Home » De klassieker onder de hardloopschoenen: De Gel-Kayano 5 OG

De klassieker onder de hardloopschoenen: De Gel-Kayano 5 OG

Gel-Kayano 5 OG

Op 10 september 2017 kwam er een mooi artikel uit in de Volkskrant over de populariteit van triathlon. Jaren geleden was het enorm bijzonder en knap wanneer je een marathon uitliep. Tegenwoordig is hardlopen verschrikkelijk populair, iedereen doet het op verschillende niveaus. Er zijn nu ook veel meer mensen die marathons lopen. Nu maak je pas indruk wanneer je je aan een triathlon waagt. ? Met de populariteit van hardlopen als sport, kan je je bijna niet bedenken dat Asics als hardloopschoen rond 20 jaar geleden pas echt op de kaart werd gezet. Dat gebeurde met De Gel-Kayano 5 OG, die nu weer op de markt wordt gebracht.

Het merk Asics

Het merk Asics behoort tot de vijf grootste producenten van sportartikelen en -accessoires ter wereld. Het is een Japans merk dat in 1949 werd opgericht als Onitsuka Co. In al die jaren werden er nieuwe sportartikelen ontworpen met behulp van wetenschappers, topatleten en coaches. Onderzoek werd zo belangrijk gevonden dat in mei 1990 in Japan het Asics onderzoekscentrum voor sportwetenschappen werd geopend. Hier worden ook materialen getest en nieuwe producten ontwikkeld.

banner

Wist je dat: Asics is de afkorting van Anima Sana In Corpore Sano, de Latijnse benaming voor een gezonde ziel in een gezond lichaam.

De Gel-Kayano 5 OG

In 1999 werd het merk Asics en zijn Gel-technologie op de kaart gezet, mede dankzij de beroemde GEL Kayano 5. De GEL Kayano 5 was een schoen speciaal ontworpen voor het hardlopen van lange afstanden. De Gel-Kayano 5 OG is dit jaar, 2018, opnieuw uitgebracht als een hommage aan de variant uit 1999. Vanwege de 90’s trend die nu overal in de winkels te zien is, hebben ze vrij weinig veranderd aan het uiterlijk van de schoen. Zo is de schoen wat grover van vorm en van accenten. De schoen heeft zijn populariteit mede te danken aan de Gel-technologie, de anti-pronatie technologie en het unieke vetersysteem. De schoen wordt nu niet meer alleen gedragen door lopers, ook in de fashionwereld is de schoen nu al mateloos populair.

asics gel kayano 5OG

De nieuwe Gel-Kayano schoenen

Nog steeds is de Gel-Kayano schoen verkrijgbaar in de winkels, weliswaar in een vernieuwde versie. De schoen is ontworpen voor het lopen van lange afstanden. Het is een anti-pronatie schoen die stabiliteit en comfort biedt. Regelmatig wordt er weer een nieuwe en verbeterde versie van de schoen uitgebracht.

De New Balance M530WBY: Gel-Kayano 5 OG look-a-like

Het merk New Balance heeft ook een nieuwe schoen op de markt gebracht. Het model heet M530WBY en de kleuren en stijl komen heel erg overeen met de Gel-Kayano 5OG. Het mooie aan de Asics schoen is dat je hem ook gewoon kunt dragen als hardloopschoen voor lange afstanden. De New Balance schoen is echt een schoen voor modeliefhebbers.

New Balance
nv-author-image

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *