende modellen van Felt die geschikt zijn voor triatleten. In Europa vind je de B series, de AR series en de IA series. Alle modellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo kan je de fiets zo duur maken als je zelf wilt. De IA Disc is de “beste” Felt triathlonfiets. Op deze fiets verbeterde Daniela Ryf in 2019 op het wereldkampioenschap in Kona, Hawaii het parcoursrecord overall en het record op het fietsparcours.

Orbea ORDU

Adviesprijs: €3699,- tot vanaf €8999,- | Bekijk alle productspecificaties

ORBEA ORDU

Het merk Orbea heeft vier verschillende modellen triathlonfietsen in zijn collectie. Ordu M10iTeam, Ordu M20iTeam, Ordu M20Team en Ordu OMP. Via de website kan je deze modellen makkelijk met elkaar vergelijken om zo de juiste keuze te kunnen maken. Heb je een keuze gemaakt? Dan kan je de fiets zelf naar eigen wens samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een matte of gloss finish, kies uit 22 verschillende kleuren voor op het frame (en voor de details op het frame) en zelfs een eigen tekst net onder de zadelpen. Op/in deze fiets is geen ruimte ingebouwd voor de opslag van voeding of vloeistoffen. Wel kunnen deze opties eraan worden toegevoegd. Dit zie je bij de Orbea triathlonfiets waar professioneel triatlete Caroline Livesey op reed.

Ridley Dean

Adviesprijs: €2249,- tot vanaf €9999,- | Bekijk alle productspecificaties | Bekijk op Wiggle

Ridley Dean

Een (voor ons) iets minder bekend fietsenmerk is Ridley. Toch zie je dit merk ook regelmatig in belangrijke wielerwedstrijden zoals de Tour de France. De triathlon-/tijdritmodellen van Ridley zijn de Ridley Dean en de Ridley Dean FAST. De Ridley Dean is ideaal voor triathlons over langere afstanden. In de unieke bento-box die bestaat uit drie delen (basis, spacer, box) kan je tijdens de wedstrijd voeding opslaan. Wanneer je meer spacers toevoegt kan je meer meenemen. Je kan de Dean ook upgraden door gebruik te maken van Dean FAST componenten. Ook kan je het stuur veranderen zodat je een aerodynamische racefiets krijgt. In de webwinkel Wiggle vind je een aantal Ridley Dean fietsen met mooie kortingen die lager liggen dan de adviesprijzen op de officiële winkel.

Vitus Auro

Adviesprijs: €2135,- tot €4599,- | Bekijk alle productspecificaties | Bekijk deze fiets op Wiggle

vitus auro

Nog een onbekend fietsenmerk voor ons is Vitus (bikes). Toen wij wat meer informatie zochten over dit merk kwamen we erachter dat het merk al bestaat sinds 1970 en tegenwoordig in het bezit is van WiggleCRC group. Hierdoor zijn de fietsen tegenwoordig ook direct verkrijgbaar via de Wiggle websites. Vitus heeft verschillende soorten fietsen in de collectie waaronder een triathlonfiets. De collectie met triathlonfietsen wordt Vitus Auro genoemd. In 2020 heb je de Vitus Auro TEAM ETAP en de Vitus Auro CRS. De eerstgenoemde, de Vitus Auro TEAM ETAP, is de meest luxe versie.

Cube

Adviesprijs: €2795,- tot vanaf €8999,- | Bekijk alle productspecificaties | Bekijk de fiets op Wiggle

cube triathlonfiets

Het merk Cube heeft maar liefst acht verschillende modellen triathlonfietsen in de collectie. Bekijk alle acht modellen in de tabel hieronder. Er is veel mogelijk bij de aanschaf van een Cube fiets. Er zijn veel opties om de fiets volledig naar eigen wens samen te kunnen stellen. Bijna alle modellen hebben op de fiets een opslag voor voeding en vloeistoffen. De Cube Aerium Race is ook verkrijgbaar via de Wiggle webwinkel.

 • Aerium C:68 SLT 1X12 LOW
 • Aerium C:68 SLT HIGH
 • Aerium C:68 SLT LOW
 • Aerium C:68 TT SL LOW
 • Aerium C:68 TT SL HIGH
 • Aerium C:68 SL LOW
 • Aerium C:68 SL HIGH
 • Aerium Race

Argon 18

Adviesprijs: … | Bekijk alle productspecificaties

Argon 18

Argon 18 is een high-end fietsenmerk. Er zijn veel professionele triatleten die op een Argon 18 triathlonfiets rijden. Ook zie je dit merk regelmatig tijdens triathlonwedstrijden voorbij komen. Het is een populair merk. De collectie van dit merk bestaat uit tijdritfietsen, triathlonfietsen, racefietsen, baanfietsen en fietsen voor de jeugd. Argon 18 fietsen zijn verkrijgbaar in meer dan 70 landen in verschillende continenten. Hieronder vind je een lijst met de verschillende modellen triathlonfietsen. De E-119 TRI+ is het model waar veel professionele triatleten op fietsen.

 • E-117 TRI DISC
 • E-118 TRI+
 • E-119 TRI+
 • E-119 TRI
 • E-117 TRI

Ventum

Adviesprijs: €3138,- tot vanaf €10.758,- | Bekijk alle productspecificaties

ventum tribike

Eén van de meest bijzondere triathlonfietsen uit de lijst met de beste triathlonfietsen in 2019 was de Ventum Z Mechanical. De één vindt deze fietsen helemaal het einde en de ander vindt dit model helemaal verschrikkelijk. Ventum Racing heeft het patent op deze bijzondere Z-vormige frames waarin ook nog eens een 1.4 l wateropslag in verwerkt is. Het duurt vaak 4 weken voordat deze fiets binnen is, sommige bestellingen duren langer. In 2020 kan je bij de aanschaf van een speciale Ventum fiets een gratis startbewijs voor een Ironman krijgen (zelfs voor een uitverkochte wedstrijd). Bekijk alle voorwaarden op de officiële website.

Diamondback

Adviesprijs: € 4.035,- tot € 10.761,- | Bekijk alle productspecificaties

diamondback

De Diamondback triathlonfietsen vinden wij misschien wel één van de meest bizarre triathlonfietsen op de markt. Het lijkt bijna niet meer op een fiets, meer op een fiets gekruist met een racemotor! Alles aan deze fiets zorgt ervoor dat hij zo aerodynamisch mogelijk is. Het merk Diamondback heeft verschillende soorten fietsen in de collectie: Mountainbikes, BMX fietsen, e-bikes, gravelbikes en nog véél meer. De kenmerkende triathlonfietsen zijn er in drie verschillende modellen, de Andean 1, Andean 2 en de Andean 3. Alle modellen hebben een opslag verwerkt in/op het frame of het stuur voor de opslag van voeding of vloeistoffen.

Look

Adviesprijs: €6.999,- tot €7.299,- | Bekijk alle productspecificaties

look

Het merk Look gaat al even mee, toch wordt er niet zo veel meer over dit merk gesproken. Dit vinden wij zonde! Wat waarschijnlijk niet heel veel triatleten weten is dat Look ook verschillende triathlonfietsen in zijn assortiment heeft. Wij vinden deze fietsen uniek en vallen op het “retro” uiterlijk en de kenmerkende Look kleuren die verwerkt zijn in het frame. Bekijk op de website eens de limited edition metallic kleur Eruption. De triathlonmodellen zijn de 795 BLADE RS DISC TT PROTEAM en de 796 MONOBLADE RS.

BMC

Adviesprijs: €2150,- tot €9.954,- | Bekijk alle productspecificaties

BMC triathlonfiets

BMC, Bicycle Manufacturing Company, is een Zwitserse producent van racefietsen. Uiteraard heeft dit merk naast racefietsen, mountainbikes en andere fietsen ook een aantal aero/triathlonfietsen in het assortiment. Er bestaat in de triathlonwereld zelfs een BMC-Vifit Pro Triathlon Team. Het triathlonmodel van BMC wordt ook wel de Timemachine genoemd. Deze fiets kan je aanpassen naar eigen wens.

Scott

scott triathlonfiets

Adviesprijs: …  | Bekijk alle productspecificaties

Het merk Scott heeft naast triathlonfietsen ook verschillende producten in het assortiment voor hardlopers, wintersporters en motorsporters. Scott heeft een eigen triathlonteam met professionele atleten zoals de Brownlee broertjes en Sebastian Kienle. De Scott Plasma is de triathlonfiets van het merk Scott. Naast de fietsen heeft het merk ook triathlonkleding en accessoires in de collectie. Deze collectie wordt ook wel de triathlon RC collectie genoemd.

Stevens

Adviesprijs: €2649,- tot vanaf €3459,- | Bekijk alle productspecificaties

Stevens VOLT

Het merk Stevens is ontstaan in 1990/1991 en staat onder andere bekend om de successen van Marianne Vos en Mathieu van der Poel. Stevens heeft verschillende modellen voor triatleten in zijn collectie. Zo heb je de VOLT met een geïntegreerd voedsel- en dranksysteem en de SUPER TROFEO.

Reap

Adviesprijs:…| Bekijk alle productspecificaties

REAP triathlonfietsen

De mensen achter het merk Reap zijn altijd bezig met de zoektocht naar de ultieme racemachine. De fietsen van dit merk zijn ontworpen met in het achterhoofd de wetenschap voor het ontwerp van de vorm. Zo zijn vorm, functie en schoonheid gebundeld om de perfecte triathlonfiets te krijgen. Eind januari komt het verbeterde model de REAP Vulcan op de markt. Deze fiets is volledig ontworpen en geproduceerd in Engeland. Omdat triathlonfietsen niet aan de UCI regels hoeven te voldoen krijgen ontwerpers bijna totaal de vrije hand in het ontwerpen van een triathlonfiets.

Nog meer triathlonfietsen

De laatste tijd zijn we bezig geweest met het uitwerken van zo veel mogelijk triathlonfietsen. De onderstaande merken worden de komende tijd ook uitgewerkt. Mis je nog merken die triathlonfietsen verkopen? Laat het ons dan gerust weten! Zo kunnen wij deze lijst zo volledig mogelijk maken.

 • Ribble
 • Factor Slick
 • Parlee
 • Cannondale
 • Tririg Omni

Dit waren de topmodellen uit het jaar 2019

Benieuwd naar de topmodellen uit het jaar 2019? Bekijk dan de onderstaande lijst!

Canyon Speedmax CF 7.0

Adviesprijs: €2299,- | Bekijk specificaties 

Canyon Speedmax CF70

We hebben getwijfeld tussen de 7.0 en de 8.0 voor in deze lijst. Eigenlijk zijn de verschillen niet enorm. Het prijsverschil echter wel. Voor de 8.0 ben je al snel 700 euro meer kwijt dan de Speedmax CF 7.0. Omdat we ook een aantal budgetvriendelijkere opties in deze lijst willen, is onze voorkeur uitgegaan naar de geweldige CF 7.0. De Shimano 105 11-speed componenten en Mavic Cosmic Elite wielen bieden geweldige prestaties tegen een geweldige prijs. Eén van de redactieleden van Triathlon365, die traint voor meerdere halve triathlon afstanden, is hard aan het sparen voor deze fiets!

Specialized S-Works Shiv Disc

Adviesprijs: €12.499,- | Bekijk specificaties 

Specialized S-Works SHiv Disc Limited Edition

Specialized heeft voor dit model alles uit de kast getrokken. Deze limited editie triathlonfiets is voorzien van de Shimano Dura-Ace Di2 en 64mm Roval CLX wielen. Daarnaast bevat het ook voldoende opslagmogelijkheden voor voeding en drank, dankzij de Hydration en Nutrition Fuelcell-systemen van Specialized. De fiets zelf ziet er ook nog eens prachtig uit. Grootste nadeel: Wie deze triathlonfiets koopt, kan het excuus “het ligt aan de fiets” niet meer maken!

Cervélo P5X

Adviesprijs: €6999,- | Bekijk specificaties 

Cervelo P5X

Cervélo is al jarenlang een favoriet merk van veel triatleten. Veel kona-winnaars hebben dit gedaan op een fiets van dit merk. De P5X is een favoriete fiets van menig liefhebber van triathlon. Net als de Specializes S-Works is dit model voorzien van Shimano Dura-Ace Di2 componenten. Ook is er voldoende ruimte voor voedsel en water. Deze triatlonfiets vindt je bij de betere fietswinkels en speciaalzaken. Online kun je de specificaties bekijken op de officiële website van Cervélo.

Cervélo P2

Adviesprijs: €2799,- | Bekijk specificaties 

Cervelo P2

De twee bovenstaande fietsen in de categorie beste triathlonfietsen van 2019 zijn voor veel mensen te duur. De Cervélo P2 is wat scherper geprijst en daarom favoriet bij mensen die een zeer goede tri-fiets willen kopen, maar niet direct enorm diep in de buidel willen tasten. Deze fiets is voorzien van de Shimano 105 groepset en Shimano RS100 aluminium clincher wielen. Het is een ideale wielset voor beginners, die je later eventueel ook nog kan upgraden. De p2 is voor elke triatleet een solide optie.

Diamondback Andean 3

Adviesprijs €5999,-| Bekijk specificaties

Diamondback TT fiets

De Andean 3 Diamondback is een top tri-fiets en beschikt over een SRAM Red eTap 11-speed aandrijving en heeft volledig geïntegreerde aero-compartimenten voor voedsel en water. Het HED Jet 6 Plus Carbon voorwiel biedt uitstekende aerodynamica zonder een negatieve invloed op het weggedrag bij sterke zijwind. Het Jet 9 Carbon achterwiel is een van de snelste opties op dit moment. Met de TRP HY/RD schijfremmen heb je onberispelijke controle, die je met veel andere fietsen niet zal krijgen. Het frame ziet er ook nog eens gaaf uit. Hij ziet er snel uit, hij voelt snel en is snel. De Diamondback is een goede koop voor elke triatleet.

Giant Trinity Advanced

Adviesprijs: €2299,- | Bekijk specificaties 

Giant Trinity advanced

De Giant Trinity Advanced is gebaseerd op hetzelfde frame-ontwerp van de tijdritfiets de Giant Trinity Advanced Pro. De versie, die iets meer dan 2000 euro kost, heeft wat meer betaalbare componenten, waardoor deze een prima prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Shimano 105 11-speed componenten zijn betrouwbaar en in combinatie met Giant SR-2 aluminium disk krijg je een zeker waar voor je geld met deze triathlonfiets.

Pinarello Bolide TR + Carbon T1100 UD

Adviesprijs: €9999,- | Bekijk specificaties 

Pinarello Bolide TR plus

Pinarello is misschien een vrij nieuwe naam in de triathlonwereld, maar over de expertise in het maken van snelle fietsen valt niet te twisten. Cameron Wurf heeft zelfs op een Bolide TT van Pinarello het record op Kona gezet in 2017. Hij deed 4:12:54 over 180.25 km. Qua ontwerp hebben de TR+ en TT aardig wat overeenkomsten. De geïntegreerde opbergcompartimenten voor hydratatie en voeding vormen een belangrijk onderdeel van de aerodynamica van de fiets. Als je deze fiets koopt, zet je wellicht zelf ook meerdere records! Door sommigen wordt dit model wel de koning onder de triathlonfietsen of tijdritfietsen genoemd.

Quintana Roo PRthree

Adviesprijs: €2599,- (basismodel) | Bekijk specificaties 

Quintana Roo

De Quintano Roo PRthree is een elite-levelfiets uitgerust met budgetvriendelijke componenten en wielen om hem toegankelijker te maken voor iedereen. De Shimano 105 11-speed onderdelen zijn betrouwbaar en presteren uitstekend. De remmen zijn eenvoudig te onderhouden. Je hebt de keuze uit aluminium Shimano RS010-wielen of 62 mm Reynolds Strike carbon-beugels voor een extra € 1.200. Daarnaast kun je eigenlijk alles aan de fiets een upgrade geven, zodat het altijd binnen jouw budget en eisen past. Het basismodel van de fiets is een koopje en wordt gezien als een van de beste triathlonfietsen die je binnen deze prijsklasse kan kopen in 2019.

Ventum Z Mechanical

Adviesprijs €3300,- | Bekijk specificaties 

Vectum Z triathlonfiets

Een van de meest bijzondere uitziende fietsen uit de lijst. Deze doen denken aan de Lotus fietsen, die zo populair waren in de jaren 90. Het unieke frame heeft geen onderbuis en integreert wateropslag in de bovenbuis. De zwarte fiets wordt geleverd met een mechanische 11-speed aandrijflijn en combineert Shimano Ultegra derailleurs met Dura-Ace-shifters op de aero-uitbreidingen. Aluminium clincher-wielen zijn geweldige trainingswielen of wielen voor starters, en als u zo geneigd bent, kunt je tegen een meerprijs de Ventum Z krijgen uitgerust met Ultegra Di2, 65 mm Edco Aero Gesero carbon wielen, Knight 65 carbon wielen, of alle hierboven in de Ironman-editie.

Felt B14

Adviesprijs €2099,- | Bekijk specificaties

B14 FELT

De B14 editie uit 2019 is een van de goedkoopste modellen uit de lijst. Het is een perfecte fiets voor mensen die hun eerste triathlonfiets kopen. Deze carbon fiets heeft aero bars en een zeer aerodynamisch frame. Een groot nadeel is dat er geen ruimte is voor geïntegreerde voedingsopslag, maar dit is voor triatleten zeker geen ramp. FSA Omega compacte cranks helpen de kosten laag te houden, en aluminium Devox 30A clincher-wielen zijn uitstekende starterswielen. Als je op zoek bent naar je eerste aero-fiets, zal het moeilijk zijn om een ​​veel betere combinatie van waarde en prestaties te vinden dan de Felt B14!

Trek Speed Concept

Adviesprijs €4499 – €5099 | Bekijk specificaties 

Trek speed concept

Deze TT-fiets is favoriet bij veel professionals. Met het lichtgewicht frame van carbon en de aerodynamische vormen, carbon wielen en de 11-speed Shimano Ultegra onderdelen, staat de fiets garant voor snelheid en efficiëntie. Het is een van de beste triathlonfietsen in 2019 die je in deze prijsklasse kan kopen. Wij begrijpen wel waarom dit soort fietsen populair zijn bij veel triatleten! Hier dromen wij stiekem ook wel eens van..

Optrimize

Categorie: Fietsen, Keuzehulp

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: