Op zondag 7 juni 2020 staan er wel vijf verschillende triathlonwedstrijden op de kalender. Eén daarvan is de Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West. Deze triathlon wordt in 2020 voor de 15e keer georganiseerd. Het hele parcours van deze wedstrijd is autovrij.

Afstanden

Tijdens de Stadstriathlon Nieuw-West staan er verschillende afstanden op de kalender. Het is ook mogelijk om je met een bedrijf of als team in te schrijven voor de teamstart sprint triathlon. Voor scholieren wordt er een speciale Scholierentriathlon georganiseerd en voor de zwemmers is er ook een Sloterplas swim.

  • Scholierentriathlon: 200 m zwemmen – 6,6 km fietsen (1 ronde) – 1 km hardlopen
  • Sprint: 750 m zwemmen (1 ronde) – 20 km fietsen (3 ronden) – 5 km hardlopen (2 ronden)
  • Olympische afstand: 1500 m zwemmen (2 ronden) – 40 km fietsen (6 ronden) – 10 km hardlopen (4 ronden)
  • Sloterplas swim: 750 m – 1500 m of 3000 m

Informatie Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West

Deze triathlon wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Duursport. Wil je graag mee doen aan deze unieke stadstriathlon maar beschik je niet over een wetsuit? Dan is het mogelijk om voor deze wedstrijd een wetsuit te huren. Er wordt aangeraden om minimaal een uur van tevoren aanwezig te zijn op het wedstrijdterrein. Zo ben je ruim op tijd voor de fietscontrole, de briefing en het inzwemmen (mocht je daar behoefte aan hebben). Bij de finish krijg je ook een aandenken aan de wedstrijd in de vorm van een medaille. Inschrijven voor deze triathlon kan via de website van de Nederlandse Triathlon Bond. Tijdens de wedstrijd zijn de reglementen van de Nederlandse Triathlon Bond van toepassing.

Bekijk alle informatie op de website

Locatie

De Stadstriathlon Amsterdam Nieuw-West vindt plaats in en rondom de Sloterplas in Amsterdam. Parkeren kan gratis aan de Dokter Meurerlaan en Willinklaan bij Sportpark Ookmeer. Er is een speciaal wedstrijdterrein ingericht. Om hier te komen kan je navigeren naar Slotermeer-Zuidwest, 1064 GW Amsterdam.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Triathlon Rosmalen 2020