Triatlon Vroomshoop

Haere triatlon vroomshoop

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!


Plaats: Vroomshoop, Overijssel
Datum: 07-09-2024

Afstanden:
1/4 – 1/8 – 1/16
Kids Triathlon

Extra informatie:
Zwemmen in het 50 meter bad van de Zandstuve


De Haere Triatlon Vroomshoop was altijd al een triathlon die meerdere afstanden op het programma had staan. Op zaterdag 4 september 2021 staan er maar liefst 6 verschillende triathlonafstanden op het programma, waaronder een triathlon voor de jeugd en een triathlon over de hele afstand.

Bekijk alle triathlon evenementen in onze triathlon kalender.

Afstanden

Voor alle afstanden, behalve de hele en de halve afstand, vindt het zwemonderdeel plaats in zwembad de Zandstuve.

  • Jeugd (tot 12 jaar): 100 m zwemmen – 4,8 km fietsen – 1 km hardlopen
  • 1/16: 200 m zwemmen – 9,5 km fietsen – 3,2 km hardlopen
  • 1/8: 500 m zwemmen – 20 km fietsen – 5 km hardlopen
  • 1/4: 1000 m zwemmen – 40 km fietsen – 10,1 km hardlopen
  • 1/2: 1900 m zwemmen – 91,5 km fietsen – 20,2 km hardlopen
  • Hele (Twenterand Triatlon Challenge): 3,8 km zwemmen – 180 km fietsen – 42,2 km hardlopen

Informatie De Haere Triatlon Vroomshoop

In 2020 zijn er maar liefst 7 verschillende afstanden waar je aan kan deelnemen tijdens de Haere Triatlon Vroomshoop waaronder één afstand speciaal voor de jeugd. Het zwemonderdeel van de halve en hele afstand vindt plaats in het buitenwater, namelijk in het kanaal dat door Vroomshoop loopt. Voor de andere afstanden vindt het zwemonderdeel plaats in een 50-meter buitenbad.

Twenterand Triatlon Challenge

Wat waren wij  blij verrast toen we hoorden dat er in 2021 wéér een triathlon wordt toegevoegd aan de lijst met hele triathlons in Nederland! Nadat er geen volgende editie kwam van de (hele afstand) Ironman Maastricht bleven er eerst maar 2 triathlons over, de Challenge Almere-Amsterdam en de Frysman. In 2021 zitten we echter alweer op 4 verschillende hele triathlons in Nederland: De Frysman, de Gelreman, Challenge Almere-Amsterdam én de Twenterand Triatlon Challenge. Hieronder kan je lezen wat de redenen zijn om te kiezen voor de Twenterand Triathlon Challenge. Op de website kan je ook de route van de Twenterand Triatlon Challenge bekijken.

Waarom kiezen voor de Twenterand Triatlon Challenge?

Het parcours voor deze triathlon kan je nog niet vinden op de website. Wel meldt de organisatie dat je zwemt in het kanaal dat door Vroomshoop loopt, dat het fietsparcours snel en verkeersarm is én dat het loopparcours wordt afgesloten met enkele rondes in het dorp dat op deze dag bruisend en gezellig is (en vol met triathlonliefhebbers). Er is geen ruimte voor duo’s of trio’s tijdens deze hele triathlon én de minimale deelname is 20 personen.

Locatie

De triathlon vindt plaats in en rondom Vroomshoop. Het zwemonderdeel voor de hele en de halve vindt plaats in het kanaal dat door Vroomshoop loopt. Voor de andere afstanden vindt het zwemonderdeel plaats in (buiten-) zwembad de Zandstuve, een 50 m bad.

Optrimize

Categorie: Triathlon

Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Deel dit artikel op: