De beste zwemparachutes op een rij

Zwemparachute kopen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Eerder schreven we al over krachttraining voor het zwemmen. Hierin wordt de zwemparachute genoemd als goede kracht- en weerstandtraining in het zwembad. In dit artikel bekijken we dit product en lees je waar je de beste zwemparachutes van dit moment kan kopen. Eerst leggen we uit wat een zwemparachute is, wat de voordelen zijn en zie je hoe je deze gebruikt in het zwembad.

Wat is een zwemparachute?

Een zwemparachute is een zwemhulpmiddel om weerstandtraining in het zwembad uit te voeren. De parachute wordt rond de taille bevestigd met een verstelbare klittenband band. Tijdens het zwemmen opent de zwemparachute aan het uiteinde van het draad om water op te vangen. Het doel is om weerstand te bieden voor een normale zwemslag om een snellere en krachtigere zwemslag te creëren. Het is daarnaast ook nuttig voor het verbeteren van de lichaamshouding en om de doorhaal te oefenen. Tijdens de oefening wordt het lichaam gedwongen om een manier te vinden om efficiënter door het water te bewegen, dankzij de extra belasting.

Net als krachttraining in de sportschool, zou het gebruik van een zweefparachute gedaan moeten worden voor korte herhalingen en niet voor verlengde duursessies.

Voordelen van trainen met een zwemparachute

Het trainen met dit zwemhulpmiddel heeft meerdere voordelen. Zo wordt de spieropbouw, het uithoudingsvermogen en de snelheid opgebouwd. Je kan zelf kiezen hoeveel weerstand je wilt hebben tijdens de training. Voor een hoge weerstand koop je een grote parachute, voor een kleine weerstand kun je een kleinere zwemparachute kopen.

Decathlon Zwemparachute

Zwemparachute in drie maten (3 in 1)

Merk: Nabaiji | Bekijk in winkel

Onze favoriet is de zwemparachute van het huismerk van Decathlon. Deze biedt namelijk een verstelbare gordel en parachutes in drie maten. Zo kan je eenvoudig de weerstand aanpassen tijdens de training. De maten 20×20 / 23×23 / 28×28 cm zijn beschikbaar. De gordel is verstelbaar tot 120cm diameter en is voorzien van een handige sluitgesp. Tijdens de training kan je de parachute verstellen aan de riem, om zo de beweging van de benen niet te hinderen .

Pure2Improve – Weerstand Trainer

Zwemparachute bol Pure2Improve

Merk: Pure2Improve | Bekijk in winkel 

Tijdens het zwemmen bevindt de parachute zich op 180cm afstand van de zwemmer vandaan. Hierdoor let je nog meer op de techniek en leer je efficiënter door het water te bewegen. De Pure2Improve zwemparachute is vooral bedoeld om sterker te worden om zo nog optimaler te presteren tijdens de triathlon. De parachute is gemaakt voor hoogwaardig polyester, heeft een lengte van 21cm en is uitgevoerd in de kleuren zwart/rood. Het valt onder de categorie weerstandsgordel.

Weerstandriemen zwemmen op AliExpress

Diverse merken | bekijk parachute 1 | Bekijk parachute 2

Op de Chinese webwinkel Aliexpress zijn er meerdere zwemparachutes te vinden. Je kan deze vinden door te zoeken op weerstandriem of swim parachute. Je kan de parachutes al vanaf 2 euro kopen.

Optrimize

Categorie: Zwemmen

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: