Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West 2020

Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Op zondag 7 juni 2020 staan er wel vijf verschillende triathlonwedstrijden op de kalender. Eén daarvan is de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West. Deze triathlon wordt in 2020 voor de 15e keer georganiseerd. Het hele parcours van deze wedstrijd is autovrij.

Afstanden

Tijdens de Stadstriathlon Nieuw-West staan er verschillende afstanden op de kalender. Het is ook mogelijk om je met een bedrijf of als team in te schrijven voor de teamstart sprint triathlon. Voor scholieren wordt er een speciale Scholierentriathlon georganiseerd en voor de zwemmers is er ook een Sloterplas swim.

  • Scholierentriathlon: 200 m zwemmen – 6,6 km fietsen (1 ronde) – 1 km hardlopen
  • Sprint: 750 m zwemmen (1 ronde) – 20 km fietsen (3 ronden) – 5 km hardlopen (2 ronden)
  • Olympische afstand: 1500 m zwemmen (2 ronden) – 40 km fietsen (6 ronden) – 10 km hardlopen (4 ronden)
  • Sloterplas swim: 750 m – 1500 m of 3000 m

Informatie Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West

Deze triathlon wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Duursport. Wil je graag mee doen aan deze unieke stadstriathlon maar beschik je niet over een wetsuit? Dan is het mogelijk om voor deze wedstrijd een wetsuit te huren. Er wordt aangeraden om minimaal een uur van tevoren aanwezig te zijn op het wedstrijdterrein. Zo ben je ruim op tijd voor de fietscontrole, de briefing en het inzwemmen (mocht je daar behoefte aan hebben). Bij de finish krijg je ook een aandenken aan de wedstrijd in de vorm van een medaille. Inschrijven voor deze triathlon kan via de website van de Nederlandse Triathlon Bond. Tijdens de wedstrijd zijn de reglementen van de Nederlandse Triathlon Bond van toepassing.

[button color=”black” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”http://www.triathlonnieuwwest.nl/”]Bekijk alle informatie op de website[/button]

Locatie

De Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West vindt plaats in en rondom de Sloterplas in Amsterdam. Parkeren kan gratis aan de Dokter Meurerlaan en Willinklaan bij Sportpark Ookmeer. Er is een speciaal wedstrijdterrein ingericht. Om hier te komen kan je navigeren naar Slotermeer-Zuidwest, 1064 GW Amsterdam.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: