Home » De 5 beste hardloop applicaties

De 5 beste hardloop applicaties

Hardlopen apps

De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat wij massaal thuiszitten. De sportscholen moesten noodgedwongen de deuren sluiten en de coronakilootjes waren vrijwel onomkeerbaar. Gelukkig kunnen wij wel nog de hardloopschoenen uit de kast halen en onszelf op de proef stellen. Een rondje zwoegen is goed voor gezondheid en helpt je om jouw hoofd leeg te maken. Tegenwoordig zijn er ook nog tal van handige hardloop applicaties die de helpende hand kunnen bieden. Het maakt hardlopen een stuk vermakelijker en het zorgt voor net wat meer uitdaging. Wij hebben speciaal voor jullie de 5 beste hardloop apps op een rijtje gezet:

1. Runkeeper app

De Runkeeper app is al jarenlang ongekend succesvol. Dankzij de GPS op jouw mobiele telefoon weet de app precies welke afstand je hebt afgelegd. Daarnaast worden ook andere punten goed bijgehouden, zoals je looptempo, de tijd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Vergeet niet om je oortjes alvast in te doen, want je krijgt voortdurend te horen hoe de run vergaat. Na afloop van de hardloopsessie kan jij op de kaart precies zien hoe je hebt gelopen en dat vervolgens ook delen met vrienden en familie op social media. De Runkeeper applicatie is trouwens ook ideaal voor de gebruikers van een Apple Watch. Je kan jouw telefoon dan gewoon lekker thuis laten liggen, aangezien het horloge alle informatie zal verwerken. Daarnaast kan de Apple Watch ook de hartslag meten, wat vanzelfsprekend ook handige informatie is.

2. Strava app

De Strava applicatie is misschien wat minder succesvol, maar toch wel één van de beste hardloop apps. Dat komt grotendeels door de sociale aspecten van de applicatie. Je kan gemakkelijk vrienden worden met andere hardlopers in de buurt en jouw trainingspartner op de voet volgen. Je kan likes uitdelen en een spannende hardloopcompetitie starten. Het competitieve element kan voor bepaalde hardlopers voor meer discipline en betere prestaties zorgen. En ook de Strava app kan gebruikt worden in samenwerking met een Apple Watch. De Strava applicatie zal jouw prestaties continu bijhouden. Je kan bijvoorbeeld de afgelegde afstand, het aantal verbrande calorieën en jouw gemiddelde snelheid terugvinden in de statistieken.

3. Nike + Run Club app

Een personal assistent, het is onwijs handig. Jij kan een eigen virtuele trainer verkrijgen door de Nike + Run Club app te downloaden in de App Store. Je krijgt hulp bij het maken van schema’s voor trainingen. Een groot voordeel is dat de trainingen afgestemd kunnen worden op jouw persoonlijke doelen. Zodra je beter begint te presteren, dan zal de applicatie automatisch de trainingen aanpassen en net wat moeilijker maken. De Apple Watch kan ook gebruikt worden in samenwerking met de Nike + Run Club app, dat geldt trouwens ook voor de HealthKit. De hardloop applicatie is gratis voor alle iPhone-gebruikers.

4. 5K Runner app

De 5K Runner applicatie is zeer geschikt voor beginnende hardlopers. Je kan namelijk beginnen met korte afstanden. Er is één simpel doel en dat is dat je straks vijf kilometer kan hardlopen. Elke training is een voorbereiding op het ultieme doel. Normaliter kan jij na twee maanden al het einddoel bereiken. Je zal driemaal in de week gaan trainen en een training duurt slechts een half uurtje. Je start met wandeltochten en vervolgens ga je joggen. De uitdaging zal steeds meer toenemen, waardoor het om geen enkel moment saai zal gaan worden. Let op, de eerste 14 dagen is de 5K Runner applicatie kosteloos. Daarna moet je een éénmalig bedrag van 10,99 euro betalen voor de 5K Runner app.

5. Human – Activity Tracker app

De Activity Tracker app kweekt steeds meer bekendheid en dat is niet zo gek. De applicatie is namelijk perfect voor beginnende hardlopers. Je kan de Activity Tracker applicatie ook gebruiken voor wandelingen en fietstochten. Het doel is om dagelijks 30 minuten te bewegen. Je krijgt een melding zodra dat is gelukt. De prestaties kan je daarna eenvoudig en snel vergelijken met andere gebruikers uit de omgeving.

nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *