Mijnzwemcoach: Het zwemplatform van de KNZB

mijnzwemcoach

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Als triatleet is de kans groot dat je wel eens een reclame van Mijnzwemcoach, een zwemplatform van de KNZB voorbij hebt zien komen. Op dit platform worden verschillende trainingsprogramma’s zoals borstcrawlcursussen, clinics en zwem- en landtrainingsschema’s aangeboden.

Wat is Mijnzwemcoach?

Mijnzwemcoach is een zwemplatform van de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond). Op deze websites vind je online trainingsschema’s. Hiermee kan je zowel je zwemslag als je conditie verbeteren. Het schema wordt op maat gemaakt, je kan aangeven wat je huidige niveau is en hoe vaak je per week wilt trainen. Bij de schema’s vind je ook techniekvideo’s zoals de video hieronder. Eén keer per jaar kan je gratis deelnemen aan een techniekclinic, zoals bijvoorbeeld een openwaterclinic, starten en keren, landtraining of slagfrequentie en slaglengte. Ook kan je als lid 15% korting krijgen op zwemmaterialen in de webshop.

Deze zwemspullen heb je nodig voor de trainingen:

Benieuwd naar de Mijnzwemcoach trainingen?

Ben jij benieuwd naar de trainingsschema’s van Mijnzwemcoach? Op de website mijnzwemcoach.nl vind je een voorbeeldtraining. Je ziet hier dat een training bestaat uit inzwemmen, en uit twee verschillende kernen. Bij de eerste kern doe je verschillende oefeningen waarmee je werkt aan een betere zwemtechniek. Voor de benen kunnen dit oefeningen zijn zoals de superman, watertrappen of beenslag met én zonder plank. De tweede kern is bedoeld om de techniek toe te passen, je zwemt hier bijvoorbeeld een aantal banen zonder “hulpmiddelen”, en een aantal banen met hulpmiddelen zoals zoomers of een plank. Aan het einde zwem je uit. Er staat precies bij hoe lang je per onderdeel bezig bent, hoeveel meter je moet zwemmen, hoeveel series en rust en wat de totale afstand tijdens een training is en de duur van de training.

Lid worden van Mijnzwemcoach

Voor €35,- krijg je een jaar lang toegang tot alle trainingsschema’s en trainingsprogramma’s van mijnzwemcoach.nl. Deze trainingsprogramma’s kan je ook met elkaar afwisselen. Zo zijn er namelijk trainingsprogramma’s met verschillende thema’s en trainingsprogramma’s voor verschillende zwemslagen waaronder borstcrawl, maar ook openwaterzwemmen! Deze openwaterzwemmen trainingen zijn natuurlijk ideaal voor jou als triatleet! Er zijn ook landtrainingen en yoga trainingen die je kan volgen.

Boeken over zwemmen:

Borstcrawlcursussen van de KNZB

Je kan op verschillende plekken en via verschillende aanbieders borstcrawlcursussen volgen. Ook de KNZB organiseert deze cursussen, op 90 locaties in Nederland. Vaak duurt deze cursus zo’n 12 weken. In deze weken leer je een technisch goede borstcrawl aan. Wanneer je als deelnemer al gebruik maakt van mijnzwemcoach.nl krijg je 20% korting op het cursusgeld, dit is precies het bedrag dat je voor jouw abonnement betaald. Ben je nog geen lid? Dan krijg je een jaar lang toegang tot Mijnzwemcoach.nl.

Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.