Beslagen glazen zwembril voorkomen

Zwemmen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Heb je last van beslagen glazen in je zwembril tijdens het zwemmen? Dan zijn er verschillende opties. Je zou natuurlijk kunnen kijken voor een andere zwembril waarvan de glazen niet beslaan. Een andere optie is het aanschaffen van een speciale stick of spray tegen condens. Kortom, er zijn verschillende manieren waarop je kan voorkomen dat je tijdens het zwemmen geen hand voor ogen kan zien. Lees in deze blog alles over hoe je beslagen glazen in je zwembril kan voorkomen.

Gratis/goedkope opties voor het voorkomen van beslagen zwembril glazen

Om te voorkomen dat de glazen van jouw zwembril beslaan kan je de glazen even natmaken voordat je gaat zwemmen (vooral de rubberen randjes zodat de bril zich goed “vast kan zuigen” aan de huid). Sommige mensen doen dat met behulp van wat speeksel. Andere mensen doen dat door de zwembril even onder water te houden en hem dan op te zetten. Er zijn ook zwemmers die een droge zwembril op een droog hoofd zetten om te voorkomen dat de glazen beslaan.

Sommige zwemmers gebruiken wrijven de glazen heel voorzichtig in met tandpasta om te voorkomen dat de glazen beslaan. Ook afwasmiddel of shampoo kunnen hiervoor gebruikt worden. Spoel de bril daarna goed af en voilá, je hebt geen last meer van beslagen glazen (schijnt).

Zwembrillen met een speciaal anti-fog laagje

Tegenwoordig zijn er verschillende zwembrillen op de markt die een anti-fog laag hebben op de glazen. Let er wel op dat deze laag vaak erg gevoelig is. Probeer er zo min mogelijk in te wrijven met je vingers en zo min mogelijk producten te gebruiken om het beslaan van de bril te voorkomen. Hierdoor kan je deze laag namelijk makkelijk beschadigen waardoor hij niet meer het gewenste effect heeft.

Producten om beslagen glazen in een zwembril te voorkomen

Er zijn verschillende producten op de markt om beslagen glazen in een zwembril tijdens het zwemmen te voorkomen. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende webwinkels. Wij hebben een aantal van deze producten op een rijtje gezet.

Cressi Anti Condens voor duikbril

In de Decathlon webwinkel vind je deze anti-fog gel voor duik/zwembrillen. Door een beetje gel aan te brengen op de binnenkant van het glas van je duikbril, dit voorzichtig uit te strijken en daarna af te spoelen met water zonder over de glazen te wrijven, beslaan de glazen van je bril niet meer.

Nabaji anticondensstick voor zwembril

Met deze anticondensstick voorkom je condens in je zwembril. Iemand heeft onder het product een reactie achtergelaten die ook interessant kan zijn voor andere zwemmers. Deze zwemmer zegt namelijk dat de stick het beste werkt wanneer je de zwembril niet onderdompelt in water nadat je het spul hebt aangebracht op de glazen. Het spul schijnt dan beter te werken, ook al staat het in de gebruiksaanwijzing anders.

Anti fog sprays

In verschillende webwinkels vind je ook verschillende anti fog producten, voornamelijk sprays. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Hieronder vind je alle anticondens producten.

 

Optrimize

Categorie: Zwemmen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

1 gedachte over “Beslagen glazen zwembril voorkomen”

Reacties zijn gesloten.

Deel dit artikel op: