Vink en Veenman Triathlon Nieuwkoop 2020

Vink + Veenman Triathlon Nieuwkoop

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op zondag 7 juni 2020 staat de eerste triathlon over de midden afstand in 2020 op het programma. Door veel triatleten wordt de Vink en Veenman Triathlon Nieuwkoop gezien als de start van het Nederlandse triathlonseizoen. Ook voor een aantal professionele triatleten is deze wedstrijd altijd erg belangrijk. Onder andere omdat deze triathlon regelmatig het decor is van het NK over de midden afstand, zo ook in 2020.

Afstanden

Tijdens de Vink en Veenman Triathlon Nieuwkoop kan je meedoen aan de midden afstand, ook wel de halve afstand genoemd. Wanneer je de halve afstand nog te ver vindt maar wel graag ervaring op wilt doen kan je als een tweetal meedoen aan de unieke Triple Two. Ieder neemt dan de helft van de verschillende onderdelen voor zijn rekening. Ook kan je de halve triathlon als een duo of trio voltooien. Hierbij neemt iedereen één of meerdere onderdelen voor zijn rekening.

  • Midden afstand: 1,9 km zwemmen (2 ronden) – 90 km fietsen (2 ronden) – 21,1 km hardlopen (4 ronden)
  • Triple Two: Atleet A zwemt 1 ronde van +/- 850 m, daarna zwemt atleet B dezelfde ronde. Bij het fietsen fietst ieder 45 km en bij het lopen neemt ieder 10,5 km voor zijn rekening.

Informatie Vink en Veenman Triathlon Nieuwkoop

De Vink en Veenman Triathlon Nieuwkoop is voor veel triatleten een prachtig begin van het triathlonseizoen. Het fietsparcours is vlak en snel. Door het open landschap kan je echter wel last hebben van flinke (tegen) wind! Bij het looponderdeel loop je ook een stuk door het dorp waar veel toeschouwers de triatleten staan aan te moedigen. Voor de wedstrijd wordt er op de website vaak een informatieboekje beschikbaar gesteld voor deelnemers aan de wedstrijd. De deelnemersinformatie 2019 staat nog online, daar kan je natuurlijk ook alvast even in spieken. Het is opvallend hoe uitgebreid de informatie is die in het informatieboekje staat. Ideaal voor triatleten die het liefst zo goed mogelijk voorbereid aan de start staan van een wedstrijd.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://triathlon-nieuwkoop.nl/”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

Locatie

Aanmelden op de wedstrijddag kan bij het wedstrijdsecretariaat in de tent op het finishterrein aan de Maarten Freeke Wije. Het zwemonderdeel vindt plaats bij Strand Zomer (Meijepad 4 in Nieuwkoop) en de finish is op het evenemententerrein in Nieuwkoop. Strand Zomer ligt 10-15 minuten fietsen van het finishterrein waar de inschrijving is. Op de website vind je een uitgebreide beschrijving en GPS-files van de routes. Ook zie je hier hoe het werkt in het parc fermé.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.