In 2020 vinden de Olympische spelen weer plaats, dit keer in Tokio. In het jaar 2000 werd de sport triathlon voor het eerst een onderdeel van de Olympische spelen. Veel triathleten werken nu al toe naar de spelen van 2020. In 2019 staan er ook nog een aantal belangrijke wedstrijden op de planning. In deze blog vind je meer over een aantal belangrijke triathlonwedstrijden 2019. Denk bijvoorbeeld aan het NK, EK en het WK. Nederland zal dit jaar ook het toneel staan voor een aantal belangrijke internationale wedstrijden.

Het Nederlands Kampioenschap (NK)

In 2019 vinden verschillende Nederlandse kampioenschappen plaats voor een aantal verschillende afstanden binnen de triathlonsport. Veel van de NK’s vinden plaats in Almere, de plek waar ieder jaar de Challenge Almere-Amsterdam plaatsvind. Op 8 september vindt hier het NK crosstriathlon plaats. In 2018 was de Ironman Maastricht het toneel van het NK lange afstand. In 2019 keert het NK lange afstand weer terug naar de Challenge Almere-Amsterdam.
Het NK over de middenafstand vindt in 2019 plaats in Klazienaveen.

triathlonwedstrijden 2019

Op 18 mei is de Duintriathlon in Almere de plaats waar het NK duathlon over de lange afstand plaatsvind. In Austerlitz vind het NK offroad duathlon plaats. In Spijkenisse vind het NK duathlon plaats over de standaard afstand.
Het NK Olympische Afstand vind dit jaar plaats in Veenendaal in augustus. Het NK OD voor masters vindt dit jaar plaats in Zeewolde.
Al snel, op 23 maart, vind het NK wintertriathlon plaats in Twente.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlon paklijst

Europees Kampioenschap (EK)

In 2019 is de Challenge Almere-Amsterdam de wedstrijd waar op 14 september, naast het NK lange afstand, ook het EK lange afstand plaatsvind. Op 31 mei, en 1 en 2 juni 2019 wordt het EK triathlon over de olympische afstand georganiseerd in Weert. Het Europees kampioenschap sprint wordt georganiseerd in Kazan, Rusland op 26-28 augustus.

Wereldkampioenschap (WK)

Van 27 april tot 5 mei vindt het ITU wereldkampioenschap triathlon plaats in Pontevedra, Spanje.