De leukste triathlon Instagram accounts voor triatleten

Optimaal voorbereiden voor een triathlon?
Bekijk hier de online trainingsschema's van Optrimize!

Sinds deze week is Triathlon365 actief op Instagram onder de naam Triathlon365nl. Instagram is een visueel social media platform dat qua reacties vaak een stuk positiever is dan Facebook. Persoonlijke Instagram-accounts, zo ook de accounts van (professionele) triatleten, geven een inkijkje in iemands leven. Op andere Instagram-accounts vind je informatie, kan je inspiratie opdoen of zie je de nieuwste producten die een merk op de markt brengt. Neem ook eens een kijkje op het Instagram account van onze gastschrijver Jaime “Frias Food Coaching”. Hier vind je bijvoorbeeld heerlijke receptideeën en informatie over gezonde voeding, zeker leuk om te volgen dus! ?
Wij hebben een rondje Instagram gedaan om te kijken welke kanalen en hashtags interessant zijn om te volgen als triatleet! Hierbij een aantal leuke triathlon Instagram accounts. Deze lijst zullen wij in de loop van de tijd uitbreiden, suggesties zijn van harte welkom!

Hashtags volgen

Op Instagram kan je naast kanalen ook hashtags volgen. Je krijgt dan berichten te zien die worden geplaatst op Instagram met een bepaalde hashtag. Dit doe je door de zoekterm (bijvoorbeeld triathlontraining) in te vullen, te klikken op #triathlontraining en dan te klikken op de “volgen” button onder de hashtag. Hieronder hebben wij een rijtje gemaakt met een aantal bekende triathlonhashtags.

#triathlon
#triathloninspiration
#triathlonmotivation
#triathlete

triathlonhashtags volgen

Instagram kanalen volgen

Natuurlijk kan je op Instagram ook losse kanalen volgen, waaronder kanalen van verschillende (Nederlandse) professionele triatleten. Els Visser bijvoorbeeld, die in de zomer en winter regelmatig op trainingskampen traint in bizar mooie gebieden. Wij hebben een aantal kanalen op een rijtje gezet ter inspiratie. Heb jij nog interessante kanalen die in deze lijst echt niet mogen ontbreken? Laat het dan vooral weten, dan kunnen wij de lijst aanvullen!

Nederlandse Triathlon Bond

Ook de Nederlandse Triathlon Bond is actief op Instagram onder de naam triathlonnl. Op dit kanaal vind je onder andere kort nieuws over Nederlandse (professionele) triatleten en over belangrijke (inter-) nationale wedstrijden. Verder is er regelmatig een inta-takeover op het account en vind je live stories van bijvoorbeeld het e-team.

Global Triathlon Network

Op YouTube en andere social media netwerken is het kanaal Global Cycling Network mateloos populair. Veel unieke challenges op bizar gave plekken, humor en interessante en leerzame filmpjes en posts hebben geleid tot een grote schare aan fans. Later kwam ook Global Triathlon Network erbij. Hetzelfde concept maar dan volledig gericht op de triathlonsport. Global Triathlon Network (GTN) kan je nu ook op Instagram terugvinden.

Instagram accounts van wedstrijden

Er zijn verschillende wedstrijden die een eigen Instagram account hebben. Doe je mee aan een bepaalde wedstrijd? Dan kan het heel leuk zijn om het Insta account van deze triathlon te volgen. Naast dat het zorgt voor een hoop voorpret en motivatie worden er ook vaak handige nieuwtjes gedeeld. Hieronder hebben wij alvast een korte lijst gemaakt met accounts van Nederlandse wedstrijden, ontbreekt er nog een wedstrijd? Laat het dan aan ons weten, dan breiden we de lijst gewoon uit!

  • Triathlon Brabant
  • Challenge Almere-Amsterdam
  • Triathlon Didam
  • Gelreman
  • Triathlon Holten
  • Frysmantri
  • Triathlon Rosmalen
  • Triathlon Zaanstad
Optrimize


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid. Wil je reageren op deze blog? Dat kan via onze contactpagina!


Foto van auteur

Redactie

De redactie van Triathlon365 bestaat uit enthousiaste sporters. Zij proberen je dagelijks te voorzien van leuke artikelen over triathlon. Daarnaast krijgen zij regelmatig hulp van andere ervaren triatleten en atleten. Met deze website hoopt de redactie anderen te enthousiasmeren en informeren over deze geweldige sport.