Voor eind 2018 en geheel 2019 heeft de Decathlon nieuwe Triban-racefietsen toegevoegd aan het assortiment. De naam van het fietsenmerk is ook veranderd van B’TWIN naar Triban. Sommige fietsen vallen nog onder B’TWIN. Wij verwachten dat dit een soort overgangsjaar gaat zijn qua naamsverandering. De nieuwe collectie racefietsen valt grofweg op te splitsen in twee categorieën: Ultra en wielertoerisme. De ultra versie is voor wielrenners die ook aan wedstrijden mee willen doen, of bijvoorbeeld een triathlon willen voltooien. Het wielertoerisme Triban-segment is voor de mensen die een racefiets willen gebruiken als hobby of om een korte triathlonafstand mee te voltooien. Hieronder een overzicht van de nieuwste racefietsen van het huismerk van de Decathlon.

Racefiets Triban 100 Flat Bar – Wielrenfiets met Shimano

Flat bar Btwin triban

Adviesprijs: €249,99 | Bekijk in webwinkel

Deze goedkope racefiets is voorzien van een flatbar en is ideaal voor de absolute beginner die kennis wilt maken met racefietsen en wielrennen. Qua prijs kwaliteit is de fiets in orde, maar verwacht er geen bergen mee op te rijden of een triathlon (alles vanaf een kwart triathlon tot langer) mee te voltooien. Deze fiets is voorzien van een enkel kettingblad.

Racefiets Triban RC120 VK Grijs

Triban RC120 grijs

Adviesprijs: €449,99 | Bekijk in webwinkel 

In het assortiment van de afgelopen jaren begon de eerste fiets waarmee je kwart en heel misschien wel een halve triathlon mee kan voltooien vanaf 450 euro. De Triban RC120 is voorzien van 2 x 8 versnellingen, een aluminium frame en een carbon voorvork. Als de omstandigheden juist zijn, kun je hier een berg(je) mee bedwingen als beginner. Een goede prijs-kwaliteit verhouding voor de beginnende triathleet, die traint voor een kwart triathlon. Voor een halve en zeker een hele afstand, adviseren wij toch een segment hoger te kijken.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Middenklasse spinningfietsen

Racefiets Triban RC 500 Shimano Sora met schijfremmen – Wielrenfiets

Triban RC 500 blauw

Adviesprijs: €649,99 | Bekijk in webwinkel

In deze prijscategorie begint het er steeds meer op te lijken voor triathleten die zich willen wagen aan een langere afstand. Deze wielrenfiets is voorzien van de Shimano Sora R3000-groep, aluminium frame en carbon voorvork. Met deze groepset wordt het al eenvoudiger om een bergje te beklimmen of een halve triathlon te voltooien of er voor te trainen als beginner. Op het moment van schrijven alleen verkrijgbaar in carbongrijs.

Racefiets Dames Ultra Wielrenfiets Shimano Tiagra

WIelrenfiets dames

Adviesprijs: €799,99 | Bekijk in webwinkel 

Deze fiets werd getest (en goedgekeurd) door Elise Delzenne in de Ronde van Vlaanderen. Wij staan versteld van de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van deze fiets. Wellicht is het qua dames racefietsen een van de beste keuzes binnen deze prijsklasse. Deze dames wielrenfiets is voorzien van een sportzadel voor dames, het BTWIN Ultra Evo Vario Frame, een Carbon voorvork en een  Shimano Tiagra 4700 50 X 34 crankstel. Ontworpen voor en door dames. Wij hebben deze fiets (helaas) nog niet zelf kunnen testen, maar zijn wel bekend met de onderdelen. Een topfiets voor in deze prijsklasse.

Racefiets Triban 520 Shimano 105

Racefiets RC 520 Triban

Adviesprijs: €849,99 | Bekijk in webwinkel

Deze racefiets is ontworpen voor regelmatige en langere ritten. Dankzij de Shimano 105 groep hoef je je geen zorgen te maken over bijvoorbeeld de versnellingen. Dit is een van de betere groepen voor amateurfietsers en iets gevorderde fietsers. De fiets is voorzien van het nieuwe Triban Evo-frame, een MICROSHIFT cassette en de geweldige Shimano 105 R7000 groepset. Verkrijgbaar in de prachtige kleuren Navyblauw, Walvisblauw en Bloedappelsien.

VOOR JOU GESELECTEERD:
Canyon: geschiedenis en jargon

Racefiets Ultra CF Ultegra Zwart

Carbon fiets decathlon

Adviesprijs: €2519,99 | Bekijk in webwinkel 

Naast fietsen uit het lagere beginners- meer gevorderde segment, heeft de Decathlon ook de Ultra CF Ultegra toegevoegd aan het assortiment. Deze fiets is ontwikkelt door een team ingenieurs dat zich richt op wedstrijdfietsen. Het is een carbon fiets met een licht frame. Het U19-team B’TWIN AG2R La Mondiale heeft de fiets gebruikt en goedgekeurd. De fiets is voorzien van de SHIMANO ULTEGRA R8000 groepset. Je zou (met de juiste training) deze fiets goed kunnen gebruiken voor alle afstanden van de triathlon.