ChampionChip voor wedstrijden: Aanschaf en enkelband

championchip

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Bij de inschrijving voor een triathlon betaal je naast het inschrijfgeld ook de (eventuele) kosten voor een daglicentie en de huur van een chip. Wanneer je meerdere triathlonwedstrijden in een jaar wilt doen, is het soms voordeliger om lid te worden van de Nederlandse Triathlon Bond. Je krijgt dan een atletenlicentie en je hoeft geen NTB-daglicentie meer aan te schaffen. Het is ook mogelijk om een championchip aan te schaffen. In deze blog lees je alles over de championchip.

Bekijk hier de Triathlon kalender Nederland.

Wat is een ChampionChip?

De ChampionChip is een MYLAPS chip die je kan gebruiken bij veel wedstrijden over de hele wereld. Wanneer je over een MYLAPS mat loopt – bijvoorbeeld bij de start en finish en soms tussendoor zoals na een triathlononderdeel – wordt je tijd geregistreerd. De ChampionChip en MYLAPS matten worden gebruikt tijdens triathlonwedstrijden, maar ook bij hardloop-, zwem-, schaats- en fietswedstrijden. Er zijn zelfs mud- en obstacleruns waar gebruik wordt gemaakt van MYLAPS matten en de welbekende gele chip. Het is slim om van tevoren uit te zoeken of het gebruik van de ChampionChip wordt ondersteund tijdens de wedstrijd.

Hoe/waar draag je de chip?

Er zijn verschillende manieren waarop je de chip kan dragen. Wanneer je meedoet aan een hardloopwedstrijd kan je de chip vastmaken aan de schoenveters. Tijdens een triathlonwedstrijd draag je de chip om je enkel. De chip is waterdicht dus je kan er gewoon mee zwemmen! Er zijn verschillende enkelbanden – ook wel chip banden of chip houders genoemd – verkrijgbaar waar je de chip in kwijt kan. Chip banden zijn er (onder andere) van de merken Nathan, HUUB, Orca, Tunturi en Compressport. De meeste chiphouders zijn gemaakt van neopreen en maak je vast om je enkel met klittenband.

Waar koop je een ChampionChip?

Je kan de ChampionChip bij verschillende (web-) winkels aanschaffen. De meeste mensen kopen de ChampionChip via de officiële MYLAPS website. Na ongeveer drie dagen heb je de chip in huis. Ook kan je een wedstrijdchip kopen in de webwinkel van Jan van der Hoorn.

Naast de ChampionChip heb je ook de MYLAPS ProChip. Deze chip wordt vaak gebruikt bij kleinere evenementen en bij club- en trainingsactiviteiten. Om deze chip te kunnen gebruiken sluit je een abonnement af van 1 jaar, 2 jaar of 5 jaar.  

Optrimize

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: